Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

19 Νοεμβρίου 2011

Παλέψτε για το τριφύλλι!



Καλημέρα φίλες και φίλοι του site. Μεγάλη μέρα σήμερα, μεγάλη και αύριο. Παιχνίδια σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ με τον αιώνιο αντίπαλο που κρύβουν μίσος, πάθος και πολλές συγκινήσεις.


Ξεκινάμε με την μπάλα. Σίγουρα δεν έχουμε σκοπό τη δεδομένη χρονική στιγμή να υποδείξουμε συστήματα και παίκτες. Η εμπιστοσύνη που δείχνει ο κόσμος στο πρόσωπο του Ζεσουάλδο Φερέιρα είναι καθολική και ελπίζω να συνεχιστεί και μετά το τέλος του ντέρμπι. Η αλήθεια είναι πως όλοι μας θέλουμε να δούμε ένα ντέρμπι με γκολ, πάθος και νικητή τον Παναθηναϊκό. Δεν ξέρω αν θα γίνει αυτό αδέρφια όμως πιστεύω πως η ομάδα θα το παλέψει μέχρι το τέλος. Ακόμα και αν δεν κερδίσουμε, θέλω να δω τους παίκτες να παλεύουν για το τριφύλλι, να ιδρώνουν, να ματώνουν. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι αυτά τα ματς είναι θέμα γοήτρου. Ελπίζω πως σήμερα το βράδυ μετά το τέλος του αγώνα δεν θα ασχολούμαστε με Γιάχους κλπ και δεν θα έχουμε νέες διαιτητικές ιστορίες και αδικίες. Η ομάδα είναι φορμαρισμένη. Αν η αποστολή φτάσει ήρεμα και χωρίς προβλήματα στο Καραϊσκάκη, ο Φερέιρα τους «ντοπάρει» με πείσμα στα αποδυτήρια και ο Λέτο γίνει ο ηγέτης που όλοι αναρωτιόμαστε αν είναι τότε έχουμε βλέψεις ακόμα και για διπλό. Μεγάλο στοίχημα του Παναθηναϊκού να δει και την αγωνιστική κατάσταση του Καπίνο. Ο Στέφανος είναι μόλις 17 χρονών, προέρχεται από ένα μέτριο ντεμπούτο με την Εθνική ομάδα και το κλίμα που θα βρει θα είναι κάτι παραπάνω από εχθρικό. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να δω πάντως τα γνωστά «καλά παιδάκια» της ομάδας του Λιμανιού (βλέπε Μιραλλάς) να γκρινιάζουν και να διαμαρτύρονται, να το παίζουν αδικημένοι και παραπονεμένοι. Θέλω όσο τίποτα να κερδίσει η ομάδα και επίσης θα τρελαθώ αν σκοράρουμε και χορέψουν το τραγούδι που είχαν χορέψει μέσα στην Τούμπα! Αν όμως δεν κερδίσουμε, εμείς πάλι δίπλα της θα είμαστε. Μην ξεχνάτε που είχαμε θέσει τον πήχη στην αρχή της χρονιάς και που τον έχουμε τώρα…


Στο μπάσκετ πιστεύω πως θα έχουμε ένα εύκολο απόγευμα. Ο Ολυμπιακός είναι διαλυμένος. Κακά τα ψέματα οι Πειραιώτες το καλοκαίρι έχασαν παίκτες βαρόμετρα για την απόδοσή τους. Βέβαια και πριν το καλοκαίρι πάλι τους κερδίζαμε. Ε τώρα θα το κάνουμε ακόμα ευκολότερα! Φυσικά, πιστεύω ότι θα κερδίσουμε όχι μόνο επειδή ο Ολυμπιακός δεν είναι καλός αλλά επειδή ο Παναθηναϊκός είναι σούπερ. Η ομάδα πρέπει απλά να βρει τα πατήματά της και να ρολάρει και μετά ακόμα και το 7ο στην πόλη δεν μοιάζει απίθανο. Δεν σας κρύβω ότι φέτος περιμένω πολλά από τον Μάριτς. Το παιδί ξέρει καντάρια μπάσκετ και αν δεν ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς όπως πέρσι τότε μπορεί και πάλι να γίνει το κορυφαίο 5άρι της Ευρώπης. Προσωπικά θέλω όσο τίποτα να δω τρελούς πανηγυρισμούς του Σάρας και ένα εξαιρετικό ματς από τον… ψυχασθενή Λιθουανό! Το ΟΑΚΑ θα φλέγεται με τον κόσμο να δίνει για άλλη μια φορά μαθήματα εξέδρας και να αποτελεί τον έκτο παίκτη και η ομάδα στο τέλος του αγώνα θα πάρει τους δύο πόντους.


Την Τρίτη στις 20.30 έχουμε άλλο ένα ντέρμπι αιωνίων αυτή τη φορά στο Πόλο. Η ομάδα του Κουντοδιού μετά τον αποκλεισμό από τον Πανιώνιο στο EuroCup αλλά και την ήττα από τη Βουλιαγμένη στο πρωτάθλημα θέλει να επιστρέψει στα καλά αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός έχει αποδυναμωθεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια όμως παραμένει το απόλυτο φαβορί αφού ακόμα και αν μέσα στην πισίνα δεν το αξίζει, κάποιο τρόπο βρίσκουν οι διαιτητές και του δίνουν ώθηση (όπως πέρσι). Ευτυχώς η ομάδα θα παίξει με κόσμο στο πλευρό της αφού έγινε δεκτή η έφεση και απορρίφθηκε η αρχική ποινή-σκάνδαλο που είχε υποβάλλει η διοργανώτρια αρχή.


Καλό καταπράσινο Σαββατοκύριακο λοιπόν αδέρφια! Νίκες σε όλα τα σπορ για τον Παναθηναϊκό μας! Μαζί θα είμαστε πάλι την άλλη εβδομάδα για να αναλύσουμε το τι και πώς έγινε!

Stand Your Ground