Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

27 Ιουνίου 2011

Η πλέον κρίσιμη εβδομάδα

Μπορεί να έχει περάσει περίπου ένας μήνας από την ημέρα που οι παίκτες και παράγοντες του Παναθηναϊκού βρίσκονται σε διακοπές, όμως τρεις μέρες πριν την πρώτη προπόνηση για την νέα αγωνιστική περίοδο, δεν υπάρχει καμία απολύτως εξέλιξη στο «χτίσιμο» της ομάδας. 
Συγκεκριμένα μετά την νίκη επί της ΑΕΚ, στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν, για τα play off, στις 25 Μαΐου, και την εξασφάλιση της θέσης για τα προκριματικά του Champions League, ο Δημήτρης Γόντικας έκανε λόγο για… άμεσο τρέξιμο των διοικούντων ώστε να «χτιστεί» ο Παναθηναϊκός της νέας αγωνιστικής περιόδου γιατί ο χρόνος πιέζει, όμως 33 μέρες μετά δεν υπάρχει σχεδόν καμία εξέλιξη στο στρατόπεδο των «πρασίνων».
Λίγες μέρες μετά το τέλος της περσινής αγωνιστικής περιόδου ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της«πράσινης» ΠΑΕ συναντήθηκε με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα ώστε να επισφραγίσουν την περεταίρω συνεργασία τους, όμως ο σχεδιασμός της ομάδας έμεινε… εκεί. Εν συνεχεία, στο «τραπέζι» έπεσαν οι πωλήσεις ποδοσφαιριστών με σκοπό να μπουν χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ, με το όνομα του Τζιμπρίλ Σισέ να είναι αυτό που… πρωταγωνιστεί μέχρι και σήμερα. Λάτσιο, Γαλατασαράι και διάφορες άλλες ομάδες έχουν πέσει στο προσκήνιο ως διεκδικητές του Γάλλου επιθετικού τον τελευταίο μήνα ωστόσο δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό, προς στιγμήν. Εκτός όμως από το όνομα του αρχηγού τουΠαναθηναϊκού, στις προτεραιότητες ήταν και η παραχώρηση του συμπατριώτη του Γάλλου, Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, όμως η μεταγραφή του αρχικά στην Κολωνία και μετέπειτα στην Βόλσφμπουργκ«κόλλησε».
Πλην των πωλήσεων, ακόμα ένα ζήτημα που απασχολεί τους ανθρώπους των «πρασίνων» είναι οι μειώσεις σε συμβόλαια ποδοσφαιριστών που μέχρι σήμερα αμείβονταν πλουσιοπάροχα. Δύο από αυτούς είναι οι Κώστας Κατσουράνης και Γιώργος Καραγκούνης, όπου μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να τους προταθεί μείωση αποδοχών ακόμα και 50% και η αντίδρασή τους είναι… άγνωστη. Πάντως φήμες θέλουν τον δεύτερο να ψάχνεται ήδη για την μετακίνησή του προς… Αμερική πλευρά. Όσο έχει να κάνει με τις αποδεσμεύσεις ποδοσφαιριστών που δεν υπολογίζεται και εκεί υπάρχει μια στασιμότητα αφού οιΓιούρκας Σεϊταρίδης, Νταμιέν Πλεσί, Σίντνεϊ Γκοβού και διάφοροι άλλοι που βρίσκονται στην σχετική λίστα, δεν έχουν κληθεί από την ΠΑΕ ώστε να λύσουν τα συμβόλαιά τους.
Τώρα όσον αναφορά το θέμα των μεταγραφών έχει «παγώσει» για τα καλά. Μπορεί τα ονόματα που ακούγονται, κυρίως από την Πορτογαλική αγορά ελέω Ζεσουάλδο Φερέιρα να είναι πολλά, όμως προς το παρών δεν υπάρχει καμία απολύτως εξέλιξη. Και μέσα σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και τα «πείσματα» του Μαρσέλο Μάτος να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό μετά το τέλος του δανεισμού του στην Μποταφόγκο. Και να φανταστεί κανείς πως αυτή η κατάσταση επικρατεί ακριβώς τρεις μέρες πριν την πρώτη προπόνηση της ομάδας εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Συγκεκριμένη για την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η «πρώτη» του «τριφυλλιού» και ακόμα δεν γνωρίζουμε καλά καλά ποιοι παίκτες, από το υπάρχοντα ρόστερ, θα δώσουν το παρών. Και μην ξεχνάμε πως σε έναν μήνα ακριβώς οΠαναθηναϊκός έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις για τα προκριματικά του Champions League.
Οπότε όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι η πλέον κρίσιμη για τοαγωνιστικό μέλλον του συλλόγου αφού πρέπει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να μπει ένα (ευχάριστο) τέλος σε όλα τα προαναφερθέντα ζητήματα.
Πηγή: Sportaction