Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

5 Ιουνίου 2011

Το φαβορί και το… κίνητρο

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον πιο κρίσιμο τελικό της σειράς στο ΟΑΚΑ, ο οποίος θα κρίνει τα πάντα. 

Κερδίζει ο Παναθηναϊκός και παίρνει το Πρωτάθλημα ή ο Ολυμπιακός κάνει «μπρέικ στο μπρέικ» και παίζει τον τίτλο στην έδρα του την επόμενη Τετάρτη; Μπορεί οι Πρωταθλητές Ευρώπης μετά το 2-0 που έκαναν την περασμένη βδομάδα να έφτασαν μια ανάσα από την κατάκτηση της κούπας, όμως πλέον έχουν απέναντί τους έναν Ολυμπιακό, ο οποίος διαθέτει την κατάλληλη ψυχολογία για να πάρει το ντέρμπι.
Ωστόσο ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει πολλές φορές κατά το παρελθόν πως ξέρει να χειρίζεται καταστάσεις αφού διαθέτει την ομογένεια και την εμπειρία που λείπει από τους Πειραιώτες. Διαμαντίδης, Μπατίστ, Νίκολας και Καλάθης πιστεύω πως θα είναι τα κλειδιά του Παναθηναϊκού για την νίκη και εφόσον οι τέσσερις τους βρεθούν σε καλή μέρα τότε οι «πράσινοι» δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Και μην ξεχνάμε φυσικά την υπέροχη ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του «τριφυλλιού» σε κάθε παιχνίδι τέτοιας σημασίας.
Από την άλλη ο Ολυμπιακός σίγουρα δεν διαθέτει την εμπειρία των παικτών του Παναθηναϊκού όμως έχει το επιπλέον κίνητρο, δηλαδή να κάνει το «μπαμ» εκεί που όλοι τον είχαν τελειωμένο μετά την δεύτερη ήττα τους στην σειρά την περασμένη Κυριακή. Όμως θεωρώ σχεδόν απίθανο να κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» την μεγάλη ανατροπή αφού απλά δεν γίνεται μέσα σε μία σεζόν οποιαδήποτε ομάδα στον πλανήτη να κάνει δύο σερί 3-0 επί του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Ούτε ο… Τζακ Νόρις όπως είναι και στην μόδα…
Οπότε για να γίνουμε λίγο πιο απλούστατοι, φαβορί στον τέταρτο τελικό του ΟΑΚΑ υπάρχει και αυτό δεν είναι άλλο από τον Παναθηναϊκό. Όλα εξαρτώνται από την μέρα στην οποία θα βρεθούν οι Πρωταθλητές Ευρώπης και εφόσον δεν είναι και τόσο καλοί, μόνο τότε θα μπορέσουν οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς να διεκδικήσουν την νίκη. Γιατί απλούστατα το κίνητρο δεν αρκεί. Σίγουρα και ο Ολυμπιακός έχει παίκτες με ποιότητα και εμπειρία όπως οι Σπανούλης, Μπουρούσης και Τεόντοσιτς, όμως θέλουν πολλά χρόνια για να γίνουν… Παναθηναϊκός, δηλαδή ομάδα.
sportaction.gr