Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

7 Ιουνίου 2011

Αγανακτισμένος Μητσάρας

Στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ η θλίψη από τα επεισόδια των χουλιγκάνων κυριάρχησε της χαράς, σε σηµείο που ο Δηµήτρης Διαµαντίδης από τη στεναχώρια να βγάλει αµέσως το µετάλλιό του!

Η «οµάδα του Διαµαντίδη», όπως χαρακτηρίστηκε αγωνιστικά ο φετινός Παναθηναϊκός, κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή µε µειονέκτηµα έδρας και χωρίς τον Διαµαντίδη στον τελευταίο τελικό. Ο απόλυτος ηγέτης των Πρασίνων τραυµατίστηκε όταν στο χρονόµετρο είχαν προλάβει να τρέξουν 70 δεύτερα και έκτοτε περιορίστηκε σε οδηγίες και εµψύχωση των συµπαικτών του σε όλη τη διάρκεια του συγκλονιστικού ντέρµπι.

«ΤΑ ΝΕΑ» έψαξαν και έµαθαν πώς βίωσε τον τραυµατισµό, τον τελικό, τα επεισόδια και τους πανηγυρισµούς, ο «προδοµένος» από τον αστράγαλό του Διαµαντίδης. Για έναν winner σαν τον αρχηγό του ΠΑΟ είναι πολύ σκληρό να θέλει να βοηθήσει την οµάδα του και να µην µπορεί, όµως προκύπτει πως πιο σκληρό είναι να θέλει να πανηγυρίσει και να του το απαγορεύουν κάποιοι οπαδοί τής οµάδας του. Ας τα πάρουµε όµως µε τη σειρά.

Η αντίδραση: Από την πρώτη στιγµή ο «Μήτσος» αντιλαµβάνεται ότι ο τραυµατισµός δεν είναι διόλου επιπόλαιος. Πιάνει το κεφάλι του µε τα δύο χέρια και... σιχτιρίζει την ατυχία του. Ο Οµπράντοβιτς ζητά αµέσως αλλαγή, τον αντικαθιστά µε τον Νίκολας κι όταν βλέπει τον ηγέτη του στεναχωρηµένο, τον αγκαλιάζει και τον παρηγορεί. «Ολα ΟΚ. Εσύ να null σαι καλά...» του ψιθυρίζει και προσπαθεί να τον ηρεµήσει όταν ο Διαµαντίδης χτυπά καρέκλες, πινακίδες µονολογώντας: «Μα µόνος µου; Είναι δυνατόν; Μόνος µου; Δεν το πιστεύω!». Στην ανάπαυλα: Πηγαίνει στα αποδυτήρια πριν από τη λήξη του πρώτου µέρους. Κάνει ενέσεις παυσίπονες στον γλουτό και ξυλοκαΐνης στον αστράγαλο. Πλέον είναι πιο ήρεµος και ελπίζει πως θα µπορέσει να µπει στο µατς.

Δοκιµάζει στην προθέρµανση, αλλά ο πόνος είναι έντονος. Με ένα νεύµα ειδοποιεί πως είναι αδύνατον να αγωνιστεί. Ηγέτης: Αφού δεν µπορούσε να βοηθήσει αγωνιζόµενος, µε µεγάλη αγωνία προσπαθούσε να βοηθήσει τους συµπαίκτες του συµβουλεύοντάς τους ή εµψυχώνοντάς τους. «Μη βγαίνεις δυνατά στα hedge out. Κάνουν fake στα pick’n’roll για να πασάρουν την µπάλα µέσα». «Να είσαι ήρεµος και να πάρεις τα σουτάκια που σου δίνουν στα 5 µέτρα. Τα ‘χεις και θα τα βάλεις». «Στο low-post τούς έχεις. Πάρε την µπαλίτσα και κάνε αυτό που ξέρεις. Μπορείς!» ήταν µερικές από τις συµβουλές του!

Επεισόδια: Προσπάθησενα προστατέψει τους Ερυθρόλευκους τη στιγµή της εισβολής των πράσινων οπαδών. Ετρεξε µε το ένα πόδι (!) για να αρπάξει από την µπλούζα έναν που εκινείτο απειλητικά κατά του Πρίντεζη.

Και ύστερα απ’ όσα συνέβησαν ήταν εξοργισµένος. Ζήτησε εξηγήσεις από υπευθύνους της οµάδας επειδή δεν απετράπη η εισβολή και δεν έκρυψε την έντονη ενόχλησή του. «Τι είναι αυτά τα πράγµατα; Γιατί δεν τους σταµάτησαν;», τους ρωτούσε αλλά ούτε εκείνοι είχαν απάντηση να του δώσουν. «Εσπασαν τον κλοιό. Τι να κάνουµε εµείς;», του αποκρίθηκαν και ο εκνευρισµός του για τις απαράδεκτες συµπεριφορές δεν µπορούσε να κοπάσει.

Πανηγυρισµοί: Η απογοήτευσή του ήταν τέτοια που όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες δεν µπόρεσε να παραµείνει µε το µετάλλιο στο στήθος. Μόλις του το απένειµαν, το έβγαλε, ενώ στα στιγµιότυπα από τους πανηγυρισµούς είναι εύγλωττη στο πρόσωπό του η θλίψη του. Υστερα από την απονοµή και το κλίµα που δηµιουργήθηκε δεν ήταν το ίδιο σκυθρωπός. Είχε ένα ελαφρό µειδίαµα. Οµως δεν πανηγύρισε όσο θα ήθελε τον τίτλο. Αλλωστε στα αποδυτήρια η ατάκα που κυριάρχησε ήταν πως «το πρωτάθληµα αυτό το χαρήκαµε περισσότερο από κάθε άλλο, όµως το πανηγυρίσαµε λιγότερο απ’ όλα τα άλλα...».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ