Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

9 Ιουνίου 2011

Και όμως έχει περιθώρια βελτίωσης ο "Μπάτμαν"

Σήμερα θα αναφερθώ σε ένα άλλο παίκτη του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε καταλυτική συμβολή στην κατάκτηση του Ελληνικού και του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο Αντώνης Φώτσης έκανε μια ομολογουμένως καταπληκτική χρονιά και βοήθησε το τριφύλλι σε πολλούς τομείς. 


Από την αρχή της φετινής αγωνιστικής περιόδου ήταν αποτελσματικός και ουσιώδης στα αμυντικά του καθήκοντα (προσωπική άμυνα- βοήθειες- καλύψη χώρων- ριμπάουντ) και αποτέλεσε μια απο τις βασικότερες επιλογές του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς για τη ομαλή λειτουργία του Παναθηναϊκού σε αυτό τον τομέα. 


Στους τελικούς του Ελληνικού πρωταθλήματος ο Αντώνης Φώτσης ανέλαβε εκτελεστικό ρόλο στη επίθεση του τριφυλλιού διατηρώντας παράλληλα την πίστη και την αφοσίωση του στα αμυντικά του καθήκοντα. Και αυτό νομίζω πως είναι ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό, το οποίο εντοπίζεται μόνο στους ολοκληρωμένους μπασκετμπολίστες. 


Έτσι στον πρώτο τελικό που έγινε στο ΣΕΦ πέτυχε το καθοριστικό τρίποντο που έδωσε την εκτός έδρας νίκη στον Παναθηναϊκό, ενώ στο τέτατρτο παιχνίδι η ευστοχία του έξω απο την  γραμμή των 6.75 ήταν αποφασιστικής σημασίας και ουσιαστικά έδωσε ένα ακόμα πρωτάθλημα στο τριφύλλι.

Με την φετινή παρουσία του ο Αντώνης Φώσης πιστοποιεί και απο την μεριά του την εκπληκτική ποιότητα που έχουν οι προπονήσεις του Παναθηναϊκού. Επίσης γίνεται αντιληπτή η φιλοσοφία που διέπει τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ο οποίος ετησίως προσπαθεί να βελτιώνει όλους τους αθλητές του σε κάθε επίπεδο. Ο "Ζότς" δεν έχει κανένα μαγικό ραβδάκι, ούτε είναι ο καλός μάγος των παραμυθιών. 



Απλώς είναι ένας ευσυνείδητος επαγγελματίας, ο οποίος παρακολουθώντας τις εξελίξεις του αθλήματος προσπαθεί να προετοιμάσει όσο καλύτερα γίνεται τους παίκτες του για να ανταποκρίνονται στις δυσκολίες των οριακών παιχνιδιών. Αυτή την αντίληψη, η οποία πλέον αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο του σύγχρονου μπάσκετ, έχει υιοθετηθεί απο όλους τους αθλητές του Παναθηναϊκού, οι οποίοι κάθε χρόνο εμφανίζονται βελτιωμένοι σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς. 


Εξαίρεση απο τον κανόνα δεν αποτελεί ο Αντώνης Φώτσης, που κατά την γνώμη μου φέτος έκανε την καλύτερη χρονιά της σταδιοδρομίας του παίζοντας ώριμο και ποιοτικό μπάσκετ σε άμυνα και επίθεση.

Η μόνη σκηνή που απομένει να δούμε απο τον "Batman" συσχετίζεται με την ιδανική φάση που μπορεί να υλοποιήσει ένας φόργουορντ. Δηλαδή να πάρει το αμυντικό ριμπάουντ, να διασχίσει το γήπεδο ντριμπλάροντας και να ολοκληρώσει τον αιφνιδιασμό πετυχαίνοντας μόνος του το καλάθι. Μπορεί να φαντάζει κάπως υπερβολίκη η περίπτωση που περιέγραψα, αλλά οφείλω να σας προϊδεάσω, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως απο τους παίκτες του Παναθηναϊκού όλα να τα περιμένετε. 



Προσωπικά είμαι προετοιμασμένος για τα πάντα και σας διαβεβαιώ πως δεν θα αργήσει η στιγμή που ο Αντώνης Φώτσης θα ολοκληρώσει μια τέτοια φάση με απόλυτη επιτυχία. Θα επικοινωνούμε και τότε μέσω του SPORTACTION. Έτσι με μεγάλη χαρά θα σας υπενθυμήσω την πρόβλεψη που είχα κάνει κάποια ημέρα στις αρχές Ιουνίου του 2011.


Κώστας Μπατής από Sportaction.gr