Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

9 Ιουνίου 2011

Γιατί θέλω τον Χένρικσεν…

Το ζήτημα του τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό έχει εξελιχθεί σε μείζον, μετά το ναυάγιο της υπόθεσης του Ζήση Βρύζα.
Για να μη συζητάμε τον ερχόμενο Γενάρη για μία ακόμη χρονιά χαμένη για το «τριφύλλι», με άλλοθι τα αργά αντανακλαστικά στον προγραμματισμό του καλοκαιριού, λόγω των διοικητικών προβλημάτων, πρέπει η θέση αυτή να καλυφθεί άμεσα.
Θα καταθέσω μία γνώμη και μόνο, βασιζόμενη στα ονόματα που μέχρι τώρα έχουν ακουστεί, τονίζοντας τεκμηριωμένα μία απλή προτίμηση. Ο Φολκς δεν μου λέει απολύτως τίποτα και την ίδια γνώμη θα έχει, μάλλον, και ο μέσος φίλος του «τριφυλλιού» που δεν θα είναι και φανατικός του πολωνικού ποδοσφαίρου, ώστε να γνωρίζει τι έχει πετύχει ο Ολλανδός στη Λέγκια! Ο Ζάετς είναι σεβάσμια φιγούρα στις τάξεις των «πρασίνων», αλλά μετά τη δεύτερη αποτυχημένη θητεία του, σαν προπονητής, στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, θα έχει κουράγια;
Οι υπόλοιπες «υποψηφιότητες» με αφήνουν αδιάφορο και στέκομαι στη νούμερο ένα επιλογή δική μου, που, ίσως, θα έπρεπε να είναι και νούμερο ένα των ιθυνόντων της αθηναϊκής ομάδας που σαφώς γνωρίζουν καλύτερα. Ο Ρενέ Χένρικσεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις, ώστε να έρθει σ΄αυτή τη θέση και να λύσει προβλήματα, κυρίως επικοινωνιακά. Δεν έχει ασχοληθεί με την προπονητική ή ενεργά με κάτι παρόμοιο, μ΄αυτό που, πιθανώς, να του ζητηθεί. Ωστόσο είναι μία σημαντική φιγούρα στη Δανία, της Εθνικής ομάδας της οποίας έχει διατελέσει κι αρχηγός.
Αυτό είναι το ελάχιστο! Στον Παναθηναϊκό ο σπουδαίος πρώην κεντρικός αμυντικός υπήρξε ηγετική φυσιογνωμία. Φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ο κόσμος τον αγάπησε, έφυγε σαν φίλος και, όσο το σκέπτομαι, δεν μπορώ να βρω έναν φίλο του Παναθηναϊκού που να μην τον γουστάρει. Είναι 41 ετών, έχει μία πενταετία που σταμάτησε την μπάλα και σίγουρα το κίνητρο που θα του γεννήσει μία πιθανή πρόσληψη στη θέση του τεχνικού διευθυντή θα είναι μεγάλο. Μπορεί ο Ρενέ να μην είναι Έλληνας, αλλάέπαιξε έξι χρόνια εδώ και ένα κομμάτι του είναι σίγουρα.
Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος βγαίνοντας από το ΔΣ της ΠΑΕ, την Τετάρτη (08/06), μίλησε για έναν Παναθηναϊκό τεχνικό διευθυντή. Ο σπουδαίος διοικητικός ηγέτης του «τριφυλλιού» δεν μας διευκρίνισε, όπως βλέπετε, αν πρέπει να είναι Έλληνας! Κι ο ίδιος, φαντάζομαι, θα συμφωνεί με την περίπτωση του Χένρικσεν: ενός Δανού Παναθηναϊκού, με γνώση, επίπεδο, αγάπη για την ομάδα, έρεισμα στον κόσμο, ήθος και όρεξη για δουλειά. Αυτά δεν είναι τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει ο νέος τεχνικός διευθυντής των «πρασίνων»;
Sportaction.gr