Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

16 Μαΐου 2014

Υπόκλιση Σάντος σε Αναστασίου


Διαβάστε τι είπε ο Φερνάντο Σάντος για τον Παναθηναϊκό, τον Γιάννη Αναστασίου αλλά και τον Μάρκους Μπεργκ σε συνέντευξή του στο Contra.gr.




Η ομάδα που έκανε φέτος πορεία-έκπληξη είναι ο Παναθηναϊκός. Τι ρόλο μπορεί να έχει ο Παναθηναϊκός σε αυτή την Εθνική ομάδα;

"Πρώτα από όλα ο Παναθηναϊκός εφέτος έχει κάνει καταπληκτική δουλειά η οποία προφανώς πιστώνεται στον προπονητή και στη διάθεση των ποδοσφαιριστών και για αυτό θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια. Αλλά δεν μπορούμε να συγκρίνουμε αυτήν την ομάδα με εκείνη που είχε κάνει τόσα πράγματα. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Έχει κάνει άλματα προόδου για να φτάσει σε αυτό το σημείου που είναι τώρα. Ναι μεν έχει κάποιους Έλληνες ποδοσφαιριστές 3-4, αλλά δεν έχει 11 Έλληνες που έκαναν όλα αυτά τα πράγματα. Διαθέτει όμως ποδοσφαιριστές που πραγματικά τους έχω δει και έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους.

Είναι ποδοσφαιριστές που μπορούν να αποτελέσουν τον κορμό κάποιας Εθνικής των επόμενων χρόνων, αλλά τώρα εμείς έχουμε κάποιο συγκεκριμένο πλάνο στο μυαλό μας. Είναι η προετοιμασία για το Μουντιάλ. Όπως είπα είναι το μέλλον της Ελλάδας, αλλά έχω αμφιβολίες για το αν είναι τώρα, αυτήν την στιγμή που μιλάμε. Μιλάμε για το τώρα και όχι για το μέλλον. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος από αυτούς δεν θα είναι στην τελική 23αδα. Εγώ τους ξέρω ήδη, εσείς θα τους μάθετε πιο μετά".

Θα ήθελες κόουτς να ήταν Έλληνας ο Μπεργκ;

"Έχουμε δικούς μας παίκτες. Έχουμε τον Μήτρογλου, έχουμε τον Γκέκα, τον Αθανασιάδη, τον Παπαδόπουλο, όπως και τον Σαμαρά και τον Σαλπιγγίδη. Αυτό είναι ένα πράγμα που έχουν οι Έλληνες. Την γρήγορη θεοποίηση των ξένων. Από την μία λέμε και πιστεύουμε ότι μπορούμε να είμαστε πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης, αλλά από την άλλη λέμε να κάνουμε Έλληνα τον Μπέργκ. Είναι σίγουρα πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής και ο καλύτερος του Ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά δεν μιλάμε για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ούτε για τον Μέσι".