Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

22 Ιουλίου 2011

Μεγάλες πράσινες καμπάνες



Όταν η εικόνα μιλάει από μόνη της τότε πολύ απλά τα λόγια είναι περιττά. Ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι παρουσίασε το απόλυτο αγωνιστικό χάλι, δεν είχε απολύτως τίποτα από αυτά που ζητάει ο Φερέιρα, ήταν μια ομάδα χωρίς αρχή και χωρίς τέλος. Οι καμπάνες του κινδύνου άρχισαν να χτυπάνε από την Αυστρία ειδικά στο μάτς απέναντι στους Γερμανούς αλλά και στο παιχνίδι με την Σίβας.
Χθες όχι απλά χτύπησε καμπανάκι αλλά τέτοιες καμπάνες που χτύπησαν δεν έχει ούτε η. Μητρόπολη. Οι Πράσινοι δεν κατάφεραν να κάνουν ούτε φάση στα πρώτα 45 λεπτά που υποτίθεται ότι λειτούργησαν ως πρόβα τζενεράλε. Πέρα από αυτό εμφάνισαν και ένα σωρό ακόμη αδυναμίες. Αδυνατούσαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους, δεν πρέσαραν ψηλά, δεν είχαν φαντασία στο παιχνίδι τους, λάθος μεταβιβάσεις, αργά -πολύ αργά όμως- πόδια, μηδενική συνοχή. Μια εικόνα που όσο έβλεπα το παιχνίδι ένιωθα όλο και πιο σίγουρος για την έκβαση του ματς αλλά και για την εικόνα της ομάδας.
Το αποτέλεσμα σε ένα φιλικό παιχνίδι δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Μπορεί να παίξεις φοβερή μπάλα και να είσαι άτυχος με αποτέλεσμα να μην σκοράρεις ή ακόμα και να χάσεις. Η εικόνα είναι αυτή που μετράει και ειδικά μια βδομάδα πριν το ματς με τους Δανούς. Είναι σίγουρα νωρίς για συμπεράσματα αλλά αυτό που έχεις δει κρίνεις. Και εγώ αυτό που έχω δει είναι πως. αν χθες οι παίχτες έστειλαν μήνυμα εν όψει των αγώνων με την Οντένσε, θα πρέπει να κάνουμε τον σταυρό μας.
Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο η πρωινή προπόνηση και γενικότερα το βαρύ προπονητικό πρόγραμμα των τελευταίων ημερών στην Αθήνα, είναι πολύ πιθανό. Αυτό που είδαμε όλοι είναι την τετράδα Μπρίτο-Μπέλιτς-Τάτου-Πίτου Γκαρσία με τη συνδρομή των εξαιρετικών μπακ Σκόνδρα, Γιαννούλη, να έχουν βάλει στη μέση Κατσουράνη, Νίνη, Σιμάο, Μαρίνο και να τους παίζουν «κορόιδο». Τελικές προσπάθειες με σέντερ φορ του Ατρόμητου τον Ηλία Αναστασάκο; 8-1. Και η μία «τελική» του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος ήταν από στημένο (πάσα Νίνη, σουτ Λέτο).
Πού είναι το. επιθετικό πρέσινγκ; Πού είναι το ανέβασμα των στόπερ; Πού είναι η κατοχή μπάλας, πού είναι η κίνηση χωρίς την μπάλα; Για όλα αυτά κάποιος έχει την ευθήνη. Σίγουρα δεν περίμενε και κανείς ότι θα έτριβε τα μάτια του από την μπάλα που θα έπαιζε η ομάδα αυτή την εποχή. Ξέρουμε τι έγινε και τι δεν έγινε, ξέρουμε και το γιατί. Πώς να την παίξει λοιπόν και με ποιους; Με μαρίνο δεξί εξτρέμ; Δεν έχω πρόβλημα με το παιδί αλλά δεν είναι γι' αυτή τη θέση. Αλλά πως στο. καλό γίνεται π.χ ο Ατρόμητος να είναι πιο έτοιμη ομάδα- ή έτσι να το κάναμε εμείς να φάνηκε- μέσα στο κατακαλόκαιρο και εμείς πάντα θέλουμε χρόνο;
Τα είπαμε και μετά την κλήρωση. Σίγουρα η Οντένσε δεν είναι κανένα μεγαθήριο. Μπορεί ωστόσο κάλλιστα να σου κάνει ζημιά και μάλιστα χοντρή, αν δεν παρουσιαστείς στοιχειωδώς σοβαρός μέσα στο γήπεδο. Θα πρέπει στη Δανία ο Φερέιρα να χρησιμοποιήσει εκείνους τους παίκτες οι οποίοι θα τον βοηθήσουν περισσότερο να κρατήσει μπάλα, να κλέψει χρόνο, να διαχειριστεί σωστά και έξυπνα το ματς, να πάρει ένα αποτέλεσμα που θα μπορέσει να αξιοποιήσει στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ. Διότι αν γράψει κάνα. 2-0 στη Δανία ειδικά με αυτή την παραγωγικότητα της ομάδας αυτή την περίοδο. άστο!
Υπάρχουν ακόμα μέρες για το σημαντικό παιχνίδι με τους Δανούς. διάθεση για μεταμόρφωση υπάρχει; Είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα και η πρόκριση θα κρίνει πολλά για το μέλλον της ομάδας. Όταν -και αν- με το καλό έρθει η πρόκριση ο Παναθηναϊκός θα έχει την πολυτέλεια να ασχοληθεί με το τι ψάρια θα πιάσουν οι μεταγραφές που έγιναν, ποιοι ακόμη θα έρθουν, αν θα έχει τύχη στο πρωτάθλημα και πολλά ακόμη. Μέχρι τότε απαγορεύεται να ασχοληθείς με οτιδήποτε άλλο. Διότι αν γίνει η στραβή με τους Δανούς, το πράγμα πολύ απλά. δεν θα μαζεύεται

Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας ακόμη πιο δυναμικά, κάντε κλικ σε μια διαφήμιση από κάτω!