Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

12 Ιουλίου 2011

Συγκρατημένη αισιοδοξία στον Εξάστερο



Μετά από αρκετές μέρες από την ανακοίνωση της παραμονής των αδερφών Γιαννακόπουλοι για ακόμη μια σεζόν στον Παναθηναϊκό, επιτέλους έφτασε η ώρα για… δράση.
Αν και χρειάστηκε να περάσει ένας και πλέον μήνας από τη λήξη του πρωταθλήματος για να κάνουν οι άνθρωποι των πρωταθλητών τις κινήσεις τους για το  Τριφύλλι της επόμενης σεζόν, πλέον είναι έτοιμοι. 
Μάλιστα η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι άκρως καθοριστική καθώς ένας ένας οι παίκτες θα κληθούν να… ακούσουν τα νέα δεδομένα της ομάδας. Όλες αυτές τις μέρες οι πράσινοι ακούνε και διαβάζουν για την μεγάλη μείωση που τους… περιμένει και αρκετοί από αυτούς σε δηλώσεις τους εμφανίζονται αισιόδοξοι.
Αισιόδοξοι όμως είναι και οι διοικούντες των πρωταθλητών αλλά και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος μάλιστα προ ημερών σε συνέντευξη του σε ισπανικό μέσο ενημέρωσης τόνισε πως όλοι θα πρέπει να δείξουν… κατανόηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, οι πράσινοι είναι διατεθειμένοι να δεχθούν την μείωση για να παραμείνουν στον Εξάστερο αρκεί αυτή να μην φτάνει το 50%. Εκτός από τους Διαμαντίδη και Μπατίστ που δεν «αγγίζονται», όλοι οι υπόλοιποι θα κληθούν να συμφωνήσουν με τα νέα δεδομένα.
Για την ώρα, όλα δείχνουν πως ο «Ζοτς» και οι αδερφοί Γιαννακούπολοι δικαίως είναι αισιόδοξοι καθώς εκτός από την πρόθεση των πράσινων να παραμείνουν στην ομάδα των πρωταθλητών έχουν με το μέρος τους και τον χρόνο.
Βλέπετε, η καθυστέρηση των… διαπραγματεύσεων τόσο με τους Περπέρογλου και Τσαρτσαρή των οποίων τα συμβόλαια έληξαν όσο και με τους παίκτες στους οποίους θα προταθεί μείωση λειτουργεί θετικά για την διοίκηση των πρασίνων. Και αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότερες ευρωπαϊκές ομάδες έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τις μεταγραφικές τους κινήσεις και πλέον οι κενές θέσεις είναι λίγες. Έτσι είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα όταν ένας παίκτης έχει ένα σωρό προτάσεις να εξετάσει και διαφορετικά όταν πλέον οι καλές επιλογές είναι λίγες.
Από μέρα σε μέρα λοιπόν αναμένονται τα… σπουδαία και όλα δείχνουν πως σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις η κατάληξη θα είναι θετική. Άλλωστε, η πιο δύσκολη περίπτωση είναι αυτή του Ρομέιν Σάτο με τα 1,8 εκ. ευρώ που προβλέπει το συμβόλαιο του. Όπως και να’χει ο χρόνος πλέον μετράει αντίστροφα και οι εξελίξεις θα είναι άμεσες.
Υ.Γ.: Κλείνοντας δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στις πρόσφατες δηλώσεις του Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Ο διεθνής σέντερ μέχρι πρότινος του Ολυμπιακού, σε αντίθεση με τον Τζαμόν Γκόρντον που για ακόμη μια φορά τόνισε την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού και την δίκαιη κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος, πήρε το… μέρος των πρώην εργοδοτών του. Ο Μαυροκεφαλίδης ενίσχυσε τις απόψεις των αδερφών Αγγελόπουλων περί… βρωμιάς στο ελληνικό πρωτάθλημα και αγνόησε το προφανές. 
Ότι η ομάδα του όπως και πέρυσι έχοντας και το πλεονέκτημα της έδρας και ειδικά φέτος μετρώντας και ένα 3-0 επί του Παναθηναϊκού, στα δύσκολα δεν ήταν άξια για να πάρει αυτό που τόσα χρόνια ποθεί διακαώς. Ας παραδειγματιστεί λοιπόν ο κ. Μαυροκεφαλίδης από τον Γκόρντον. Δεν θα έβλαπτε…
Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα



Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας ακόμη πιο δυναμικά, κάντε κλικ σε μια διαφήμιση από κάτω!