Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

28 Δεκεμβρίου 2011

Ο σοβαρός Παναθηναϊκός θα κάνει… περίπατο στον όμιλο

Με τα χαμόγελα από το αποτέλεσμα της κλήρωσης του ΤOP 16 της Ευρωλίγκα αλλά και με το νέο «καμπανάκι» του Ομπράντοβιτς μετά την άσχημη εμφάνιση και το «καρδιοχτύπι» με τον ΑΓΟΡ, έκλεισε το 2011 για τον Παναθηναϊκό.

Όσον αφορά τις νέες «καμπάνες» του «Ζοτς», θα προτιμήσω να μην αναφερθώ καθώς τα έχουμε ξαναπεί και είναι εντελώς δικαιολογημένες. Θα προτιμήσω λοιπόν να σταθώ στο αποτέλεσμα της κλήρωσης στη Βαρκελώνη. Η κληρωτίδα λοιπόν, έφερε στο… δρόμο του Παναθηναϊκού για την Κωνσταντινούπολη, τρεις όχι απλά βατές ομάδες αλλά κατά τη γνώμη μου, του «χεριού» του. Τρεις ομάδες που τον καλό και σοβαρό(το τονίζω) Παναθηναϊκό δεν θα τον… ανησυχήσουν.

Αλλά ας τις πάρουμε μια - μια, αρχής γενομένης από την πιο αδύναμη, την Ούνιξ Καζάν. Η ρωσική ομάδα στην πρώτη της συμμετοχή στην Ευρωλίγκα έκανε την υπέρβαση και πλέον στο ΤOP 16 έχοντας θεωρηθεί ήδη επιτυχημένη για τα δικά της δεδομένα, θα παλέψει με άγνοια… κινδύνου για το κάτι παραπάνω. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό για να μπορέσει να δημιουργήσει πρόβλημα στον πρωταθλητή Ευρώπης. Αν ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που πρέπει, τότε στα παιχνίδια με τους Ρώσους, πρέπει να κάνει περίπατο.

Εκτός από τους Ρώσους, ο Εξάστερος θα κληθεί να ξεπεράσει και το εμπόδιο της Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ μιας ομάδας σαφώς υπολογίσιμης που θέλει να πετύχει το… θαύμα με ενδεχόμενη πρόκρισή της στο φάιναλ φορ της χώρας της. Ωστόσο το γεγονός ότι δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε τελική φάση της Ευρωλίγκας αλλά και το ότι προκρίθηκε μετά κόπων και βασάνων και… συνδυασμό αποτελεσμάτων, δείχνουν ξεκάθαρα την κυριαρχία του Τριφυλλιού.

Και ο όμιλος του Παναθηναϊκού κλείνει με την Αρμάνι Μιλάνο των πρώην πράσινων Αντώνη Φώτση και Ντρου Νίκολας αλλά και του μέχρι πρόσφατα «ερυθρόλευκου» Γιάννη Μπουρούση. Όταν ο Νίκολας έμαθε για την… επιστροφή του στο ΟΑΚΑ, δήλωσε χαρούμενος όμως δεν θα έπρεπε να είναι. Αναφέρομαι φυσικά στο αγωνιστικό μέρος και μόνο. Τόσο ο Αμερικανός γκαρντ όσο και ο Φώτσης πήγαν στο Μιλάνο με μεγάλες προσδοκίες για μια αξιόλογη πορεία της Αρμάνι στη φετινή Ευρωλίγκα, κάτι που όμως μέχρι στιγμής δεν είδαμε. Η ιταλική ομάδα των πολλών εκατομμυρίων, δεινοπάθησε για να πάρει την πρόκριση στην τελευταία μάλιστα αγωνιστική.
Παρόλο που ο πρόεδρος της, το καλοκαίρι έφερε στην ομάδα πολλούς ιδιαίτερα αξιόλογους παίκτες ωστόσο αυτοί δεν έχουν βρει ακόμα χημεία. Αν καταφέρουν να γίνουν άμεσα «ομάδα» τότε σε σχέση με τις άλλες δύο ομάδες του ομίλου θα είναι αυτή που θα δυσκολέψει(και όχι θα απειλήσει) περισσότερο τον Παναθηναϊκό. Μπορεί όμως ; Γιατί για την ώρα, οι εμφανίσεις της δείχνουν πως δεν μπορεί.

Είναι λοιπόν, προφανές πως ο Παναθηναϊκός όχι απλά είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στον όμιλό του, αλλά θα πρέπει να θεωρείται μεγάλη αποτυχία αν δεν περάσει στην επόμενη φάση, καθώς η φετινή είναι μια από τις ευνοϊκότερες κληρώσεις που του έχουν τύχει όλα αυτά τα χρόνια. Γιατί κακά τα ψέματα, τον σοβαρό και καλό Παναθηναϊκό, το τονίζω ξανά, καμία από τις τρεις ομάδες δεν μπορεί να τον «πετάξει» έξω.

Μένει λοιπόν, να ευχηθούμε οι «καμπάνες» του Ζοτς να αρχίσουν να αποδίδουν… καρπούς και να σταματήσουν εδώ τα σκαμπανεβάσματα του Εξάστερου.

Μίρκα Μπούρα

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό κάντε like στην σελίδα του Newspao.gr στο Facebook πατώντας εδώ.