Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

29 Ιουνίου 2011

Τζιμπρίλ μείνε ή φύγε ΤΩΡΑ…

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Παναθηναϊκού έχει πάει περίπατο και είναι προφανές. Το ρόστερ της ομάδας, ενόψει της σεζόν 2011-2012, άγεται και φέρεται από το τι θα γίνει με τον Τζιμπρίλ Σισέ.
Η κατάσταση χρονίζει όμως, από την εξέλιξή της θα κριθεί ποιος παίκτης θα έρθει για να τον αντικαταστήσει, με μόνο θύμα στην προκειμένη περίπτωση τον ίδιο τον σύλλογο. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο Παναθηναϊκός αποκλείεται να πάρει τα χρήματα που αντιπροσωπεύουν την αγωνιστική αξία, στην παρούσα φάση, του Γάλλου επιθετικού.
Αυτό κάνει πιο αβάσταχτη ακόμη την αναμονή, για το πώς θ΄αρχίσει η σεζόν, τη στιγμή που κανένα από τα βαριά συμβόλαια που θα ελαφρύνουν το μπάτζετ δεν έχει φύγει, ενώ (αν και η συζήτηση γίνεται στα τέλη Ιουνίου) δεν έχει προστεθεί ούτε ένας παίκτης στο δυναμικό του «τριφυλλιού» για τη νέα περίοδο.
Έχει αναλυθεί σε προηγούμενα κείμενα ο λόγος της προσεκτικής διαχείρισης της φυγής του πρώτου σκόρερ της ομάδας, τα δύο τελευταία χρόνια, όμως ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσει αυτή η αρρωστημένη κατάσταση. Ο κόσμος έχει πάρει χαμπάρι κι όσο κι αν πικραίνεται έχει συνηθίσει την επικείμενη φυγή του αγαπημένου του παίκτη.
Η τελευταία βοήθεια που μπορεί να προσφέρει ο Τζιμπρίλ Σισέ στον Παναθηναϊκό είναι ν΄αποφασίσει γρήγορα, εφόσον περνάει από το δικό του χέρι και το twitter της Τζουντ, που θα συνεχίσει την καριέρα του, ώστε να προχωρήσει αυτός ο…στοιχειωμένος, για φέτος, μεταγραφικός σχεδιασμός του συλλόγου.
Η κατάσταση που έχει προκύψει είναι αδιέξοδη, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός κλείνει την πέμπτη του μεταγραφή στο ίδιο χρονικό διάστημα. Είναι άκρως λανθασμένη νοοτροπία να θεωρείται μία σεζόν τελειωμένη από τον Ιούνιο, επειδή δεν βρίσκεται λύση στα διοικητικά, επειδή δεν υπάρχει χρήμα να ρέει στα ταμεία, επειδή φεύγει ο αρχηγός του «τριφυλλιού» και κανείς δεν μπορεί να τον κρατήσει.
Είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό, στα έντεκα χρόνια που είμαι στο επάγγελμα, που το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, όσον αφορά τις μεταγραφές, περιλαμβάνει ονόματα που πρέπει ν΄ανοίξεις ένα αναλυτικό λεξικό ποδοσφαίρου, ώστε να βρεις ποιοι είναι και τι έκαναν, στη ζωή τους, πριν!
Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Χείριστο είναι να μην λαμβάνεται μία δραστική απόφαση, που να γλυκάνει λίγο τον κόσμο, αλλά και να βοηθήσει την ομάδα σε μία περίοδο που θα έπρεπε να κυνηγά την ενδυνάμωσή της για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και για επιστροφή στην κορυφή της Ελλάδας.
Όταν περιπτώσεις όπως του 35χρονου Νούνο Γκόμες καταρρέουν για το τίποτα και παίκτες που ανήκουν στο κλαμπ, όπως ο Μάτος, δεν θέλουν καν ν΄ακούν γι΄αυτό το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο απ΄όσο φαίνεται. Ο Παναθηναϊκός επαναλαμβάνει λάθη επικοινωνιακά, κάνει…καλοκαιρινές διακοπές, τη στιγμή που οι άνθρωποι που τον «τρέχουν» αυτό το διάστημα, έπρεπε να έχουν πάρει ριζοσπαστικές αποφάσεις.
Ο Τζιμπρίλ Σισέ αποτέλεσε για το «τριφύλλι» ένας πραγματικός αρχηγός. Θα γραφτούν χιλιάδες λέξεων όταν θα φύγει και θα χυθούν τόνοι δακρύων… Τώρα, πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του: ας λύσει το γόρδιο δεσμό της μεταγραφής του κι αυτό θα προσμετρηθεί σίγουρα ως η τελευταία του μεγάλη προσφορά στο σύλλογο που τον λάτρεψε, που και ο ίδιος αγάπησε, ο οποίος τον επανέφερε και στην ευρωπαϊκή ελίτ.
Πηγή: Sportaction.gr



Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας ακόμη πιο δυναμικά, κάντε κλικ σε μια διαφήμιση από κάτω!