Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

6 Ιουνίου 2011

Κέρδισε τον πλέι μέικερ του μέλλοντος


Πέρυσι το καλοκαίρι πολλοί φίλαθλοι του Παναθηναϊκού είχαν παραξενευτεί με την απόφαση του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να μην ενισχυθεί η περιφερειακή γραμμή του συλλόγου, καίτοι είχε αποχωρήσει ο Βασίλης Σπανούλης και είχε διακοπεί η συνεργασία με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. 
Τότε ο "Ζότς" είχε δεχθεί επικριτικά σχόλια και μάλιστα πολλοί συνάδελφοι επεσήμαναν πως ο Σέρβος προπονητής παίρνει μεγάλο ρίσκο κρατώντας στην θέση του πόιντ γκαρντ τους ,και δευτερευόντως τον Νίκολας.
Πάρα πολλές φορές στην διάρκεια του περυσινού καλοκαιριού, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είχε ερωτηθεί για το συγκεκριμένο θέμα και η απάντηση του ήταν μονίμως η ίδια. Ο "Ζότς" επαναλάμβανε συνεχώς πως έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των παικτών του και πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει ανάγκη από περαιτέρω ενίσχυση στην περιφερειακή γραμμή. Η εξέλιξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου σαφέστατα δικαίωσε την επιμονή του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. 
Ο Δημήτρης Διαμαντίδης έγινε πιο παραγωγικός απειλώντας πιο συχνά το αντίπαλο καλάθι, ενώ στους αγώνες με την Μπαρτσελόνα για την ημιτελική φάση της ευρωλίγκα, το τριφύλλι κέρδισε τον πλέι μέικερ του μέλλοντος.
Ο Νίκ Καλάθης κατ αρχήν εξουδετέρωσε πλήρως τον Ναβάρο και φυσικά πήρε υψηλή βαθμολογία στο δημιουργικό και οργανωτικό κομμάτι στις επιθετικές συνεργασίες του τριφυλλιού. Την Κυριακή το βράδυ οΕλληνοαμερικανός μπασκετμπολίστας μας απέδειξε πως παραέχει την στόφα του σπουδαίου παίκτη. Μετά τον τραυματισμό του Δημήτρη Διαμαντίδη ανέλαβε το κουμάντο του Παναθηναϊκού και παρά την κρισιμότητα της αναμέτρησης είχε εξαιρετική απόδοση. 
Αγωνίσθηκε 42 λεπτά, πέτυχε 16 πόντους, πήρε 5 ριμπάουντ, έδωσε 11 τελικές πάσες, έκανε 2 κλεψίματα και μόλις 3 λάθη, αναγκάζοντας τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να συγκρίνει την προσφορά του με αυτή του Δημήτρη Διαμαντίδη όταν ο αρχηγός βρίσκεται στο γήπεδο.
Όπως αντιλαμβάνεστε το όφελος του Παναθηναϊκού ήταν διπλό από το χθεσινό παιχνίδι. Κέρδισε τον Ολυμπιακό και κατέκτησε το 32ο πρωτάθλημα στην ιστορία του, αλλά κατά την γνώμη μου το πιο σημαντικό κέρδος προήλθε από την απόδοση του Νίκ Καλάθη. Το τριφύλλι έχει πλέον στην σύνθεση του ένα από τα καλύτερα γκαρντ που παίζουν στα Ευρωπαϊκά γήπεδα και στο οποίο ανήκει το παρόν αλλά και το μέλλον.
Γιατί αν το ξεχάσατε οφείλω να σας υπενθυμήσω πως ο Νίκ Καλάθης είναι μόλις 22 ετών. Ο Παναθηναϊκός στο πρόσωπο του έχει βρει ένα πόιντ γκαρντ ποιότητος για τα επόμενα 10- 12 χρόνια. Ταυτόχρονα αποδεικνύεται πως το τριφύλλι έχει το κατάλληλο επιτελείο σε κάθε επίπεδο, διοικητικό καιπροπονητικό, για να κάνει σωστές επενδύσεις οι οποίες θα φανούν σε βάθος χρόνου. Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να υποβάλω ένα ερώτημα σε όλους σας. Ξέρετε πολλούς συλλόγους της Ευρώπης να έχουν παρόμοιο τρόπο λειτουργίας σαν του Παναθηναϊκού;
Sportaction.gr