Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

13 Ιουνίου 2011

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο…

Αν υπάρχει μια ομάδα που δεν έχει πολυτέλεια χρόνου στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που διανύουμε, αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. 

Προς στιγμήν όμως είναι ο μόνος που δεν βιάζεται...Η έλλειψη χρημάτων είναι μια παράμετρος αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η ομάδα πρέπει σε 20 μέρες να ξεκινήσει τη νέα περίοδο.
Το καμπανάκι χτυπάει ήδη για όλους, είτε αυτοί είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που συνεδριάζουν αλλά αντί να παίρνουν κρίσιμες αποφάσεις για το αύριο της ομάδας και να ψάχνουν με κάθε τρόπο να βρουν λεφτά ή ακόμη καλύτερα να βάλουν λεφτά εκείνη επιδίδονται σε καυγάδες επιπέδου Μάπετ- Σόου. Είτε είναι οι διοικούντες την ομάδα που γνώριζαν εδώ και καιρό ότι δεν έχουν Τεχνικό Διευθυντή και μάλλον θα έπρεπε να τον έχουν έτοιμο με το τέλος της περιόδου ώστε να πιάσει αμέσως δουλειά, κι όχι να είναι υποχρεωμένοι να ψάχνουν τώρα και κάτω από αυτή την πίεση να δέχονται αρνήσεις από τον όποιο Βρύζα είτε τον όποιο παλαίμαχο από Ελλάδα κι Ευρώπη.
Η πραγματικότητα της πράσινης ομάδας είναι σκληρή σε δύο επίπεδα. Από οικονομική άποψη, γεγονός που το γνώριζαν όλοι στην ΠΑΕ εδώ και καιρό αλλά και από άποψη χρόνου. Γι’ αυτό το δεύτερο δεν ήταν σίγουροι αλλά κακά τα ψέματα σχεδόν όλοι «υποπτευόμασταν» εδώ και καιρό ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι η ομάδα που θα πάρει το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Αυτόματα, λοιπόν, από το τέλος της περιόδου μέχρι την στιγμή που η ομάδα θα πρέπει να είναι έτοιμη για την επόμενη περίοδο μεσολαβεί λιγότερο από ενάμισης μήνας. Για να γίνει αυτό έπρεπε οι λύσεις να είναι έτοιμες….
Ο Τεχνικός Διευθυντής θα έπρεπε να είχε αποφασιστεί εδώ και καιρό ώστε να γνωρίζει την κατάσταση της ομάδας και τα προβλήματα της ώστε να έχει έτοιμες τις προτάσεις του. Αυτή η δυστοκία φαίνεται να ξεπερνιέται κατά το ήμισυ με την επιλογή του Ζεσουάλδο Φερέιρα να παίξει το ρόλο του Τεχνικού Διευθυντή καθώς γνωρίζει τις ανάγκες της ομάδας όμως κι αυτός τώρα άρχισε να ψάχνει για τις λύσεις που μπορεί να βρει για να τις καλύψει.
Αν υποθέσουμε ότι αυτοί που θα «θυσιαστούν» για να βγάλει ο ΠΑΟ την επόμενη χρονιά θα είναι οι δύο Γάλλοι σταρ, Σισέ και Μπουμπσόνγκ δεν θα έπρεπε εδώ και καιρό να έχει ετοιμαστεί η πώληση τους; Ώστε τώρα και τα χρήματα να υπάρχουν για τις νέες μεταγραφές (;) και να μην δίνεται η ευκαιρία να πιέζουν τις τιμές όλες οι ενδιαφερόμενες ομάδες γνωρίζοντας την μεγάλη ανάγκη των πράσινων για ρευστό; Ή να υποθέσω ότι τόσο καιρό δεν βρέθηκε ενδιαφερόμενη ομάδα για Σισέ και Μπουμσόνγκ; Γιατί τότε μπορεί όλο το πρότζεκτ να έχει στηθεί σε λάθος δεδομένα.
Τεχνικός Διευθυντής, πωλήσεις και στόχοι μεταγραφών θα έπρεπε να έχουν γίνει ήδη ώστε οι πράσινοι να μην είναι αναγκασμένοι να τρέχουν τώρα πανικόβλητοι. Δυστυχώς όμως όλα υπό το κράτος πανικού θα γίνουν απ’ ότι φαίνεται, κι αυτό συνήθως δεν έχει καλά αποτελέσματα.
sportaction.gr