Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

23 Ιουνίου 2011

Αναζητούνται κι άλλοι γνωστοί παράγοντες

Οι Εισαγγελικές αρχές έδωσαν στην δημοσιότητα τα ονόματα των δέκα συλληφθέντων και των ατόμων που αναζητούνται για να προσαχθούν. 

Οι συλληφθέντες είναι οι: Αχιλλέας Μπέος, Γιώργος Τσακογιάννης, Νικόλαος Ζαμάνης, 
Βασίλειος Καρακούλιας, Ανδρέας Δημόπουλος, Δημήτρης Ζαβαντίας, Αθανάσιος Ντότσης, Νικόλαος Χάλκος, Νικόλαος Παντελής και Σταύρος Ψωμιάδης.

Αναζητούνται οι: Χρυσόστομος Ψωμιάδης, Ιωάννης Παπαδόπουλος του Στυλιανού (ο γνωστός υπάλληλος της ΕΠΟ με την Πόρσε), Βασίλειος Γεωρτσιάκος του Αστέριου, Μιχάλης Νικολόπουλος του Παναγιώτη (παίκτης της Ηλιούπολης) και ο προπονητής Ιωάννης Παπακώστας του Παύλου.

Ολοι κατηγορούνται συνολικά για επτά κακουργήματα και τρία πλημμελήματα. Η υπόθεση διαβιβάστηκε στον ανακριτή. 

Οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις ξεκίνησαν νομότυπα μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα στο ΑΤ Παλαιού Φαλήρου, όπου κατονόμαζε συγκεκριμένα πρόσωπα για εμπλοκή στην αλλοίωση του αποτελέσματος των 40 αγώνων της UEFA.

Oι εισαγγελικές αρχές δραστηριοποίησαν την ΕΥΠ η οποία με τον «σούπερ» κοριού ξεκίνησε να παρακολουθεί τα ονόματα των 5 ατόμων τα οποία αυξάνονταν ανάλογα με τα στοιχεία που προέκυπτα,ν φτάνοντας σε δεκάδες. Η παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών διήρκεσε από τον Ιανουάριο του 2011 έως τον Μάιο του 2011.

Τα cd με τις καταγεγραμμένες συνομιλίες θεωρούνται έγγραφα άρα λαμβάνονται υπόψιν στην δικογραφία. Τα ηχητικά ντοκουμέντα έδεσαν με την έρευνα των εισαγγελικών αρχών.

Στο εδώλιο θα καθίσουν ακόμη 70 άτομα που είναι ήδη κατηγορούμενα αλλά δεν προβλέπεται αυτόφωρη διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόεδρος ΠΑΕ ομάδας βορείου Ελλάδας προσήχθη από τις αρμόδιες αρχές για το θέμα των ύποπτων αγώνων.  

Αναλυτικά οι κατηγορίες (7 κακουργήματα και 3 πλημμελήματα) τις οποίες απήγγειλε ο εισαγγελέας προϊστάμενος ποινικής δίωξης, Δημήτρης Πιέρος, είναι οι εξής:

- εγκληματική οργάνωση (κακούργημα)

- διέθυνση εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα)

- απάτη κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια, με οφέλη και ζημίες άνω των 15.000 ευρώ (κακούργημα)

- εκβίαση με απειλή βλάβης και επαγγέλματος του εξαναγκαζόμενου κατ΄εξάκολούθηση, κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια (κακούργημα)

- νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ΄επάγγελμα, συνήθεια και κατ΄εξακολούθηση (κακούργημα)

- δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα

- παράνομο στοιχηματισμό κατ΄εξακολούθηση

- συμμετοχή σε παράνομο στοιχηματισμό κατ΄εξακλούθηση

- ηθική αυτουργία για δύο τελεσθείσες αξιόποινες πράξεις

- παράνομη οπλοκατοχή