Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

7 Ιουνίου 2011

Το φετινό, το σημαντικότερο όλων!

“Τώρα που τέλειωσε η χρονιά, πρέπει να πω πως στα 12 χρόνια που είμαι στην ομάδα αυτή η χρονιά να είναι η καλύτερη. Το 2007 και το 2009 πήραμε το triple crown, αλλά για σήμερα τα συναισθήματά μου είναι καλύτερα.”, τάδε έφη  Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Και θέλοντας και μη πρέπει να συμφωνήσω…


Ομπράντοβιτς: «Καλάθης σαν άλλος Διαμαντίδης»

Καλησπέρα φίλοι του newspao.gr, καλησπέρα αδέρφια της στήλης. Χθες μετά το 9ο σερί πρωτάθλημα σκεφτόμουν τι να γράψω σήμερα στο σάιτ... Άκουγα ραδιόφωνο λοιπόν και έπεσα στις δηλώσεις του Ζοτς. Και είπα να αναλύσουμε αυτή τη δήλωση λίγο παραπάνω απ’ότι έκανε ο ίδιος ο στρατηγός. Το φετινό νταμπ σε Ελλάδα και Ευρώπη ήταν πραγματικά το πιο δύσκολο όλων. Πάμε να δούμε πως έχουν τα πράγματα…

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα πρώτα προβλήματα της χρονιάς ήρθαν από τα σπλάχνα της ομάδας. Η ομάδα είχε ελλείψεις, ένα μειωμένο μπάτζετ, μια φημολογούμενη αποχώρηση των Γιαννακόπουλων και τεράστιες απουσίες. Κακά τα ψέματα τόσο η απουσία του Φραγκοβασίλη όσο και των Πέκοβιτς-Σάρας ήταν μεγάλες και δεν αντικαταστάθηκαν σε καμία περίπτωση. Κάτι πήγε να γίνει με τον Μάριτς ο οποίος όντας παίκτης της τοπ πεντάδας της περσινής Ευρωλίγκας, ήρθε να βοηθήσει όμως έπαιξε ουσιαστικά στα τέλη της σειρά με τη Μπάρτσα. Έπειτα, σίγουρα υπήρχε πρόβλημα σε κάποιες θέσεις μέσα στο παρκέ, όμως ο Ομπράντοβιτς έκανε τα αδύνατα δυνατά να τις καλύψει. Ακόμα ένα πρόβλημα ήταν ο κόσμος. Ναι αυτός ο υπέροχος κόσμος που δεν πίστευε την ομάδα και υπήρχε αυτή η γενική μουρμούρα η οποία μόνο καλό δεν μας έκανε. Αφήστε που το γήπεδο ήταν συνεχώς με κάτω από 3.000 κόσμο την ώρα που στην μπάλα είχαμε 15.000-25.000 κόσμο και μάλιστα χωρίς να βλέπουμε θέαμα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δυστυχώς ή ευτυχώς, η πλειοψηφία του τύπου έλεγε συνεχώς για ελλείψεις, για κακό μπάσκετ για, για, για… Και λέω δυστυχώς ή ευτυχώς γιατί αυτό ίσως λειτούργησε και θετικά αφού πείσμωσε τον Ομπράντοβιτς όσο δεν πάει με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να τους αποδείξει τα αυτονόητα. Ότι δηλαδή ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης!

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα… Όταν ακούτε Μπαρτσελόνα τι σας έρχεται στο μυαλό; Αυτή η πουτα ομάδα που με τα σφυρίγματα της διαιτησίας και τους θεατρινισμούς του Ναβάρο που θέλησε να μας περάσει ή το επικό 6ο ευρωπαϊκό στην Ισπανική αυτή πόλη; Άλλο ένα σοβαρό πρόβλημα μέσα στη χρονιά λοιπόν ήταν η ομάδα της Βαρκελώνης. Τους αντιμετωπίσαμε στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Εκεί ο Παναθηναϊκός έπεισε και τους πιο απαισιόδοξους ότι φέτος είναι η χρονιά του. Ναι, εκεί που ο εξάστερος πέρασε τη σειρά με 3-1 κόντρα σε μια ομάδα που η διαιτησία την πήγαινε 80-20 και το φάιναλ φορ διοργανωνόταν στην χώρα της και δη στην πόλη της!

ΟΙ ΛΙΜΑΝΙΣΙΟΙ

«Η παναθηναϊκή ιδέα είναι η συνταγή των επιτυχιών»

Ίσως τελικά να γουστάρουμε που συνέχεια έχουμε για αντίπαλο αυτή την ομάδα και όπου την βρούμε και μας ενδιαφέρει την καρφώνουμε. Ένα άλλο πρόβλημα που προέκυψε μέσα στη χρονιά ήταν η ομάδα του Πειραιά. Αρχικά να πούμε πως η αλήθεια είναι ότι φέτος ενισχύθηκε τόσο με μεταγραφές (Φραγκοφονούλης, Νεστέροβιτς) όσο και με έναν πολύ σοβαρό και ικανό προπονητή, τον Ίβκοβιτς, ο οποίος τύγχανε και κουμπάρος του Ζοτς. Η ομάδα λοιπόν βρέθηκε να χάνει τα πρώτα τρία ματς(τα πρώτα δύο του πρωταθλήματος και τον τελικό του κυπέλλου) αλλά στους τελικούς έδειξε ποιος είναι το αφεντικό και ποιος ο καρπαζοεισπράκτορας! Όσα ακούγονται περί εύνοιας του πρωταθλητή Ευρώπης και Ελλάδας από τη διαιτησία είναι γελοία. Όπως και όσοι τα λένε. Δηλαδή στα πρώτα τρία ματς ο Θρύνος έβλεπε την διαιτησία στο 50-50 (βλέπε 5ο φάουλ Μπουρούση στο κύπελλο) και ξαφνικά στους τελικούς όλοι τον αδίκησαν; Ειλικρινά δεν θα κάτσω να ασχοληθώ με όσα ακούγονται περί βολών κλπ. Είναι αστεία απλά. Άλλωστε, ο ίδιος ο Ίβκοβιτς είπε ότι ο αντίπαλος κέρδισε καθαρά την ώρα που οι φυλλάδες των προβάτων έκαναν προπαγάνδα μιλώντας για διαιτητική σφαγή. Δεν αξίζει να ασχολούμαστε με αύτους. Να ασχολούμαστε μόνο όταν είναι η ομάδα να τους καρφώνει, όπως χθες ένα πράγμα.



Χθες βλέποντας τον αγώνα, παρά τον τραυματισμό του Διαμαντίδη, και εκτός των εξαιρετικών γαυροκτόνων Μπατίστ-Φώτση, για άλλο ένα ντέρμπυ ήταν παρών ο Νικ Καλάθης. Αδέρφια, αυτός ο παίκτης θα γίνει ο νέος ηγέτης. Είναι δύο χρόνια στην ομάδα και έχει ήδη κάνει τεράστια πρόοδο υπό τις εντολές του Ζοτς και του Ιτούδη. Το παιδί έχει ταλέντο και άστρο και αν δεν πάει στο NBA(που ο ίδιος δήλωσε ότι δεν «καίγεται»)τότε μπορεί να γίνει ο νέος «Μήτσος».



Υ.Γ Κατακριτέα τα επεισόδια δεν λέω, αλλά μήπως πρέπει να σκεφτούμε ποιοι τα ξεκίνησαν όλα αυτά τρεις μήνες πριν στο «Καραϊσκάκης»; Επαναλαμβάνω, αυτά που έγιναν χθες παραλίγο να αμαυρώσουν ένα καθαρότατο πρωτάθλημα αλλά να βγαίνουν οι γαύροι και να μιλάνε μετά τα αίσχη που είχαν κάνει καταντά αηδία.

Υ.Γ2 Θέλω να σας παραθέσω ένα στάτους που έβαλε χθες στο φείσμπουκ ο φίλος  και αρθογράφος της σελίδας Green Knight

«ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΒΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΥΚΟ,ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ 101 ΠΟΝΤΟΥΣ .»

Αυτά για σήμερα αδέρφια. Θα τα ξαναπούμε σύντομα. Χαρείτε το φετινό ντάμπλ, το δυσκολότερο της εποχής Ομπράντοβιτς, και κλείστε τα αυτιά σας στην κόκκινη προπαγάνδα. Να περνάτε καλά..

Stand Your Ground