Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

7 Ιουνίου 2011

Η ρετσινιά δεν φεύγει!


Η ρετσινιά δεν φεύγει!Το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα έχει τελειώσει εδώ και καιρό. Εννοούμε την κανονική του διάρκεια και όχι τα πλέι οφ.
Ο Ολυμπιακός το πήρε. Αλλά επί της ουσίας, με τα ίδια τα καμώματά του, ποτέ δεν κατάφερε να το χαρεί. Ποτέ δεν κατάφερε να το πανηγυρίσει, ποτέ δεν πίστεψε πως η ανωτερότητά του ήταν αυτή που του το χάρισε. Πιο τρανή απόδειξη, από τις… διαρροές των κύκλων της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, δεν υπάρχει. Τους «καίει» μέσα τους, αισθάνονται πως η ρετσινιά τους έχει μείνει. 
Και πώς να μην τους μείνει; Από τη μία τα διαιτητικά όργια στο ματς με τον Παναθηναϊκό στο «Καραϊσκάκης» (η κορυφή του παγόβουνου ήταν και όχι μεμονωμένο περιστατικό φυσικά), από την άλλη η εισβολή 500 και πλέον ατόμων στον αγωνιστικό χώρο και φυσικά, οι δηλώσεις… μνημείο πολιτισμού μετά το ματς. Ξέρετε, τότε που ο κ. Μαρινάκης είπε πως… βίδωσε τον Σισέ!
Έψαχναν ευκαιρία να μιλήσουν. Έψαχναν αποκούμπι για να πουν το παραμικρό. Τελικά νομίζουν πως το βρήκαν στο μπάσκετ. Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Λάθος και μάλιστα τεράστιο το γεγονός ότι μπήκαν κάποιοι οπαδοί του Παναθηναϊκού στο παρκέ. Δεν το συζητά κανείς αυτό. Και έγκλημα αν χτύπησαν όντως τους ανθρώπους και τους παίκτες του Ολυμπιακού. Δεν το αμφισβητεί κανείς, ούτε κάποιος προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο όπως έκαναν αυτοί. Διαβάστε τις δηλώσεις του Παύλου Γιαννακόπουλου και θα καταλάβετε τι ακριβώς εννοούμε. 
Και κυρίως, θα καταλάβετε την διαφορά. Όμως, σε όλο το υπόλοιπο… πακέτο, είναι το λιγότερο αστείο να γίνονται συγκρίσεις. Αγωνιστικά, διαιτητικά και πάει λέγοντας… Συν τοις άλλοις, πραγματικά δεν μπορούμε να καταλάβουμε το γεγονός ότι στην ΠΑΕ Ολυμπιακός (οι περίφημοι κύκλοι πάντα) έχουν μπλέξει το ποδόσφαιρο με το μπάσκετ. Οι άνθρωποι έχουν χάσει την μπάλα στην κυριολεξία. Μέχρι και την ΝΕΤ έφτασαν στο σημείο να σχολιάσουν! Ε, κάπου εκεί σηκώνεις τα χέρια ψηλά και φωνάζεις:
«Πυροβολήστε με αντέχω»! Η όλη κωμωδία και τα δωρεάν φροντιστήρια δημοσιογραφίας από τον Ολυμπιακό, δεν γίνεται πραγματικά να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα από κανέναν. Ένα ευχάριστο καλοκαιρινό απόγευμα μας πρόσφεραν οι άνθρωποι και τίποτα περισσότερο.
Και κλείνοντας κάτι ακόμη. Περιμένουμε πως και πώς να βγει έστω κι ένας από τον μπασκετικό Ολυμπιακό να πει το αυτονόητο. Ένα μπράβο στον Παναθηναϊκό γι’ αυτό που έκανε. Συγνώμη κιόλας, αλλά ξέραμε ότι το μπάσκετ είναι πιο καλλιεργημένο ως άθλημα, ως φιλοσοφία και ως συμπεριφορά αθλητών απ’ το ποδόσφαιρο. Κι αυτό ήρθε ο Ολυμπιακός να μας το διαψεύσει! Μπράβο και πάλι μπράβο!
Υ.Γ. Αν ο Αρχιμήδης ζούσε στην εποχή μας, λέτε να είχε πει το περίφημο «μη μου τους κύκλους τάραττε»;
Λευτέρης Μπακολιάς από OnSports