Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

3 Ιουνίου 2011

Με σοβαρότητα, το σηκώνει

Με σοβαρότητα, το σηκώνειΑυτοί που ξέρουν καλά αυτό το άθλημα λένε ότι στο μπάσκετ κερδίζει συνήθως ο καλύτερος… αν αυτό ισχύει, τότε ο Παναθηναϊκός πρέπει να θεωρείται ήδη Πρωταθλητής. Κι αυτό γιατί σε όλη την σειρά των τελικών, ακόμα και στο παιχνίδι που έχασαν, οι πράσινοι έδειξαν ότι είναι ανώτεροι από το αντίπαλο τους. 

Είμαι σίγουρος ότι η παραπάνω φράση έχει βγάλει από τα ρούχα τους πολλούς Ολυμπιακούς και είναι σα να ακούω στα αυτιά μου τις ενστάσεις τους… μα πως είναι καλύτερος όταν τον έχουμε κερδίσει τέσσερις φορές φέτος; Το πράγμα είναι απλό. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς δείχνει και εντέλει αποδεικνύει και στους τελικούς του Πρωταθλήματος  ότι όταν πραγματικά θέλει ένα παιχνίδι ξέρει πως, και θα το κερδίσει.
Το βασικό παιχνίδι που ήθελαν να κερδίσουν οι πράσινοι για να πάρουν το πάνω χέρι για το Πρωτάθλημα ήταν το πρώτο της σειράς. Κι αυτό το ήξερε κι ο Ολυμπιακός, το ξέραμε όλοι άλλωστε.
Εκεί, λοιπόν, η ομάδα του Ομπράντοβιτς είχε τον τρόπο να ξεπεράσει το όποιο κόμπλεξ από τις τρεις προηγούμενες ήττες, την καυτή έδρα του αντιπάλου και το περίφημο ξεκίνημα των κόκκινων στο παρκέ. Έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους και τελικά το «καθάρισαν» με σχετική ευκολία, αν σκεφτεί κάποιος τις συνθήκες. 
Μετά από αυτό, είχε κάποιος αμφιβολία ποιος θα ήταν ο νικητής στο δεύτερο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ; Από την ώρα που πήρε μπροστά ο Παναθηναϊκός το παιχνίδι έδειχνε τόσο μοιραία να κλίνει προς την πλευρά του και ο Ολυμπιακός τόσο ανήμπορος να αντιδράσει, που η κατάληξη ήρθε χωρίς το παραμικρό άγχος για τους πράσινους οπαδούς.
Κι εδώ, βέβαια, ακούω στα αυτιά μου τις διαμαρτυρίες των κόκκινων για την διαιτησία και τις βολές των πρασίνων, διαμαρτυρίες που πολλές από αυτές θα πρέπει να τις αναθεωρήσουν μετά το τρίτο παιχνίδι στο ΣΕΦ. Αλλά ακόμη κι αν δεχθώ ότι ο Παναθηναϊκός είχε την εύνοια του γηπεδούχου σε αυτό το παιχνίδι ηευκολία με την οποία κέρδισε έναν διεκδικητή του τίτλου δεν εξηγείται ούτε από αυτήν την παραδοχή.
Το πιο παράδοξο απ’ όλα είναι ότι ο Παναθηναϊκός έπεισε ακόμη και πολλούς Ολυμπιακούς ότι αξίζει να πάρει το Πρωτάθλημα στο τρίτο παιχνίδι, αυτό που έχασε. Εκεί που με την σειρά του ο Ολυμπιακός είχε την διαιτητική εύνοια του γηπεδούχου αλλά δεν κατάφερε να δείξει ότι είναι ανώτερη ομάδα.
Σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού οι πράσινοι το έλεγχαν και μόνο από δικά τους λάθη φαινόταν ότι μπορεί να χάσουν το παιχνίδι, όπως και έγινε τελικά. Όμως πόσες πιθανότητες υπάρχουν να γίνει το ίδιο πράγμα δύο φορές; 

Η απάντηση ακόμη και στατιστικά είναι ότι είναι, πολύ λίγες. Πόσο μάλλον αν συνυπολογίσει κανένας και την καυτή πράσινη έδρα, την μεγάλη θέληση των πρασίνων να μην επιστρέψουν στο ΣΕΦ και τονΖέλικο Ομπράντοβιτς…
Sportaction.gr