Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

21 Ιουνίου 2011

Όχι στο ξεπούλημα του Σισέ

Βιώνοντας την οικονομική κρίση έντονα, μου κακοφαίνεται που θα χαρακτηρίσω τα πέντε ή τα έξι εκατομμύρια ευρώ «ψίχουλα». Στην περίπτωση του Τζιμπρίλ, όμως, είναι και…φαίνονται!

Με καμία διάθεση επανάληψης πρόκειται για τον παίκτη που σκοράρει ένα γκολ μέσο όρο, από την ημέρα που ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του «τριφυλλιού». Πρόκειται για τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη των «πράσινων»τα δύο τελευταία χρόνια.
Πως γίνεται, λοιπόν, όταν τιμαριθμικά στο ποδόσφαιρο δεν έχουν αλλάξει και πολύ τα πράγματα την τελευταία διετία, να κοστολογείται ο σούπερ σταρ μίας ομάδας, το ισχυρότερο μεταπωλητικό της χαρτί, λιγότερα χρήματα απ΄όσα αποκτήθηκε;
Για τον Γάλλο επιθετικό έχουν δαπανηθεί έως τώρα κοντά στα 13 εκατομμύρια ευρώ! Με τα πέντε της Λάτσιο ή τα έξι της Γαλατά, το ταμείο του Παναθηναϊκού μπαίνει ήδη μέσα επτά ή οκτώ εκατομμύρια, στα ψυχρά μαθηματικά, βγάζοντας, δηλαδή, την υπεραξία του Σισέ που καρπώθηκε αγωνιστικά.
Αν τα καταφέρει το «τριφύλλι» και μπει μέσα κι από τον Σισέ θα πρόκειται για μέγιστο κατόρθωμα. Το πρόβλημα που δημιούργησε η πολυμετοχικότητα στο σύλλογο κινδυνεύει να εξελιχθεί στην γκέλα της εικοσαετίας, τουλάχιστον. Είναι λογικό, για τη λογική άλλων όχι τη δική μου, να βιάζεται η διοίκηση να πουλήσει τον βασικό σκόρερ της ομάδας, ώστε να καρπωθεί χρήματα και να κάνει καμιά μεταγραφή ή να μπαλώσει καμιά τρύπα.
Αυτό, όμως, δεν νομιμοποιεί την κατάληξη της πώλησης σε ξεπούλημα. Είναι προφανές πως οι «μνηστήρες» γνωρίζουν και την επιθυμία του ίδιου να φύγει και την οικονομική κατάσταση του αθηναϊκού συλλόγου.
Αυτήν και εκμεταλλεύονται. Αν ισχύουν τα ποσά που γράφονται η κίνηση της ΠΑΕ πρέπει να είναι η εξής μία μ΄ένα μονάχα διαζευκτικό: ή μπαίνει τιμή αγοράς στα δέκα εκατομμύρια ή ο παίκτης μένει, το ηθικό των φιλάθλων παραμένει ακμαίο, και αναζητούνται από αλλού έσοδα.
Δεν είναι σκοπός μου να καθορίσω εγώ την τιμή πιθανής πώλησης του Σισέ, όμως να μου επιτραπεί να θεωρώ εξευτελιστικό ένα ποσό σαν κι αυτά που κυκλοφορούν. Aκόμη κι αν πιέζει για να φύγει, δεν μπορεί να το κάνει ετσιθελικά! Πρόκειται για έναν παίκτη που κλείνει τα 30, ένα καλό συμβόλαιο το έχει ακόμη στην καριέρα του, κλήθηκε ως παίκτης του Παναθηναϊκού στην Εθνική Γαλλίας, ξαναμπήκε στο προσκήνιο προσφέροντας στην ομάδα του κι αυτές είναι παράμετροι άμεσα εκμεταλλεύσιμες.
Αυτό που απορώ με τον Γάλλο και να πω την αλήθεια με στενοχωρεί, είναι το γεγονός πως μιλάει και μάλιστα σοβαρά με τη Λάτσιο. Απαρχή της διαφαινόμενης απόφασής του ν΄αποχωρίσει είναι τα όσα έγιναν στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό, όπου πέραν της κοινώς αποδεκτής αδικίας, έζησε και ρατσιστική συμπεριφορά εναντίον του. Αυτός είναι και ο λόγος του σχετικού αφιερώματος στο Sportaction.gr: μήπως το διάβαζε…!
sportaction.gr