Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

1 Σεπτεμβρίου 2011

Προχωράει άνετα και ωραία…


Παρουσιάζοντας πολύ καλύτερο πρόσωπο από ότι στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, η Εθνική ομάδα έκανε το 2-0, νικώντας δια… περιπάτου την Φινλανδία με 81-61 και πλέον «προχωράει» ακάθεκτη.
«Ορεξάτη» μπήκε η Εθνική στο δεύτερο παιχνίδι της στο Ευρωμπάσκετ με αντίπαλο την Φινλανδία και με τους Καλάθη, Ζήση, Φώτση, Παπανικολάου και Μπουρούση να είναι οι πρώτοι που «πάτησαν» παρκέ. Οι Έλληνες διεθνείς λοιπόν ξεκίνησαν τον αγώνα με ένα σερί 6-0 στο πρώτο τρίλεπτο, όμως με τον ίδιο τρόπο απάντησαν και οι Φινλανδοί με αποτέλεσμα να ισοφαρίσουν. Όμως η Εθνική που ήλεγχε το παιχνίδι πολύ γρήγορα έφτασε σε νταμπλ σκορ με το 6-12, στη συνέχεια πήγε και στο +8, για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 14-20.
Η Φινλανδία μπήκε καλύτερα στο δεύτερο δεκάλεπτο ενώ εκμεταλλευόμενη τα πολλά λάθη της Εθνικής μας κατάφερε να καλύψει την διαφορά ενώ με συνεχόμενους πόντους από τον Χαφ πλησίασε στο καλάθι με το 22-24. Οι Έλληνες διεθνείς όμως ήταν αποφασισμένοι να επανακτίσουν τα ηνία και με καλύτερη άμυνα και επιλογές στην επίθεση, ο Αντώνης Φώτσης με τρίποντο έδωσε και πάλι στην Εθνική, προβάδισμα 8 πόντων(28-36) στο 17ο λεπτό. Η κυριαρχία της ελληνικής ομάδας συνεχίστηκε με τον Μπουρούση να στέλνει για πρώτη φορά την διαφορά σε διψήφιο νούμερο με το 29-39. Τελικά, στο ημίχρονο, η «επίσημη αγαπημένη» ήταν σε θέση ισχύος με το 32-41.
Σοβαρή και κυρίαρχη ως το τέλος
Όπως δυναμικά έκλεισε το πρώτο ημίχρονο, έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος, η Εθνική που ήλεγχε το παιχνίδι. Μάλιστα με τους Ζήση, Μπουρούση και Φώτση διατήρησε την διαφορά με τον αρχηγό της Ελλάδας να την «στέλνει» στην ανώτατη τιμή της μέχρι τα μισά του δεκαλέπτου, το +13(34-47). Λίγο αργότερα, έφτασε και στο +15, ενώ παρά την φιλότιμη προσπάθειά των Φινλανδών, οι οποίοι μείωσαν στους 10(41-51) στο 28ο λεπτό, οι παίκτες του Ηλία Ζούρου ήταν εμφανές πως είχαν τα ηνία και έτσι το τριαντάλεπτο έκλεισε με το 44-57 υπέρ της Εθνικής
Παρά τις προσπάθειες των Φινλανδών αλλά και το γεγονός ότι ο Νικ Καλάθης αποβλήθηκε με πέντε φάουλ, οι Έλληνες διεθνείς διατήρησαν το +14 ενώ με την διαφορά να πηγαίνει στο +16(50-66) στο 35’, ο αγώνας είχε εξελιχθεί σε περίπατο. Τι και αν οι Φινλανδοί συνέχισαν να το παλεύουν, το «πάρτι» της Εθνικής δεν μπορούσε να απειληθεί και έτσι με συνοπτικές διαδικασίες, η Ελλάδα πήρε με άνεση τη δεύτερη νίκη της στο Ευρωμπάσκετ, με το τελικό 81-61.
Τα δεκάλεπτα: 14-20, 32-41, 44-57, 61-81
Φινλανδία(Ντέτμαν): Κόιβιστο, Νίκιλα 1, Μούρινεν 2, Χαφ 5, Λι 13, Μακαλάινεν, Κότι 1, Κόπονεν 21, Σάλιν 6, Μότολα 5, Βίρτανεν 6, Ράνικο 1.
Ελλάδα(Ζούρος): Ξανθόπουλος, Μπουρούσης 19, Ζήσης 14, Βασιλειάδης 5, Καλάθης 6, Φώτσης 9, Παπανικολάου 2, Μαυροειδής 2, Μπράμος 5, Κουφός 7, Σλούκας 2, Καϊμακόγλου 6.
* Την Παρασκευή η Εθνική έχει ρεπό και επανέρχεται στην αγωνιστική δράση με το παιχνίδι του Σαββάτου(18:00) με τα Σκόπια.
Eπιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας ακόμη πιο δυναμικά, κάντε κλικ σε μια διαφήμιση από κάτω!