Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

30 Μαΐου 2014

Μπούρμπος, Καραγκούνης κι άλλοι τρεις!


Εκ των πραγμάτων αναγκασμένος να τροποποιήσει τα πλάνα του είναι ο Παναθηναϊκός όσον αφορά στον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας για την επικείμενη αγωνιστική περίοδο.
Πέραν δηλαδή της απόκτησης του Χρήστου Μπούρμπου στη θέση του δεξιού μπακ χαφ, αλλά και την υπαρκτή προοπτική επιστροφής του Γιώργου Καραγκούνη (περιπτώσεις οι οποίες βρίσκονταν εξ αρχής εντός πλάνου), οι «πράσινοι» οφείλουν να διαχειριστούν τις εξελίξεις στα εσωτερικά μέτωπα του «τριφυλλιού». Μοιραία, ο αριθμός των καλοκαιρινών μεταγραφών της ομάδας φαίνεται πως θα αυξηθεί στις πέντε, αντί για τρεις (δεξί μπακ, στόπερ και επιτελικός χαφ) που αρχικά υπολογίζονταν.

Η παράταση που ζήτησε η Νιούκαστλ για την οριστική αξιολόγηση-απόφαση στο θέμα παραμονής του Μεχντί Αμπεΐντ, αλλά και η διάθεση του Ντάνιελ Πράνιτς να «ψαχτεί» για καλύτερους οικονομικούς όρους στο εξωτερικό, καθιστούν αναγκαία την ενεργοποίηση περιπτώσεων παικτών που αγωνίζονται στον άξονα της μεσαίας γραμμής και έχουν ήδη περάσει από το «μικροσκόπιο» του Νίκου Νταμπίζα και των συνεργατών του, για παν ενδεχόμενο.

Αλλωστε, το σκάουτινγκ των ανθρώπων του Παναθηναϊκού καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν (είχε προτεραιότητες, αλλά) δεν είχε περιορισμούς ως προς τις θέσεις και αφορούσε γενικότερα σε παίκτες με χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στη φιλοσοφία και τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Υπάρχουν δηλαδή ήδη συγκεκριμένες λίστες παικτών που χωρίζονται σε διαφορετικές κατηγορίες, ανάλογα με τη θέση και φυσικά το κασέ τους. Αυτή τη στιγμή, πάντως, ο Παναθηναϊκός, εκτός από τις περιπτώσεις των Μπούρμπου και Καραγκούνη, εστιάζει σε άλλες τρεις θέσεις για την επικείμενη ενίσχυσή του.

Η μία αφορούσε ούτως ή άλλως στο κέντρο της άμυνας, αλλά μετά τις θετικές εξελίξεις στο ζήτημα της παραμονής του Γκόρντον Σίλντενφελντ, ο τύπος παίκτη που προβλέπεται να αποκτηθεί είναι για να αυξηθεί το εύρος του ροτέισον της ομάδας, ενώ η δεύτερη και η τρίτη σχετίζονται με τον άξονα της μεσαίας γραμμής. Και δη στις θέσεις όπου χρησιμοποιήθηκαν φέτος οι Πράνιτς και Αμπεΐντ, παρότι δεν είναι δεδομένο ότι θα αποτελέσουν παρελθόν. Από τη στιγμή εν τούτοις που οι ενδείξεις δεν είναι θετικές για αμφότερες τις περιπτώσεις (για τον μεν Αμπεΐντ θα πρέπει να περιμένει ο Παναθηναϊκός την απόφαση της Νιούκαστλ στα τέλη Ιουλίου, για τον δε Πράνιτς η στάση του δείχνει ξεκάθαρες τάσεις φυγής...), αυτονόητο είναι ότι η προεργασία που έχει γίνει θα προχωρήσει σε φάση ανεπίσημων επαφών προκειμένου να είναι τα πάντα έτοιμα όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Ουδείς μπορεί επίσης να αποκλείσει την περίπτωση μίας έξτρα μεταγραφικής «πινελιάς» για ποδοσφαιριστή που θα μπορεί να αγωνιστεί ως ακραίος στη δεξιά πλευρά της επίθεσης, αλλά και με ικανότητα να προσφέρει και ως εσωτερικός μέσος στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Εγινε το πρώτο βήμα χθες με τον «Κάρα»

Μία είναι πλέον η εκκρεμότητα που υπάρχει προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Γιώργο Καραγκούνη προκειμένου να επιτευχθεί η μεγάλη επιστροφή του τελευταίου στην ομάδα της καρδιάς του, μετά τη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πλευρών: η σημερινή τους επαφή και η συζήτηση που θα γίνει για το οικονομικό σκέλος, μια και στα υπόλοιπα δεν προκύπτει κάποια απόκλιση.

Χθες ο Καραγκούνης συνομίλησε με τον Νταμπίζα και εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την άμεση ενεργοποίηση του «τριφυλλιού» και το ενδιαφέρον που δείχνει για την (επαν)ένταξή του στον σύλλογο, ενώ και στη διάρκεια της παραμονής του αυτές τις ημέρες στην Αθήνα διαπίστωσε ότι και ο φίλαθλος κόσμος του Παναθηναϊκού περιμένει «πώς και πώς» να ξαναφορέσει τα πράσινα.

Οι «πράσινοι» από την πλευρά τους γνωρίζουν ότι με τον Καραγκούνη στο ρόστερ αυξάνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό τα ποσοστά «ασφάλειας» για επιτυχημένη ευρωπαϊκή παρουσία, καθώς (πέραν των εγχώριων υποχρεώσεων) ο «Κάρα» είναι ο ιδανικός να περάσει στους πιτσιρικάδες την ευρωπαϊκή αύρα και την εν γένει νοοτροπία του συλλόγου.

«Σίφο» και στόπερ για το rotation

Η καταρχήν συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Γκόρντον Σίλντενφελντ για συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών και οι θετικές εξελίξεις των επαφών του με την Ντιναμό Μόσχας για την απόκτηση της ελευθερίας του, φέρνει στο προσκήνιο στις μεταγραφικές εκρεμότητες της ομάδας το πλάνο απόκτησης ενός "στόπερ-rotation". Από τη στιγμή, δηλαδή, που ο Κροάτης θα παραμένει (εκτός σοβαρού απροόπτου) στον σύλλογο, οι "πράσινοι" δεν "καίγονται" πλέον για 11αδάτο κεντρικό αμυντικό. Με φυσικό επακόλουθο η λίστα των παικτών με κασέ ανάλογο του "Σίφο" να μπαίνει στο "συρτάρι". Ταυτόχρονα έχει ενεργοποιηθεί ήδη το πλάνο απόκτησης στόπερ που δεν θα έχει συμβόλαιο πάνω από 170 χιλ. ευρώ τον χρόνο.