Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

1 Σεπτεμβρίου 2011

Πρόχειρο μπάλωμα ο Ούγγρος


Τον Γκέργκελι δεν τον γνωρίζω, συνεπώς δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για την αξία του. Να αναλύσω δηλαδή τα χαρακτηριστικά του. Αμφιβάλω, πάντως, εάν ήταν επιλογή του Φερέιρα και θεωρώ ότι απλώς τον πρότειναν στον Πορτογάλο, αυτός τσέκαρε πέντε βασικά πράγματα και μπροστά στο ενδεχόμενο να μείνει μόνο με τον Τοτσέ, τον Πετρόπουλο και τον... Κλέιτον για τη θέση του φουνταριστού είπε το «οκ», γνωρίζοντας και το φιάσκο με τον Ούγκο Βιέιρα.
Το βιογραφικό του Γκέργκελι πάντως δεν μου λέει κάτι. Για την ακρίβεια δεν μου λέει τίποτα.
Ούτε το ότι είναι σταρ στην Ουγγαρία, ούτε το ότι πήγε στο Καμπιονάτο όπου δεν ακούμπησε (και για αυτό δίνεται δανεικός άλλωστε).
Ούτε οι συστάσεις όσων τον γνωρίζουν που είθισται να είναι πάντα θετικές όταν δημοσιογραφικά αναζητάς πράγματα για κάποιον παίκτη (δεν θυμάμαι πολλές φορές να «κράζουν»  πρώην προπονητές ή πρώην συμπαίκτες κάποια μεταγραφή και απλώς όσοι δεν έχουν καλή άποψη δεν μιλάνε καθόλου).
Ισα-ίσα μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι δεν τον ήθελε καμία άλλη ομάδα από το Καμπιονάτο από τη στιγμή που το συμβόλαιό του δεν ήταν δα και παχυλό.
Ακόμα και για τον Τοτσέ για παράδειγμα υπήρχε (πραγματικά και όχι «μουσαντέ») η Ράσινγκ Σανταντέρ του Κούπερ που ήθελε να τον αποκτήσει, με τον Κάστρο είδαμε όλοι τι έγινε, γενικώς είναι ένα επιπλέον σημάδι ανησυχητικό, που δεν θα το ανέφερα εάν ήταν "αυτό θέλω" του Φερέιρα όπως με τον Ζέκα, τον Κουίνσι και τον Τοτσέ, ασχέτως εάν ο Ισπανός δεν ήταν η πρώτη επιλογή του Πορτογάλου.
Σε γενικές γραμμές εκτιμώ ωστόσο ότι ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να βρει καλύτερη επιλογή από τη στιγμή που είχε αποφασίσει να αποκτήσει έναν επιπλέον επιθετικό εκτός του Τοτσέ.
Και μάλιστα πολύ καλύτερη. Που θα εμπεριείχε τρία στοιχεία απαραίτητα κατά τη γνώμη μου για την επιθετική γραμμή της ομάδας:  πρώτον επιθετικό με έφεση στο σκοράρισμα, δεύτερον με ταχύτητα και τρίτον (σύμφωνα με την εισήγηση του προπονητή) που να μπορεί να παίζει και στις άκρες, ως περιφερειακός, εκτός από την κορυφή. Ο Ούγγρος δεν έχει τουλάχιστον βάσει βιογραφικού το πρώτο και το σημαντικότερο: το γκολ.
Ας ελπίσουμε ότι η ταχύτητά του (που άπαντες αναγνωρίζουν και λείπει από την κορυφή με τον Τοτσέ) θα δώσει λύσεις, αλλά η αρχική που πέρασε από το μυαλό μου για τον Γκέργκελι είναι ότι πρόκειται για «μπάλωμα» και μάλιστα πρόχειρο. Μακάρι η αίσθησή μου να είναι λανθασμένη. Αλλωστε όλα και όλοι στο γήπεδο κρίνονται επί της ουσίας.
onsports.gr

Επιμέλεια: Newspao.gr team
Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας ακόμη πιο δυναμικά, κάντε κλικ σε μια διαφήμιση από κάτω!