Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

3 Ιουνίου 2011

Ρεβάνς από τον εαυτό τους

Ρεβάνς από τον εαυτό τουςΠολλές φορές στο παρελθόν έχω εκφράσει την αντιπάθεια μου προς την στατιστική. Κατά την γνώμη μου οι αριθμοί που αναφέρονται σε όλες τις κατηγορίες της σχετικής υπηρεσίας δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα και φυσικά δεν επισημαίνουν κάποιες σημαντικές δουλειές που μπορεί να κάνει ένας παίκτης κατά διάρκεια του αγώνα. 
Έτσι δεν καταγράφονται οι βοήθειες πρός τους συμπαίκτες, η κάλυψη των χώρων και φυσικά η διαδικασία που ακολουθείται απο ένα γκάρντ όταν αυτός προσπαθεί να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για μια σωστή και ορθολογιστική επιθετική συνεργασία της ομάδος του.
Όμως σε κάθε περίπτωση υποχρεούμαι να παραδεχθώ πως η στατιστική δίνει μερικώς μια εικόνα για την παρουσία ενός παίκτη σε κάποιο παιχνίδι. Παρατηρούσα λοιπόν την στατιστική απο την προχθεσινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Τα μάτια μου δεν μπορούσαν να ξεκολήσουν απο τα 6 λάθη του Δημήτρη Διαμαντίδη και απο τα 4 που έκανε ο Ντρού Νίκολας. 
Αυτοί οι αριθμοί σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην αξία και στην ποιότητα των συγκεκριμένων παικτών. Ξαναφέρνοντας στην μνήμη μου την εξέλιξη της συνάντησης, συνειδητοποίησα πως τα περισσότερα απο αυτά τα λάθη έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο και για αυτό η απόδοση των πρωταθλητών Ευρώπης είχε κατακόρυφη πτώση.
Για να είμαι ειλικρινής στην αρχή ένοιωσα αμηχανία, γιατί δεν μπορούσα να δικαιολογήσω τόσα επιπόλαια λάθη απο δύο έμπειρους μπασκετμπολίστες. Όμως όταν το καλοσκέφτηκα χαλάρωσα, γιατί συμπέρανα πως μόνο κάτω απο τέτοιες συνθήκες ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να συμβεί κάτι παρά φύση μέσα στο γήπεδο για να φύγουν νικητές οι ερυθρόλευκοι. Επειδή όμως έχω εμπιστοσύνη στον Δημήτρη Διαμαντίδη και φυσικά στον Ντρού Νίκολας σας διαβεβαιώ πως αυτή την εικόνα με τα τόσα λάθη εκ μέρους τους πολύ δύσκολα θα την ξαναδούμε.
Και να είστε σίγουροι πως δεν θα επαναληφθεί στο παιχνίδι της Κυριακής που είναι οριακού χαρακτήρα. Μεθαύριο οι δύο γκάρντ των πρωταθλητών Ευρώπης θα παίξουν και πάλι μπάσκετ υψηλού επιπέδου σε άμυνα και επίθεση, ενώ θα βοηθήσουν τα μέγιστα το τριφύλλι στην κατάκτηση του 32ου πρωταθλήματος. Η προχθεσινή μέτρια εμφάνιση τους στο δημιουργικό κομμάτι του Παναθηναϊκού ήταν μια μικρή κακή παρένθεση και τίποτα παραπάνω. Και επειδή ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Ντρού Νίκολας διαθέτουν αθλητικό εγωισμό, να είστε βέβαιοι πως πρωτίστως θέλουν να πάρουν ρεβάνς απο τους εαυτούς τους. Οπότε μεθαύριο να είστε σίγουροι πως και οι δύο θα είναι απολαυστικοί.
Sportaction.gr