Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

7 Δεκεμβρίου 2013

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών!

Διαβάστε όλα όσα δήλωσαν παίκτες και προπονητές μετά τη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα!

Για παιχνίδι γεμάτο στρες μίλησε ο Αργύρης Πεδουλάκης, στο οποίο τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός είχε ενέργεια άλλα δεν είχε καθαρό μυαλό, ενώ στάθηκε στην καταλυτική απόδοση των Γκιστ και Μπράμου. Όσον αφορά στον τραυματισμό του Ματσιούλις επισήμανε πως ακόμη δεν υπάρχει ένδειξη για το μέγεθος του.
«Ήταν ένα ματς γεμάτο στρες, γιατί όπως ξέρατε κρινόταν ουσιαστικά ποιος θα πάει στην επόμενη φάση όπως είχαν δημιουργηθεί οι συνθήκες. Είχαμε προβλήματα πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μέσα από την άμυνα πήραμε τη νίκη. Είχαμε διάθεση, είχαμε ενέργεια αλλά όχι καθαρό μυαλό. Είχαμε να διατηρήσουμε τους δύο γκαρντ μέσα στο παιχνίδι στο τέλος και φτάσαμε στη νίκη χάρη στην άμυνά μας»
Για τον τραυματισμό του Ματσιούλις: «Δεν έχουμε ακόμα γνώση του τι έπαθε».
Για το τι έκρινε το παιχνίδι στο τέλος: «Νομίζω ότι η άμυνά μας είναι αυτή που μας κράτησε στο παιχνίδι σε δύσκολες στιγμές, κρατούσαμε χαμηλά το σκορ και κερδίσαμε το παιχνίδι με τον Γκιστ και τον Μπράμος να ανεβαίνουν στο τελευταίο δεκάλεπτο».
Για το πώς σκέφτεται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των τραυματισμών: «Το μεγάλο πρόβλημα είναι στα γκαρντ. Ο Γιόνας είναι βασικό κομμάτι με πολύπλευρη δραστηριότητα. Ελπίζουμε να μην είναι μεγάλο το διάστημα. Ελπίζουμε να μην είναι θλάση. Τα γκαρντ δεν μπορούν να παίξουν συνεχόμενα παιχνίδια μόνοι τους. Τουλάχιστον στα παιχνίδια της Ευρώπης. Για τον Νίκο δεν έχουμε ακριβή διάγνωση, μίνιμουμ θα είναι εκτός ενάμιση μήνα».

Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς υποστήριξε πως ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, όμως, αυτό που είχε τεράστια σημασία ήταν η νίκη και η πρόκριση στο Top 16 της Ευρωλίγκα.

«Έπαιξαν αρκετά δυνατά, όχι τόσο καλό μπάσκετ αλλά με μεγάλη επιθετικότητα. Είχαμε μεγάλο πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι του αγώνα, όμως, στο τέλος κερδίσαμε κι αυτό ήταν το πιο σημαντικό πράγμα σήμερα. Ήταν τεράστια η θέληση για την πρόκριση στο Top 16», είπε χαρακτηριστικά ο Ούκιτς και πρόσθεσε: «Πλέον μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον χρόνο που θα έχουμε μπροστά μας, με ηρεμία, για να βελτιωθούμε μέσα από τα παιχνίδια και να γίνουμε καλύτεροι στο μέλλον»

Η νίκη είναι αυτό που μετρά κι όχι η εμφάνιση, όπως τόνισε ο Μάικ Μπράμος μετά το 69-63 του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

«Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι απέναντι σε μία δυνατή ομάδα. Στο τέλος καταφέραμε να κερδίσουμε, κάτι που θέλαμε να κάνουμε με κάθε τρόπο», δήλωσε ο ομογενής φόργουορντ που είχε καθοριστική συμβολή στη νίκη της ομάδας του.

Όσο για το πώς αντεπεξήλθε ο Παναθηναϊκός στους τραυματισμούς, είπε: «Ήταν ένα πολύ σημαντικό ματς για να πάρουμε την πρόκριση στους 16. Αν σκεφτόμασταν τους τραυματισμούς, θα επηρεαζόμασταν. Έχουμε ένα ρόστερ με μεγάλο βάθος και δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τις απουσίες. Όταν σκέφτεσαι τα προβλήματά σου, αυτό σου κάνει κακό».

Τέλος, για το πώς… αντέχει την κόπωση από τα συνεχή παιχνίδια, τόνισε: «Είναι βαρύ το πρόγραμμα, αλλά έτσι είναι η δουλειά μας. Όλοι είναι σε παρόμοια θέση. Πρέπει να συνεχίσεις να παλεύεις και να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου».


Ο Ραμέλ Κάρι ήταν από τους κορυφαίους του Παναθηναϊκού στη νίκη του επί του Ερυθρού Αστέρα και μετά το τέλος του αγώνα επισήμανε το πόσο την είχε ανάγκη η ομάδα του.
"Μετρά πρώτα η νίκη και μετά η απόδοσή μου. Είχαμε ανάγκη να κερδίσουμε. Ο Ερυθρός Αστέρας ήρθε κι έπαιξε πολύ δυνατά εδώ, όπως είχε κάνει και στο Βελιγράδι. Χαίρομαι που καταφέραμε να είμαστε εμείς οι νικητές", τόνισε αρχικά ο Αμερικανός και στην συνέχεια πρόσθεσε: "Είχα έρθει στο τέλος της περασμένης σεζόν και ακόμη προσπαθώ να μάθω την ομάδα και να τη βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ. Ελπίζω να συνεχίσω να βοηθώ την ομάδα μου".
Αναφορικά με τους τραυματισμούς, με τελευταίο αυτόν του Γιόνας Ματσιούλις, είπε: "Ελπίζω να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό. Έχουμε ακόμη παίκτες που προσπαθούν να επιστρέψουν από τραυματισμούς. Αυτό μας έχει δυσκολέψει πάρα πολύ, αλλά προσπαθούμε και ελπίζουμε για το καλύτερο".

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, αλλά ο Σωτήρης Μανωλόπουλος στάθηκε στο μεγάλο άγχος που είχαν οι παίκτες των νταμπλούχων, ενώ μίλησε και για την απώλεια του Γιόνας Ματσιούλις.

«Ήταν ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας. Είχαμε πολύ άγχος και το ματς έγινε κλειστό. Σε γενικές γραμμές η άμυνά μας ήταν πολύ καλή, αλλά στην επίθεση από το άγχος δεν λειτουργήσαμε όπως θα θέλαμε και με βάση την τακτική μας», τόνισε αρχικά ο συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη στον πράσινο πάγκο, Σωτήρης Μανωλόπουλος. Μιλώντας για τους τραυματισμούς, είπε: «Ο Ματσιούλις είναι πολύ σημαντικός παίκτης για μας. Έχουμε πολλά προβλήματα. Χάσαμε τον Παππά και είχαμε πρόβλημα στα γκαρντ, που έπρεπε να τους διατηρήσουμε φρέσκους. Σε αυτά τα προβλήματα προστέθηκε και ο Ματσιούλις που θα μας έδινε λύσεις σε άμυνα κι επίθεση».Τέλος, για την παρουσία των Κάρι και Μπράμου, ανέφερε: «Και ο Κάρι και ο Μπράμος ήταν καταπληκτικοί, αλλά νομίζω πως όλα τα παιδιά που ήταν στο παρκέ βοήθησαν με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο».

***Τα προβήματα... βρήκαν και το Newspao.gr, αλλά έστω και τώρα καταφέραμε να σας μεταφέρουμε το τρίτο ημίχρονο!