Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

6 Ιουνίου 2011

Ο… φανταστικός Αντώνης Φώτσης ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο Newspao


Σίγουρα ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι ο φετινός MVP του Παναθηναϊκού, όμως ανάμεσα στην πρώτη τριάδα των πολυτιμότερων είναι και ο Αντώνης Φώτσης
Ο διεθνής φόργουορντ του Τριφυλλιού που φέτος ήταν καλύτερος από ποτέ, λίγα μόλις λεπτά μετά τον τέταρτο τελικό που έφερε και την στέψη μίλησε αποκλειστικά στο Νewspao.gr για το νταμπλ, αυτούς που παραλίγο να τους χαλάσουν την… γιορτή αλλά και το αν θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό.
Κάθε σεζόν που περνάει ο Αντώνης Φώτσης παρουσιάζεται όλο και καλύτερος. Όμως φέτος ήταν… καταιγιστικός, κλείνοντας μάλιστα με τον ιδανικό τρόπο μια εξαιρετική για εκείνον χρονιά. Ο εκ των κορυφαίων όλης της σεζόν του Παναθηναϊκού, «Batman», έγραψε τον… επίλογο όντας ο κορυφαίος του τέταρτου και τελευταίου τελικού έχοντας 22 πόντους με 6 στα 6 τρίποντα και κανένα λάθος.
Το Newspao.gr λοιπόν λίγη ώρα μετά την στέψη, συνάντησε τον Αντώνη Φώτση και εκείνος μίλησε για όλα και για όλους.
- Αντώνη, νταμπλ ξανά μετά από έναν δύσκολο αγώνα…
«Σίγουρα ήταν ένας δύσκολος αγώνας. Τέτοια παιχνίδια δεν τελειώνουν ούτε στα πρώτα δέκα λεπτά. Πρέπει να παίξεις σοβαρά για σαράντα λεπτά και ίσως και περισσότερο όπως χρειάστηκε αυτή τη φορά. Ο Ολυμπιακός είναι μια καλή ομάδα αλλά εμείς αποδείξαμε πως ήμασταν πολύ καλοί και έτσι πήραμε αυτό που θέλαμε, φτάνοντας δίκαια στη νίκη».
- Πάντως στον τελικό που έκρινε τον τίτλο, είχατε ακόμη δυσκολότερο έργο, εξαιτίας της απουσίας του Διαμαντίδη.
«Η απώλεια του Δημήτρη ήταν πολύ μεγάλη για μας. Είναι ένας παίκτης που πάντα βοηθάει την ομάδα αλλά πιστεύω ότι όλα τα παιδιά που παίξανε προσπάθησαν να αναπληρώσουν το κενό του και να βοηθήσουν την ομάδα να πάρει τη νίκη».
- Όλα πήγαν καλά όμως το πανηγυρικό κλίμα αμαυρώθηκε από την είσοδο των οπαδών στα τελευταία δευτερόλεπτα. Αλήθεια, φοβήθηκες καθόλου εκείνη τη στιγμή, ότι μπορεί όλα να καταστρέφονταν αν ο Ολυμπιακός δεν γυρνούσε στο παρκέ;
«Η αλήθεια είναι πως αυτό υπήρξε σαν σκέψη στο μυαλό μας. Όταν υπάρχουν κάποια άτομα, ανεγκέφαλοι ουσιαστικά που δεν βλέπουν την προσπάθεια που γίνεται από την ομάδα για να κερδίσει τον αγώνα και κάνουν πράγματα τα οποία δεν πρέπει να συμβαίνουν. Δεν είναι ωραίο πράγμα να βλέπεις είτε τη δική σου ομάδα είτε τον αντίπαλο να δέχεται τα πυρά του κόσμου και ελπίζω αυτά κάποτε να σταματήσουν».
- Ποια πιστεύεις πως ήταν τα «κλειδιά» της πορείας σας στους τελικούς που έφεραν και την κατάκτηση του πρωταθλήματος ;
«Σε τέτοια παιχνίδια δεν παίζει περισσότερο ρόλο η τακτική αλλά ποιος θέλει περισσότερο να νικήσει και ποιος μπαίνει πιο έτοιμος στα παιχνίδια. Αυτό το είχαμε εμείς και για αυτό είμαστε και πάλι πρωταθλητές».
- Πάντως ένα από τα μεγάλα ατού σας ήταν η πολύ βελτιωμένη εικόνα του Καλάθη ; 
«Ο Νικ είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης και απέδειξε μέσα στο γήπεδο ότι μπορεί να προσφέρει πολλά. Στην αρχή της χρονιάς δεν είχε βρει τον ρυθμό του με την ομάδα όμως ξεκίνησε να παίζει πολύ καλά στα κρίσιμα παιχνίδια και τελικά μας βοήθησε πολύ».
- Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός μετρούσε φέτος ένα 3-0 ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για σας ;
«Ναι είναι αλήθεια πως οι τρεις φετινές ήττες από τον Ολυμπιακό έπαιξαν ένα ρόλο σε ότι αφορά τις εμφανίσεις μας στους τελικούς. Είχαμε χάσει σε όλα φέτος είχαν και το πλεονέκτημα της έδρας αυτοί και σίγουρα πεισμώσαμε ακόμα περισσότερο. Από το πρώτο παιχνίδι στόχος μας ήταν να «σπάσουμε» την έδρα και από κει και πέρα να έχουμε εμείς τον πρώτο λόγο».
- Το γεγονός ότι προέρχεστε από την περσινή ιδιαίτερη και δύσκολη για σας χρονιά, το φετινό νταμπλ είναι ίσως πιο… γλυκό ;
«Σίγουρα η περσινή χρονιά ήταν ιδιαίτερη για μας όμως και αυτή τη χρονιά αποδείξαμε πως είμαστε πολύ καλή ομάδα. Κερδίσαμε την Ευρωλίγκα, παίξαμε στον τελικό του Κυπέλλου αν και τον χάσαμε και πήραμε και το πρωτάθλημα. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να κερδίσουμε και αυτό το τρόπαιο και έτσι αποδείξαμε ότι όλη τη χρονιά έγινε πολύ σοβαρή δουλειά για να πετύχουμε τον στόχο μας».
- Τώρα που η χρονιά έφτασε στο τέλος της, πιστεύεις πως αν ο τελικός του Κυπέλλου δεν ήταν μόλις μια εβδομάδα μετά από αυτόν της Ευρωλίγκα θα μπορούσατε να πανηγυρίσετε το τριπλ κράουν και όχι το νταμπλ ;
«Αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε, δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω… Ήταν μια ευκαιρία ο τελικός του Κυπέλλου, ο οποίος χάθηκε. Ο Ολυμπιακός είχε παίξει καλύτερα αλλά τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Σίγουρα θα μπορούσαμε αντί για το νταμπλ να πανηγυρίζαμε τώρα το τριπλ κράουν αλλά είμαστε πολύ χαρούμενοι με ότι καταφέραμε».
- Μεγάλη βοήθεια και στην φετινή πορεία σας πήρατε και από τον κόσμο του Παναθηναϊκού…
«Εκτός από αυτά τα μεμονωμένα περιστατικά που είδαμε στον τελευταίο τελικό και που δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να συμβούν ξανά, πάντα ο κόσμος είναι πολύ μεγάλη βοήθεια για μας. Σίγουρα όταν γεμίζουν το ΟΑΚΑ παίζουμε και για αυτούς. Τους ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε να τους δώσουμε μεγάλη χαρά και στο μέλλον».
«Θέλω πάρα πολύ να μείνω στον Παναθηναϊκό»
- Φέτος πραγματοποίησες την καλύτερη χρονιά σου όσον αφορά τις προσωπικές σου εμφανίσεις και είσαι ανάμεσα στους τρεις πολυτιμότερους παίκτες του Παναθηναϊκού. Να υποθέσουμε ότι αισθάνεσαι καλύτερα από ποτέ ;
«Εγώ είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέρνω και βοηθάω την ομάδα μου. Από κει και πέρα οι επιδόσεις μου περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Είμαι χαρούμενος που στο τελευταίο παιχνίδι βοήθησα την ομάδα να πάρει τον τίτλο και όλα είναι καλά».
- Τέλος της σεζόν και όλα πήγαν καλά, όμως οι φίλαθλοι του Τριφυλλιού, που σου έχουν ιδιαίτερη αδυναμία, περιμένουν να ακούσουν τα ευχάριστα με την ανανέωση του συμβολαίου σου. Με δεδομένο ότι τα δημοσιεύματα σε θέλουν να έχεις συμφωνήσει θα μπορούσαμε να πούμε ότι θα συνεχίσεις στα… πράσινα ;
«Δεν ισχύει ότι έχω ήδη συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό. Δεν έχουμε μιλήσει καν για αυτό το θέμα. Έχουμε όλο τον καιρό μπροστά μας για να μιλήσουμε για αυτό».
- Πάντως, το κλίμα είναι κάτι περισσότερο από θετικό και όλα δείχνουν πως θα παραμείνεις στην ομάδα ;
«Ναι έτσι είναι. Σίγουρα έχω όλη την καλή διάθεση και θέλω πάρα πολύ να μείνω στην ομάδα αλλά εντάξει τώρα χωρίς να έχω μιλήσει δεν μπορώ να πω κάτι. Πρέπει πρώτα να μιλήσω με τους ανθρώπους της ομάδας και να δούμε».
- Έχεις κατακτήσει τα πάντα με τον Παναθηναϊκό. Άρα στο ενδεχόμενο της παραμονής σου, μένει κάτι που θα ήθελες να ζήσεις ;
«Οι στόχοι είναι οι ίδιοι δεν αλλάζουν. Όπως και κάθε χρόνο στόχος και δικός μου και του Παναθηναϊκού θα είναι να κατακτήσουμε και τους τρεις τίτλους. Αυτή η ομάδα, εδώ που έχει φτάσει πλέον θέλει να πρωταγωνιστεί και στις τρεις διοργανώσεις, άρα αυτό θέλω και εγώ».
Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα