Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

8 Αυγούστου 2013

"Ξανά πρωταθλητής παντοτινός ο Παναθηναϊκός"

Αν και βρίσκεται μόλις ένα μήνα στην προεδρία του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, ο Ηλίας Μιχαλαριάς έχει ξεκινήσει τις κινήσεις του σε όλα τα τμήματα του τριφυλλιού.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ξεκαθάρισε πως τα πάντα γίνονται λόγω της αγάπης του για το σύλλογο και με μοναδικό στόχο να τον ξαναδεί να πρωταγωνιστεί σε όλα τα αθλήματα, όπως αναφέρει και ο ύμνος του.

Συν τοις άλλοις αναφέρθηκε στις καλές σχέσεις που υπάρχουν με την «πράσινη» ΠΑΕ και στην οριστική συμφωνία –απομένουν μόνο οι ανακοινώσεις- μεταξύ των δύο πλευρών για το μίσθωμα της Λεωφόρου, ως έδρα του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Αναλυτικά, όσα είπε στους 94,6 και τον Νικόλα Ακτύπη:

Για τα τμήματα του Παναθηναϊκού: «Δεν ήρθα στον Ερασιτέχνη ουρανοκατέβατος. Ήμουν στο μπάσκετ γυναικών από παλιά, όπου πήραμε το μοναδικό πρωτάθλημα πέρσι σε επίπεδο Ερασιτέχνη. Είχα σχηματίσει μια ιδέα για το πώς λειτουργεί ο Ερασιτέχνης και την παθογένειά του. Το πρόβλημα είναι αρχικά η έλλειψη πόρων, αλλά και η οργάνωση. Ο κ. Μακρόπουλος έκανε τιτάνιες προσπάθειες, όπως και ο κ. Ρισβάς πιο παλιά. Κληθήκαμε εμείς, γιατί εγώ προέρχομαι από τον χώρο των φιλάθλων για να επαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό στα μεγαλεία. Ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει τα μικρά τμήματα. Να στηρίζουν για να είμαστε πρωταθλητές παντοτινοί σε όλα τα σπορ, όπως λέει και ο ύμνος μας. Γι’ αυτό και βγάλαμε το κοινό διαρκείας για όλα τα τμήματα, που κοστίζει 70 ευρώ».

Για την κατάσταση που επικρατεί: «Βεβαίως υπάρχει κινητικότητα παντού, σε όλα τα τμήματα. Ο Παναθηναϊκός είναι γεννημένος να πρωταγωνιστεί, δεν θα παρατήσουμε τίποτα. Εκτός αν μας λυγίσουν κάποιες οικονομικές πιέσεις. Εμείς είμαστε οπαδοί, δεν έχουμε τεράστια πορτοφάλια, έχουμε οργανωτικές ικανότητες, με πολλούς εθελοντές, που έχουν εμπειρία από παρόμοιες καταστάσεις. Όλα αυτά για να φέρουμε τον Παναθηναϊκό στον ίσιο δρόμο. Τα χρέη παραμένουν υψηλά, αλλά συνεχίζουμε την προσπάθειά μας».

Για τις σχέσεις με την ΠΑΕ: «Οι σχέσεις μας με την ΠΑΕ βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο. Φυσικά, δεν εξαντλούνται μόνο στο μπόνους που ανέφερε ο κ. Αλαφούζος. Μπορώ να πω πως είμαστε σχεδόν σε συμφωνία για το μίσθωμα του γηπέδου στην Λεωφόρο. Λόγω και της εποχής, έχουν καθυστερήσει λίγο οι διαδικασίες, όμως θα μπουν σύντομα και οι υπογραφές. Άλλωστε αν δεν τα είχαμε βρει, δεν θα μπορούσε ούτε το φιλικό με την Λάτσιο να γίνει στο Απόστολος Νικολαΐδης.

Για πιθανή δημιουργία νέων τμημάτων στον Ερασιτέχνη: «Εξετάζουμε νέα τμήματα για να δημιουργηθούν, αλλά όχι χάντμπολ αυτή τη στιγμή. Το συγκεκριμένο άθλημα θέλει πολλά πράγματα, τόσο σε επίπεδο τεχνογνωσίας, όσο και σε επίπεδο υποδομών. Θέλουμε να αναβιώσουμε τμήματα που έχουν μείνει πίσω και να αναπτύξουμε ένα άθλημα που είναι αρκετά γνωστό στην Ευρώπη, αλλά όχι στην Ελλάδα. Παίζεται με μπάλα... Στο μέλλον περισσότερα».