Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

7 Ιουνίου 2011

Το «όπλο» έναντι του Ολυμπιακού


Το «όπλο» έναντι του ΟλυμπιακούΣύμφωνοι. Ολη η ποδοσφαιρική πιάτσα γνωρίζει ότι η μοναδική ομάδα που διαθέτει αυτή τη στιγμή «ρευστότητα» στην αγορά είναι ο Ολυμπιακός.
Υπό αυτήν την έννοια συνεπώς είναι φυσιολογικό να υπάρχει «ερυθρόλευκο» προβάδισμα σε όποια Ελληνόπουλα έχουν ξεχωρίσει στο πρωτάθλημα που μας πέρασε (Γεωργιάδης, Τάτος, Ανάκογλου, Φορτούνης κλπ) αφού οι ομάδες στις οποίες ανήκουν θέλουν ΧΡΗΜΑΤΑ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι σύλλογοι θα πρέπει να πετάξουν λευκή πετσέτα. Τουναντίον θα έλεγα. Και ειδικότερα ο Παναθηναϊκός έχει το δικό του "όπλο" να παραθέσει σε όσες πιθανές (κοινές) περιπτώσεις προκύψουν.
Το Τριφύλλι μπορεί να εγγυηθεί σε έναν νέο Ελληνα ποδοσφαιριστή ότι θα πάρει πράγματι ευκαιρίες για να καθιερωθεί εφόσον το αξίζει και θα του δείξει σαφώς μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Ξέρει ο παίκτης δηλαδή ότι θα έχει πολλές πιθανότητες να πάρει χρόνο συμμετοχής και να αγωνιστεί ακόμα και στην ενδεκάδα υπό προϋποθέσεις, εάν δηλαδή δείξει να έχει το σθένος και την ποιότητα. Αντιθέτως στο λιμάνι αυτό δεν συμβαίνει, σίγουρα όχι στον ίδιο βαθμό.
Πάρτε για παράδειγμα τον Κυριάκο Παπαδόπουλο που στον Ολυμπιακό δεν... ακούμπησε και "καπάκι" πήγε στη Σάλκε και έφτασε να παίζει στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη φανέλα του βασικού. Δείτε τoν Γιάννη Παπαδόπουλο...
Ακόμα και ο Μήτρογλου με τον Φετφατζίδη σε οποιαδήποτε άλλη μεγάλη ομάδα θα είχαν δεδομένα περισσότερες ευκαιρίες και καλύτερη μεταχείριση. Στον Παναθηναϊκό (αλλά και στην ΑΕΚ, πιθανώς και σε ΠΑΟΚ ή Αρη) τα πράγματα είναι αλλιώς.
Ο Νίνης πήρε τις ευκαιρίες του, το ίδιο συνέβη στην ΑΕΚ με τους Μανωλά και -παλαιότερα τον- Παπασταθόπουλο. Αλλά και πιο πρόσφατα, ο Μαρίνος, αλλά ακόμα και ο Δημούτσος σε σχέση με τον Γιάννη Παπαδόπουλο για παράδειγμα, είχαν σαφώς μεγαλύτερη ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ να δείξουν το -όποιο- ταλέντο τους. Και αυτό το "'όπλο" μπορεί να μην είναι εξίσου ισχυρό με τα χρήματα, αλλά καλό θα είναι να μην υποτιμάται.
OnSports.gr