Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

9 Ιουνίου 2011

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται


Στασιμότητα, στασιμότητα και… στασιμότητα. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος την κατάσταση που επικρατεί στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού και ενώ σε περίπου 20 μέρες αρχίζει η προετοιμασία του «τριφυλλιού» εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. 
Τo θέμα δεν είναι απλώς πως δεν έχουν γίνει μεταγραφές αλλά και πως δεν έχουν ξεκαθαρίσει πράγματα όπως είναι η έλευση του νέου τεχνικού διευθυντή.
Μια εβδομάδα θεωρούσαμε σίγουρο τον Βρύζα για την συγκεκριμένη θέση και ξαφνικά ο βετεράνος επιθετικός δήλωσε κόλλημα αφήνοντας τους «πράσινους» στα κρύα του λουτρού. Και από τον Βρύζα επιστρέφουμε στην… αφάνεια. Από τους προτιμότερους τεχνικούς διευθυντές προβάδισμα δείχνει να έχει ο Σταν Φαλκς και προσωπικά πιστεύω πως είναι η καλύτερη λύση.
Ο λόγος δεν είναι άλλος πως αποτελεί γνώστης της ολλανδικής σχολής, η οποία φημίζεται για τηνανεύρεση ταλέντων, κάτι το οποίο αναζητά ο Παναθηναϊκός την συγκεκριμένη στιγμή, με βάση και το οικονομικό αδιέξοδο. Σίγουρα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το μέλλον που θα έχει ο Ολλανδός στονΠαναθηναϊκό,  εφόσον αποκτηθεί, όμως πιστεύω πως αξίζει το ρίσκο.
Όσον αναφορά τις υπόλοιπες λύσεις, ο Τζιανλούκα Νάνι είχε ακουστεί και την περσινή περίοδο και το γεγονός πως έναν χρόνο μετά παραμένει ακόμα υποψήφιος μου προκαλεί αρκετά ερωτηματικά. Όπως το ότι σε 12 μήνες μετά δεν έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και να παραμένει ελεύθερος στην αγορά.
Τώρα σχετικά με τα περί Χένρικσεν, σίγουρα θα ήταν μια εξαιρετική κίνηση από πλευράς… εντυπωσιασμού αλλά όχι τίποτε περαιτέρω. Η κίνηση αυτή θα άρεσε στον κόσμο λόγω αγάπης προς τονΔανό, όμως πέρα από την εξαιρετική του αγωνιστική παρουσία στο «τριφύλλι» δεν έχει καταφέρει να προσφέρει τίποτα περισσότερο στην ομάδα αφού και σαν σκάουτερ, που αποτέλεσε, άφησε πίσω του αρκετά παράπονα (π.χ. περίπτωση Μπιάρσμιρ).
Για το τέλος άφησα το ακραίο σενάριο που θέλει τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να έχει αυξημένες αρμοδιότητες και εκτός από την θέση του προπονητή να αναλαμβάνει και εκείνη του τεχνικού διευθυντή. Αυτό το… «ανέκδοτο» προσωπικά με αφήνει αδιάφορο αφού μόνο σαν αστείο μπορώ να το εκλάβω. Εδώ λέγαμε τόσο καιρό πως ο Φερέιρα είναι απελπιστικά μόνος του στον πάγκο, μη έχοντας βοήθεια από διοίκηση και άλλους παρόντες και τώρα συζητάμε να αναλάβει και άλλο πόστο.
Όπως λέει και μια παροιμία : «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται».
Παναγιώτης Παπανικολάου από Sportaction.gr