Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

30 Μαΐου 2014

"Φευγάτος" ο Πράνιτς!


Στον "αέρα" βρίσκεται η παραμονή του Ντάνιελ Πράνιτς στον Παναθηναϊκό. Ο Κροάτης μέσος γνωστοποίησε στους συμπατριώτες του το (πενιχρό) ύψος της ρήτρας ελευθερίας που εμπεριέχεται στο συμβόλαιό του με το "τριφύλλι" ("μπορώ να φύγω με 150 χιλ. ευρώ") και ουσιαστικά βρήκε στην πασαρέλα και φώναξε "περάστε κόσμε..." σε πιθανούς και απίθανους ενδιαφερόμενους.


Μία κίνηση που ασφαλώς δεν έγινε τυχαία και καταδεικνύει αν μη τι άλλο ότι ο Πράνιτς "ψάχνεται" και άρα είναι "φευγάτος" από τον Παναθηναϊκό. Τον Παναθηναϊκό που διά στόματος του Νίκου Νταμπίζα έχει εξ αρχής ξεκαθαρίσει ότι "στον επόμενο χρόνο θα βρίσκονται στην ομάδα όσοι θέλουν να βρίσκονται στο σύλλογο και να αποτελούν μέλος του».

Κι αν η ατάκα Νταμπίζα ήταν προς πάσα κατεύνθυνση στην προκειμένη περίπτωση μπορεί αποκαλεστεί και ως "φωτογραφική" για τον Πράνιτς από τη στιγμή που ο Κροάτης... διατυμπανίζει με στόμφο πλέον το πολύ χαμηλό ύψος της "ελευθερίας" του.

Η εξήγηση για τη στάση του Πράνιτς είναι προφανής και αφορά στα χρήματα του συμβολαίου του τα οποία κρίνει ως χαμηλά (περί τις 300 χιλ. ευρώ καθαρά) μετά τη φετινή σεζόν που πραγματοποίησε. 

Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη, δεν δύναται (με τα υπάρχοντα δεδομένα) να υπερβεί το μπάτζετ του και να αυξήσει τις απολαβές του Πράνιτς, αλλά ακόμη κι αν είχε κάπως μεγαλύτερη οικονομική "άνεση" προηγούνται -για λόγους ισορροπίας- άλλοι "πράσινοι", με πρώτο τον Νάνο που αμοίβεται με λιγότερες από 100 χιλ. ευρώ τον χρόνο. Να σημειώσουμε τέλος ότι η ρήτρα του Πράνιτς δεν ισχύει για ελληνικές ομάδες.

Προσπάθεια να τα "μπαλώσει"


Ο Ντάνιελ Πράνιτς αποφάσισε να μη δώσει συνέχεια στις δηλώσεις του στους Κροάτες κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, επαναλαμβάνοντας απλώς ότι στο μυαλό του αυτή τη στιγμή είναι η παρουσία του στο Μουντιάλ και τίποτα άλλο. 

Από το περιβάλλον του, ταυτόχρονα, γινόταν προσπάθεια να "μπαλωθεί" η δημόσια τοποθέτησή του για το ύψος της ρήτρας και το έμμεσο "κάλεσμα" σε συλλόγους του εξωτερικού, με συγκεκριμένη διαρροή που... ξεκαθάριζε ότι περνάει μία χαρά στον Παναθηναϊκό και δεν έχει λόγους να θέλει να αποχωρίσει από το σύλλογο. Κίνηση φυσιολογική από τη στιγμή που δεσμεύεται με συμβόλαιο στο "τριφύλλι" και δεν έχει ακόμα κάτι χειροπιαστό στα χέρια του.