Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

6 Ιουνίου 2011

Τώρα μπορεί να φωνάξει «ποτέ»!

Δεν υπάρχουν λόγια μετά από τέτοιους αγώνες! Κατ’ αρχήν αξίζουν συγχαρητήρια στους δύο προπονητές και στους παίκτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού για το φοβερό θέαμα και το επίπεδο μπάσκετ που παρουσίασαν. 

Μακάρι να μπορούσαμε να βλέπουμε πολλά τέτοια ματς κι απ’ αυτή την πλευρά αξίζουν πολλά «μπράβο» στις δύο ομάδες.

Πάμε τώρα στο προκείμενο! Ο Παναθηναϊκός ήταν άξιος πρωταθλητής, σ’ έναν τίτλο που κατέκτησε με τη μαγκιά του και ουσιαστικά αποκάλυψε πόσο γερές βάσεις έχει σαν ομάδα. Μετά και τον αγώνα που του έδωσε τον τίτλο, ο Παναθηναϊκός μπορεί να φωνάξει «ποτέ» στον αντίπαλό του! Αλήθεια, είναι τόσο εύκολο να κατακτήσεις έναν τίτλο χωρίς τον Δημήτρη Διαμαντίδη κι απέναντι σε μια ομάδα που έπαιξε εκπληκτικά για να «κερδίσει» την επιβίωσή της;

Τι είχε ο Παναθηναϊκός; Κατ’ αρχήν παίκτες έτοιμους να παίξουν στο 100% με πρώτο και καλύτερο τον Αντώνη Φώτση, τον άνθρωπο των τελικών, τον πολυτιμότερο παίκτη της σειράς (έτσι όπως εξελίχθηκε). Κατά δεύτερο λόγο τον φοβερό και τρομερό Μάικ Μπατίστ, έναν άνθρωπο που έχει νικήσει τους νόμους της φύσης και σε κάθε μεγάλο ματς είναι παρών και ανίκητος! Κατά τρίτο λόγο τον πιστό στρατιώτη Καϊμακόγλου… Η δουλειά που έχει κάνει ο Καϊμακόγλου στο 4ο ματς είναι απίστευτη!
Αφήσαμε τελευταίο, για ειδικούς λόγους τον Νικ Καλάθη. Τον πιτσιρικά πόυ φέτος έγινε άντρας, πρώτα μέσα από τη σειρά με τη Μπαρτσελόνα και στη συνέχεια στους τελικούς με τον Ολυμπιακό.

Στο 4ο και καθοριστικό ματς πήρε τα ηνία του ηγέτη. Τα αποτελέσματα, στα 42 λεπτά παρουσίας του ήταν εκπληκτικά: 16 πόντοι, 11 ασίστ, 5 ριμπάουντ και κυρίως ήταν ένας παίκτης που ενέπνεε εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του. Κι αυτό δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, το κερδίζεις! Ο Παναθηναϊκός μόλις «κέρδισε» ένα τεράστιο κεφάλαιο για το μέλλον.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τα επιθετικά ριμπάουντ των «πράσινων»- μεγάλη υπόθεση- αλλά και το ότι στις κρίσιμες στιγμές είχαν ψυχραιμία κι ευστοχία στις βολές! Σε αντίθεση με τον αντίπαλό τους που έχασε κρίσιμες βολές.

Και κάτι τελευταίο αλλά σημαντικό: Αν αυτοί οι τύποι που πηγαίνουν στο ΟΑΚΑ να δημιουργήσουν επεισόδια θεωρούν εαυτούς… φίλους μιάς ομάδας με 6 ευρωπαϊκά και με 51 τίτλους συνολικά (!) τότε όλοι εμείς θα πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε. Αν αυτή η μειοψηφία επιδιώκει να χαλάσει το προφίλ του Παναθηναϊκού, τότε οι ίδιοι οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» θα πρέπει να αντιδράσουν άμεσα. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ! Αντικείμενα, μπούκα στον αγωνιστικό χώρο, απαράδεκτη συμπεριφορά κι έλλειψη σεβασμού ουσιαστικά απέναντι σε μια ομάδα που αγωνιστικά είναι η κορυφαία στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού! Ντροπή και μόνο ντροπή…



Theplayer.gr