Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

3 Ιουνίου 2011

Φερέιρα, Βρύζας και... Πίτσι!


Πραγματικά έχω μείνει άναυδος με τον (έως τώρα) προγραμματισμό και στήση της νέας ομάδας που σίγουρα θα είναι εντελώς διαφορετική την νέα χρονιά. Εντελώς.


Όταν λέω πως έχω μείνει άναυδος το λέω με την καλή έννοια. Είτε έχουμε λεφτά είτε όχι, είτε είστε αισιόδοξοι είτε απαισιόδοξοι, πρέπει να παραδεχτούμε όλοι πως τα πρώτα δύο (και πιο βασικά) βήματα έγιναν (κατά την προσωπική μου γνώμη) με απόλυτη επιτυχία. 

Δεν θα μπορούσαν να είχαν γίνει καλύτερα. Καταρχήν έμεινε ο Φερέιρα ο οποίος μπορεί να μας κάνει (αν όχι Πόρτο) μία πολύ καλή και αρκετά ανταγωνιστική ομάδα στην Ευρώπη. Το δεύτερο σημαντικό και απόλυτα σωστό βήμα ήταν η (σχεδόν σίγουρη) πρόσληψη του Ζήση Βρύζα ο οποίος έχει αφήσει μεγάλο έργο καθώς χάρη σε αυτόν έκανε η ομάδα την αναγέννηση της από την όγδοη και δέκατη θέση τα τελευταία χρόνια να διεκδικεί συνεχώς την δεύτερη.

Έφερε παίκτες μεγάλης κλάσης όπως ο Πάμπλο Γκαρσία και ο Μουσλίμοβιτς. Τα έχει πάει περίφημα, διαχειριζόζοντας μικρό έως ανύπαρκτο μπάτζετ... Μιλάει τρεις γλώσσες (Αγγλικά, Ισπανικά, Ιταλικά), ενώ έχει «άκρες» σε όλη τη Νότια Ευρώπη. Κυρίως σε Ιταλία και Ιβηρική.


Πάμε τώρα όμως και στα μεταγραφικά του "τριφυλλιού"... Σήμερα μπαίνοντας σε διάφορα αθλητικά σάιτς και διαβάζοντας της εφημερίδες είδα να γράφουν οι περισσότεροι για ενδιαφέρον για 4 Πορτογάλους που τους προτείνει ο Φερέιρα. Είναι οι Βάλτερ, Αντρέ Κάστρο, Ρούι Πέδρο και Μανουέλ Πίτσι. 

Ο Βάλτερ είναι 21 ετών και αγωνίζεται ως επιθετικός, ενώ ανήκει στην Πόρτο. Στους Δράκους ανήκουν και οι Αντρέ Κάστρο και Ρουί Πέδρο, ωστόσο αγωνίστηκαν στη Χιχόν και στη Λεϊσόες αντίστοιχα ως δανεικοί. Ο Κάστρο είναι 23 ετών και αγωνίζεται ως κεντρικός μέσος, ενώ ο Ρουί Πέδρο είναι 22χρονος αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός. Ο Μανουέλ Πίτσι από την άλλη ανήκει στην Μπράγκα, αλλά αγωνίστηκε δανεικός στην Πάσος Φερέιρα και αγωνίζεται ως κεντρικός μέσος, ενώ είναι μόλις 21 ετών.

Ωστόσο εγώ θέλω να σταθώ περισσότερο στην περίπτωση του Λουΐς Μιγκέλ Αλφόνσο ΦερνάντεζΓνωστός στο ευρύ κοινό ως Πίτσι, ο μέσος που ανήκει στην Μπράγκα και αγωνίστηκε φέτος στην Πάκος Φερέιρα, έκανε τη διαφορά με τις τεχνικές του αρετές. Σε ηλικία 21 ετών άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στο πρωτάθλημα της χώρας του και είναι ένας από τους παίκτες που μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω από την μέση και μπροστά, όπως θέλει για τη νέα σεζόν ο τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Από 19 ετών ανήκει στην Μπράγκα ωστόσο δεν έχει αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα των φιναλίστ του φετινού Europa League. Ο Πίτσι δόθηκε δανεικός σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών όπου έκανε τη διαφορά και φέτος έπαιξε σε 41 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις με την Πάκος Φερέιρα, σκοράροντας επτά φορές.


Οι καλές σχέσεις που έχει και με την Μπράγκα ο Φερέιρα, είναι ένα συν σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός αποφασίσει να κινηθεί για τον Λουΐς Μιγκέλ Αλφόνσο Φερνάντεζ, όπως είναι το πλήρες όνομα του Πίτσι, που πάντως έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων από την Πορτογαλία μετά την εξαιρετική φετινή του σεζόν.
Η τιμή πώλησης του όμως είναι απογορευτιή για την τακτική που θέλει να ακολουθήσει η διοίκηση και έτσι ο μόνος τρόπος για να φορέσει αυτό το μεγάλο ταλέντο την πράσινη φανέλα, είναι με την μορφή δανεισμού. Δεν είναι και απαραίτητα δύσκολη περίπτωση κυρίως επειδή ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει κρατήσει πολύ καλές επαφές με την διοικούσα της Μπράγκα.
Εσείς τώρα μπορείτε να δείτε στα παρακάτω videos και να θαυμάσετε τον Πίτσι: