Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

9 Ιουνίου 2011

Λύσεις του...ποδαριού

Ένα ακόμη Δ.Σ. πέρασε και σαφώς δεν έκανε κανέναν μας σοφότερο. Και κυρίως, δεν έλυσε το παραμικρό πρόβλημα στην ομάδα. Παρά μόνο κατέδειξε για πολλοστή φορά ότι δεν μπορούμε να κάνουμε… χωριό με τίποτα. 

Περάσαμε πλέον στις βρισιές. Μεγαλεία! Θέμα χρόνου είναι να πέσουν και τίποτα μπουνιές έτσι όπως το πάμε, για να… δέσει το γλυκό. Κάποιους ανθρώπους τους σέβεσαι χρόνια, γιατί έτσι πρέπει, γιατί αυτό είναι το σωστό, γιατί έχουν βάλει όχι λιθαράκι αλλά βράχο, για να γίνει ο Παναθηναϊκός αυτός που είναι σήμερα. Τον λόγο για τον οποίο όλοι αυτοί θέλουν να κατεβάζουν τον ίδιο τους τον εαυτό στα μάτια του κόσμου, δεν τον έχουμε καταλάβει. Σε κάθε περίπτωση, είναι κρίμα. Και χίλιες φορές μακάρι να σταματήσουν να διεξάγονται οι συνεδριάσεις του Δ.Σ., για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Πάμε στο θέμα του τεχνικού διευθυντή τώρα. Είναι ξεκάθαρο πως ο Παναθηναϊκός είχε επαναπαυτεί στο «ναι» του Βρύζα. Γιατί το είχε ακούσει κι ας λένε ότι θέλουν δεξιά κι αριστερά. Το γιατί άλλαξε απόφαση ο Μακεδόνας τεχνικός διευθυντής, λίγο πολύ γνωστό. Μην τρελαθούμε όμως… Αν η ζωή για τον Παναθηναϊκό σταματά στον Βρύζα, καλύτερα να το κλείσει το μαγαζί να τελειώνουμε. Το μόνο κακό είναι πως οι μέρες περνούν. 

Σε ένα εικοσαήμερο ουσιαστικά ξεκινά η προετοιμασία και ακόμη δεν έχει γίνει καμία κίνηση που να αφορά επί της ουσίας τον σχεδιασμό της νέας σεζόν. Ούτε αποχωρήσεις, ούτε πωλήσεις, ούτε αγορές, τίποτα. Σαν ένα αυτοκίνητο που έχει βγει στην Εθνική, δεν έχει κανένα όχημα μπροστά ή πίσω του και επιμένει να πηγαίνει στην δεξιά λωρίδα με 50 χλμ. Δεν νομίζετε πως ήρθε η ώρα να το… πατήσουμε λιγάκι; Άλλωστε, εδώ που είμαστε, απαιτείται να τρέξουν τα θέματα. Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει. Ο τεχνικός διευθυντής, θα είναι ξένος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. 

Με τον Φαλκς να είναι το φαβορί. Ποιος είναι ο Ολλανδός, αν την ξέρει την δουλειά του ή όχι, μην μας ρωτήσετε. Όποιος πει ότι ξέρει, θα πει ψέματα. Επίσης, συμπεράσματα από όσα λένε οι ξένοι, δύσκολο να βγάλεις, επειδή όλοι παινεύουν τους δικούς τους ανθρώπους. Σε εμάς μοιάζει αυτή τη στιγμή λύση του… ποδαριού ο Ολλανδός. Κι αν βγει, βγήκε. Αλλιώς, θα έχει γίνει μια ακόμη λάθος επιλογή. Χίλιες φορές καλύτερα να δώσεις τα… κλειδιά στον Φερέιρα, να του πεις να κάνει κουμάντο και να προχωρήσει έτσι το πράγμα.

Ο Σαμαράς δεν θέλει να αφήσει τις ακαδημίες, ο Νάνι δεν πείθει, ο Χένρικσεν προορίζεται για αρχισκάουτερ και όχι για τεχνικός διευθυντής. Αλλά και να προοριζόταν γι’ αυτό το πόστο, δεν θέλει να φύγει από την πατρίδα του, ούτε αυτός αλλά ούτε και η οικογένειά του. Θα τραβήξει χρονικά η ιστορία όπως και να έχει. Κι αυτό είναι το χειρότερο. Κι άλλος χαμένος χρόνος. Και μετά, τρεχάτε ποδαράκια μου. Και πάντα όταν τρέχεις, κάνεις λάθη. Σε αυτή την περίοδο όμως, σε αυτή την κατάσταση που είναι ο Παναθηναϊκός, δεν χωρούν λάθη. Οδηγούμαστε λοιπόν σε αδιέξοδο. Κι ο Θεός βοηθός.


Λευτέρης Μπακολιάς από Sportaction.gr