Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

27 Ιουνίου 2011

Στο προσκήνιο τα συμβόλαια

Ο Δημήτρης Γόντικας θα ανοίξει τις προσεχείς μέρες κύκλο συναντήσεων με τους ποδοσφαιριστές που έχουν «βαριά» συμβόλαια προτείνοντας τους αναπροσαρμογή των οικονομικών όρων. 


Το πλάνο που έχει καταρτιστεί από τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη της διοικούσας επιτροπής, προβλέπει συντηρητική οικονομική πολιτική, όχι μόνο στο μεταγραφικό «μέτωπο», αλλά και όσον αφορά στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, και οι Καραγκούνης και Κατσουράνης θα είναι οι πρώτοι που θα κληθούν να περάσουν το κατώφλι του γραφείου του Δημήτρη Γόντικα. 

Ο Καραγκούνης έχει ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο το οποίο προβλέπει ετήσιες απολαβές ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, ωστόσο ο έμπειρος μέσος δεν φαίνεται να συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Ζεσουάλντο Φερέιρα για το βασικό σχήμα, και αναμένεται να του προταθεί σημαντική μείωση αποδοχών που θα φτάσει στο 50%, την στιγμή που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν κυκλοφορήσει σενάρια περί ενδιαφέροντος από συλλόγους του MLS, και δεν αποκλείεται ο 33σχρονος χαφ να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει το υπερατλαντικό ταξίδι.

Όσον αφορά στον Κατσουράνη, ο οποίος έχει λαμβάνειν 1,2 εκατομμύριο ευρώ, βάσει συμβολαίου για την επόμενη σεζόν, φαίνεται πως υπάρχει η πρόθεση να επιτευχθεί συμφωνία με ένα ποσό κοντά στις 800.000 ευρώ, και δεν αποκλείεται να αφαιρεθούν τα μπόνους συμμετοχών που προβλέπονται στην ισχύουσα συμφωνία. Ο διεθνής ανασταλτικός μέσος έχει δύο χρόνια συμβόλαιο ακόμα με τονΠαναθηναϊκό, και φαίνεται πως υπολογίζεται για την βασική ενδεκάδα από τον Ζεσουάλντο Φερέιρα.

Μετά τους Καραγκούνη και Κατσουράνη, οι υποθέσεις των οποίων αποτελούν προτεραιότητα για τους ιθύνοντες των «πρασίνων», σειρά αναμένεται να πάρουν οι Σεϊταρίδης, Πλεσί και Καντέ. Ο Έλληνας αμυντικός ταλαιπωρήθηκε την περασμένη σεζόν από προβλήματα τραυματισμών και δεν κατάφερε να προσφέρει λύσεις στους «πράσινους», ενώ το συμβόλαιο του είναι μεν υψηλό, καθώς μπορεί να φτάσει στις 700.000 ευρώ, ωστόσο βασίζεται στην συμπλήρωση ενός ορίου συμμετοχών. 

Κουβέντα θα γίνει και με τον Νταμιάν Πλεσί, ο οποίος βρίσκεται εκτός πλάνων του Ζεσουάλντο Φερέιρα, και «κοστίζει» στον σύλλογο περίπου 800.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της εφορίας, ενώ τόσο ο Σεϊταρίδης όσο και οΠλεσί βρίσκονται στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών. Τέλος δεν αποκλείεται να κληθεί και ο Σεντρίκ Καντέ να συζητήσει με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, καθώς το συμβόλαιο των 950.000 ευρώ, αν υπολογιστεί και η εφορία, θεωρείται υψηλό.