Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

2 Μαΐου 2011

Η Ευρώπη παίζει μπάλα στο Newspao.gr (ΒΙΝΤΕΟ)



PREMIER LEAGUE - Στο... ρελαντί Λίβερπουλ, Σίτι, μοιρασιά στο Μπέρμιγχαμ


Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες, η Λίβερπουλ συνέτριψε απόψε με 3-0 τη Νιούκαστλ στο “Άνφιλντ”, στο πλαίσιο της 35ης αγωνιστικής της Premier League, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά φέτος στην 5η θέση της βαθμολογίας. Οι “κόκκινοι”ισοβαθμούν με την Τότεναμ, αλλά έχουν πολύ καλύτερη διαφορά τερμάτων, αλλά και ένα ματς περισσότερο. 

Οι “κόκκινοι” μπήκαν δυνατά στο ματς και μόλις στο 10' κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με τον φορμαρισμένο Μάξι Ροντρίγκες, το σουτ του οποίου κόντραρε στον Σίμπσον και άλλαξε όσο χρειαζόταν πορεία για να ξεγελάσει τον Κρουλ. Η Λίβερπουλ δεν απείλησε, αλλά και δεν απειλήθηκε στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους, ενώ στο δεύτερο τα πάντα κρίθηκαν στο 59'.

Ο Γουίλιαμσον ανέτρεψε στο όριο της μεγάλης περιοχής τον Σουάρες, με τον ρέφερι του ματς να δίνει το αμφισβητούμενο πέναλτι και τον Ντιρκ Κάουτ να γράφει το 2-0. Έξι λεπτά μετά, Κάουτ και Σουάρες έπαιξαν το 1-2, με τον Ουρουγουανό να γράφει το τελικό 3-0, τελειώνοντας πρόωρα το ματς. Στο 70' πέρασε στο ματς ως αλλαγή ο Κάρολ, στον πρώτο αγώνα κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Ας μιλήσει η εικόνα από το "Άνφιλντ":



Χαμένη ευκαιρία για Γουλβς 

Στο άλλο μεσημεριανό ματς, το τοπικό ντέρμπι δεν ανέδειξε νικητή, με τις Μπέρμιγχαμ και Γουλβς να μένουν στο 1-1 στο “Σεντ Άντριους”. Εμφανώς ευνοημένη από αυτή την εξέλιξη η Μπέρμιγχαμ, η οποία διατηρήθηκε στο +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Αντίθετα, σταθερά στο -1 από τις θέσεις της παραμονής οι “λύκοι”, οι οποίοι δεν κατάφεραν να πάρουν ένα ματς που προηγήθηκαν μόλις στο 7', ενώ από το 29' έπαιζαν και με παίκτη παραπάνω.

η αναμέτρηση άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη Γουλβς,αφού μόλις στο 7' ο Φόστερ ανέτρεψε τον Γουόρντ εντός της μεγάλης περιοχής και ο Φλέτσερ με πέναλτι έγραψε το 0-1. Ο Λάρσον στο 14' έφτασε κοντά στο 1-1, αλλά η απευθείας εκτέλεση φάουλ που επιχείρησε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Σουηδός άσος πήρε την εκδίκησή του όμως στο 27', όταν μετά από βολέ του Φόστερ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα των “λύκων” για να φέρει το ματς στα ίσια.

Δύο λεπτά αργότερα όμως ο Γκάρντνερ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλάζοντας τις ισορροπίες του αγώνα. Με εξαιρετική αμυντική τακτική όμως η Μπέρμιγχαμ κατάφερε να αντέξει μέχρι τέλους, παίρνοντας μια ισοπαλία που ουσιαστικά ισοδυναμεί με νίκη.

“Πολίτες” για... σεντόνι, σφυριά για την... αγχόνη! 


Στο ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία του προγράμματος, η Μάντσεστερ Σίτι, χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή της, επιβλήθηκε με 2-1 της Γουέστ Χαμ στο “Σίτι οφ Μάντσεστερ Στέιντιουμ”, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την4η θέση της βαθμολογίας και τη συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League. Στο +7 από τις Λίβερπουλ και Τότεναμ η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, την ώρα που η Γουέστ Χαμ είδε τη διαφορά της από τις θέσεις της παραμονής να ανοίγει στο-3.

Πέντε λεπτά χρειάστηκαν οι “πολίτες” για να βάλουν γερά θεμέλια νίκης. Το μακρινό σουτ του Ντε Γιονγκ στο 10' έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, ενώ το αυτογκόλ του Γιάκομπσεν πέντε λεπτά αργότερα, σε προσπάθεια να σώσει το πλασέ του Ζαμπαλέτα, έγραψαν από νωρίς το 2-0. Ο Μπα απλά διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στο 33', με τη Σίτι να απειλεί και στο δεύτερο μέρος, έχοντας δύο εξαιρετικά σουτ του Μάριο Μπαλοτέλι, με το πρώτο να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι και το δεύτερο να αποκρούεται πάνω στη γραμμή.

Τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής: 

Μπέρμιγχαμ – Γουλβς 1-1

27' Λάρσον - 7' πεν. Φλέτσερ.
Μπέρμιγχαμ: Φόστερ, Καρ, Τζόνσον, Ρίτζγουελ, Γίρανεκ, Μπόιερ, Λάρσον, Γκάρντνερ, Φέργκιουσον, Φίλιπς (31' Μποσεχούρ), Ζερόμ.
Γουλβς: Χένεσι, Ελοκόμπι, Στίρμαν (46' Χάμιλ), Κράντοκ, Γουόρντ (82' Βόουκς), Μανσιέν, Φόλεϊ, Χένρι, Τζάρβις (67' Χαντ), Ο'Χάρα, Φλέτσερ.

Λίβερπουλ – Νιούκαστλ 3-0
10' Μάξι Ροντρίγκες, 59' πεν. Κάιτ, 65' Σουάρες
Λίβερπουλ: Ρέινα, Τζόνσον, Κάραχερ, Σκρτελ, Φλάναγκαν, Μεϊρέλες, Μάξι Ροντρίγκες (70' Κάρολ), Λούκας, Σπίρινγκ, Σουάρες (87' Κόουλ), Κάουτ.
Νιούκαστλ: Κρουλ, Κολοτσίνι, Χοσέ Ενρίκε (93' Φέργκιουσον), Γουίλιαμσον, Σίμπσον, Νόλαν, Μπάρτον, Γκουτιέρες, Τιοτέ, Λόβενγκραντς (73' Ρέιντζερ), Αμεόμπι (82' Κούκι).

Μάντσεστερ Σίτι – Γουέστ Χαμ 2-1

10' Ντε Γιονγκ, 15' αυτ. Γιάκομπσεν – 33' Μπα
Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Κομπανί, Ζαμπαλέτα, Κόλαροφ, Λέσκοτ, Τζόνσον, Μπάρι (74' Τζέκο), Σίλβα, Ντε Γιονγκ (46' Μίλνερ), Γιάγια Τουρέ, Μπαλοτέλι (86' Βιεϊρά).
Γουέστ Χαμ: Γκριν, Γκαμπιντόν, Τόμκινς, Άπσον (26' Ντα Κόστα), Σπέκτορ, Γιάκομπσεν, Χίτσλσμπεργκερ, Μπόα Μόρτε (79' Ομπίνα), Σίαρς, Μπα, Κιν (66' Κόουλ). 

SERIE A - Ενας πόντος για το σκουντέτο της Μίλαν!


Η Μίλαν επικράτησε με το ελάχιστο σκορ της Μπολόνια (1-0) και χρειάζεται έναν βαθμό στα τρία παιχνίδια που απέμειναν για να κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, πρώτο μετά από επτά χρόνια. Δύσκολη επικράτηση για τους «ροσονέρι», που πέτυχαν νωρίς νωρίς το μοναδικό γκολ με ωραίο σουτ του Ματιέ Φλαμινί (8’).

Η Μίλαν δεν είχε και πολλή... όρεξη και προτίμησε να πάει το ματς συντηρητικά, ενώ οι παίκτες του Αλμπέρτο Μαλεζάνι άργησαν να ρισκάρουν και να κυνηγήσουν την ισοφάριση. Οι «ροσομπλού» πλησίασαν δύο φορές πολύ κοντά στο γκολ, με κεφαλιές των Ραμίρες (76’) και Μπρίτος (80’), η μπάλα πέρασε μόλις άουτ και στις δύο περιπτώσεις. Τελικά η Μίλαν κράτησε το 1-0 και πλέον κάνει τα πλάνα της για τη φιέστα τίτλου.

Ξύπνησε αργά, σκόρπισε την Ουντινέζε!

Η Φιορεντίνα «ξύπνησε» αργά στο πρωτάθλημα και δεν προλαβαίνει κάποια από τις ευρωπαϊκές θέσεις, ωστόσο προσέφερε σκορ και θέαμα απέναντι στην Ουντινέζε, με το εμφατικό 5-2. Μια Ουντινέζε που βλέπει τις ελπίδες για την τέταρτη θέση και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ να περιορίζονται κατά πολύ.

Ο Χουάν Βάργκας με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στην Φιορεντίνα (9’) και ο πρώην αρχηγός της Ουντινέζε, Ντ’ Αγκοστίνο, έκανε το 2-0 (22’). Η Ουντινέζε μείωσε με τον Πίντσι αλλά ο Ντ’ Αγκοστίνο στο 51’ έκανε το 3-1. Νέα απάντηση των «φριουλάνι» με τον Ασαμόα (57’) αλλά ο Τσέρτσι με δύο γκολ στο τελευταίο 20λεπτο διαμόρφωσε το τελικό 5-2.

Χαμός στη Γένοβα!

Στο «εξάποντο» παραμονής στη Γένοβα, έγιναν τα πάντα ανάμεσα σε Σαμπντόρια και Μπρέσια και τελικά καμία ουσιαστικά δεν ευνοήθηκε από το συναρπαστικό 3-3 που προέκυψε. Η Σαμπ απλά βρέθηκε στο +1 από τη γραμμή του υποβιβασμού και τη 18η Λέτσε, ενώ η Μπρέσια, που κρατούσε ως το 91’ τη νίκη, ουσιαστικά πρέπει να βάλει φρένο στις φιλοδοξίες της για παραμονή.

Και τα έξι γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Μπρέσια να προηγείται τρεις φορές αλλά να δείχνει ανικανότητα για να φτάσει στη νίκη. Ο Εντερ έκανε το 0-1 (50’) και η Σαμπ απάντησε στο 55’ με τον Πότσι. Αμέσως μετά (57’) οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε ανατροπή του Πότσι και στην αντεπίθεση η Μπρέσια προηγήθηκε εκ νέου, με τον Καράτσιολο! Στο 63’ ο Τισόνε με φοβερό σουτ ισοφάρισε σε 2-2, όμως το θρίλερ είχε κι άλλο αφού στο 84’ ο Καράτσιολο και πάλι με κεφαλιά έκανε το 2-3! Ομως στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μανίνι με ατομική προσπάθεια και σουτ ισοφάρισε για το τελικό 3-3.

Βήματα παραμονής για Πάρμα, Κατάνια, Κιέβο

Με τον Φράνκο Κολόμπα στον πάγκο η Πάρμα «αναγεννήθηκε» και με την 3η σερί νίκη της, το 3-1 επί της Παλέρμο, μπορεί να νιώθει πιο άνετα για την παραμονή της. Οι «παρμένσι» με τα γκολ των Τζεμαϊλί (2’) και Μοντέστο (18’), προηγήθηκαν... γρήγορα γρήγορα με 2-0 και έβαλαν τις βάσεις της νίκης τους, ενώ η Παλέρμο το μόνο που μπόρεσε να πετύχει ήταν η μείωση του σκορ στο 56’ με τον ηγέτη της, Χαβιέρ Παστόρε. Στο 89’ ο Αντόνιο Καντρέβα διασφάλισε τους τρεις πόντους για την Πάρμα.

Στη Βερόνα η Κιέβο έκανε το αποφασιστικό βήμα για την εξασφάλιση της παραμονής της, επικρατώντας της Λέτσε με 1-0. Εχει έτσι +7 από την αντίπαλό της και με τρεις αγωνιστικές να απομένουν θα πρέπει να γίνουν θαύματα για να κινδυνεύσει. Το μοναδικό γκολ του αγώνα στο 58’ από τον Λούκα Ριγκόνι.

Τέλος στην Κατάνια η σικελική ομάδα έπρεπε να μείνει με δέκα παίκτες στο 74’ λόγω αποβολής του Αλβαρες, για να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και να υποτάξει την Κάλιαρι με 2-0. Ο Ματίας Σιλβέστρε στο 78’ και ο Γκονσάλο Μπερχέσιο στο 82’ τα γκολ της πολύτιμης νίκης των Σικελών, που απέκτησαν προβάδισμα πέντε βαθμών από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής:

Μίλαν – Μπολόνια 1-0
8’ Φλαμινί

Σαμπντόρια – Μπρέσια 3-3
55’ Πότσι, 63’ Τισόνε, 91’ Μανίνι – 50’ Εντερ, 58’ και 84’ Καράτσιολο

Κατάνια – Κάλιαρι 2-0
78’ Σιλβέστρε, 82’ Μπερχέσιο

Κιέβο – Λέτσε 1-0
58’ Ριγκόνι

Πάρμα – Παλέρμο 3-1
2’ Τζεμαϊλί, 18’ Μοντέστο, 89’ Καντρέβα – 56’ Παστόρε

Φιορεντίνα – Ουντινέζε 5-2
9’ Βάργκας, 22’ και 51’ Ντ’ Αγκοστίνο, 71’ και 86’ Τσέρτσι – 29’ Πίντσι, 57’ Ασαμόα

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου

Το πρόγραμμα:
Κυριακή 2/5/2011

21:45 Μπάρι – Ρόμα

Δευτέρα 2/5/2011

21:45 Λάτσιο – Γιουβέντους

Δείτε όλα τα γκολ του κυριακάτικου προγράμματος:

PRIMERA DIVISION – Ξανά στο «κόλπο» η Βιγιαρεάλ!


Στη διεκδίκηση της 3ης θέσης της Primera Division, που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, επανήλθε δυναμικά η Βιγιαρεάλ. Το «κίτρινο υποβρύχιο» ξεπέρασε τη συντριβή από την Πόρτο για το Γιουρόπα Λιγκ, επικρατώντας δύσκολα 2-1 της Χετάφε στο «Μαδριγάλ» και εκμεταλλευόμενη την ήττα της Βαλένθια από την Οσασούνα στο «Ρεϊνό ντε Ναβάρα» (0-1), μείωσε τη μεταξύ τους διαφορά στους 3 βαθμούς.

Φανερά επηρεασμένη από το σοκ της «πεντάρας» μεσοβδόμαδα, η ομάδα του Χουάν Κάρλος Γαρίδο βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, όμως στην επανάληψη βελτίωσε την εικόνα της, ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή της και έφτασε στην ανατροπή με τέρματα των Κάνι (60’) και Ρόσι (74’).

Τα ευχάριστα για τη Βιγιαρεάλ ήρθαν λίγη ώρα αργότερα, όταν η Βαλένθια «λύγισε» στην έδρα της Οσασούνα, χάρη στο γκολ του Σεχούδο στο 59’, γνωρίζοντας την πρώτη της ήττα μετά από τρεις σερί επιτυχίες. Πολύ σημαντικό το «τρίποντο» για τους γηπεδούχους, που «ξεκόλλησαν» έτσι από την τελευταία τριάδα της κατάταξης, όπου πλέον βρίσκεται η Χετάφε.

«Τσεκάρει» εισιτήριο η Σεβίλλη, «ανάσες» για Μάλαγα και Σανταντέρ

Την έξοδό της στα ευρωπαϊκά «σαλόνια» για ακόμη μία χρονιά εξασφάλισε κατά μεγάλο ποσοστό η Σεβίλλη. Οι Ανδαλουσιάνοι πέρασαν νικηφόρα από την έδρα της Αλμερία (1-0), με γκολ του Ρενάτο στο 57’ και ανέβηκαν προσωρινά στην 5η θέση, όπου ισοβαθμούν με την Ατλέτικο, αυξάνοντας παράλληλα στους 7 βαθμούς τη διαφορά της από την Εσπανιόλ, που μέχρι στιγμής φαίνεται να μένει εκτός Ευρώπης.

Όσον αφορά τη «μάχη» της παραμονής, μεγάλες κερδισμένες ήταν οι Σανταντέρ και Μάλαγα, που επικράτησαν εντός έδρας των Μαγιόρκα (2-0) και Έρκουλες (3-1) αντίστοιχα και ξέφυγαν λίγο από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ στο πιο αδιάφορο ματς της ημέρας, Λεβάντε και Χιχόν έμειναν στο 0-0 στο «Θιουτάτ ντε Βαλένθια».

Τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής:

Αλμερία – Σεβίλλη 0-1
57’ Ρενάτο

Λεβάντε – Χιχόν 0-0
-

Μάλαγα – Ερκουλες 3-1
4’ και 75’ Μπαπτίστα, 72’ Ρονδόν – 3’ Βαλντές

Σανταντέρ – Μαγιόρκα 2-0
12’ Ρόζενμπεργκ, 42’ Κένεντι

Βιγιαρεάλ – Χετάφε 2-1
60’ Κάνι, 74’ Ρόσι – 31’ Πέδρο Ρίος

Οσασούνα – Βαλένθια 1-0
59’ Σεχούδο

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου

Το πρόγραμμα:

Δευτέρα 2/5/2011

22:00 Εσπανιόλ – Μπιλμπάο

CHAMPIONNAT - Δεν την μπορεί την κορυφή…


Μόλις μια εβδομάδα άντεξε στην κορυφή του championnat η Μαρσέιγ. Η πρωταθλήτρια παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στο «Βελοντρόμ» στην Οσέρ στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής και έμεινε ένα βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Λιλ που το Σάββατο έκανε… πλάκα στην Αρλ φορτώνοντάς την με πέντε γκολ.
Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ αν και ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, τελικά προδόθηκε από τις πολλές χαμένες ευκαιρίες, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Ζο-Γκουκ Ζανγκ στο 77’ να ισοφαρίσει το τέρμα που είχε πετύχει στο 56’ ο Βαλμπουενά. Φυσικά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα έγινε δεκτό με απογοήτευση από τους Μαρσεγιέζους, οι οποίοι την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζουν τη Λιόν στο «Ζερλάν».

Οι «λυωνέ» από τη μεριά τους πρόσθεσαν ακόμη μια κακή εμφάνιση, γνωρίζοντας την ήττα εκτός έδρας με 2-0 από την Τουλούζ, διατηρώντας την παράδοση που τους θέλει να μην σκοράρουν στο συγκεκριμένο γήπεδο από τη σεζόν 2005-06. Η ομάδα του Πιέλ δημιούργησε ελάχιστες ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία, ενώ μάλιστα στο 64’ έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μπάστος.

Από κει και πέρα, καμία αντίσταση δεν συνάντησε στην Κυανή Ακτή η Καέν κόντρα στην Νις, την οποία διέλυσε με το εμφατικό 4-0, σημειώνοντας δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο, και παράλληλα ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας. Οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 34’ όταν αποβλήθηκε ο Σιβέλι, ενώ ήδη βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 1-0…

Στο «Λα Μοσόν», Μονπελιέ και Μπρεστ έμειναν στο απόλυτο μηδέν, με τους γηπεδούχους να μένουν χωρίς νίκη για τέταρτη διαδοχική αγωνιστική και παράλληλα να βλέπουν τις ελπίδες τους για κατάληψη ενός εισιτηρίου που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου να μειώνονται στο ελάχιστο, ενώ τέλος, στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της αγωνιστικής, Σεντ Ετιέν και Μονακό έμειναν στο 1-1, αποτέλεσμα που κρατά τους Μονεγάσκους σε αρκετά δύσκολη θέση, μόλις ένα βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας.

Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής:

Μαρσέιγ-Οσέρ 1-1
56’ Βαλμπουενά-77’ Ζο-Γκουκ Ζανγκ
Μαρσέιγ: Μανταντά, Φανί, Ντιαβαρά, Χάιντσε, Ταΐβο, Σισέ, Γκονσάλες (78' Αμπριέλ), Μπενουά Σεϊρού (61' Καμπορέ), Βαλμπουενά, Αντρέ Αγιού, Τζόρνταν Αγιού (72' Ζινιάκ)
Οσέρ: Σορέν, Ενγκμπάρ, Ανταμά Κουλιμπαλί, Μπολί, Σιντιμπέ, Ντούτκα, Σεγκμπεφιά, Σαμαριτανό (71' Γιουνγκ Γιο-Γκουκ), Μπίρσα, Κοντού, Γέλεν

Μονπελιέ-Μπρεστ 0-0
Μονπελιέ: Ζουρντρέν, Μποκαλί, Γιανγκά-Μπιβά (70' Σταμπουλί), Ελ-Καουταρί, Ζενεσάμ, Πιτό (56' Μαρβό), Ντερνίς, Εστράδα, Μπελαντά, Χασάν Καμπζέ (56' Σ. Καμαρά), Ζιρού
Μπρεστ: Ελανά, Μπαΐς, Μαρτιάλ, Κανταρί, Φεράντζ, Μπινιέ, Εβολό, Λικά, Λαρσέν Τουρέ, Μικολά (79' Λεσομιέρ), Αϊτέ (63' Ρου)

Νις-Καέν 0-4
34’, 89’ Αμουμά, 45+1’ Μολό, 90’ Ελ Αραμπί
Νις: Οσπίνα, Ντιακιτέ, Σιβέγι, Πετσίνοβιτς, Κλερκ, Ντιγκάρ, Κουλιμπαλί (77' Παλούν), Τραορέ, Μπεν Σααντά (73' Ελεμπίκ), Μπαμογκό (46' Λουμπόγια), Μουλουνγκί
Καέν: Τεμπό, Σορμπόν, Λεκά, Ορτό, Ραϊνό, Σεμπ, Νιβέ (83' Μουλέν), Αμουμά, Μογιό (61' Μαρκ), Ελ-Αραμπί, Νιανγκ (77' Κ. Τραορέ)

Τουλούζ-Λιόν 2-0
29’ Τσέτο, 68' (αυτ.) Σισοκό
Τουλούζ: Ααμαντά, Κονγκρέ, Σέτο (82' Μασάδο), Φοφανά, Μ'Μπενγκέ, Καπού, Ντιντό (76' Σιριέ), Ταμπανού, Μουσά Σισοκό, Ντεβό, Μπράατεν
Λιόν: Λορίς, Ρεβεγιέρ, Ντιακατέ (79' Λακαζέτ), Λόβρεν, Αλί Σισοκό, Γκοναλόν, Σέλστρεμ (46' Μπαφετιμπί Γκομίς), Ντελγκάδο, Μπάστος, Γκουρκούφ (64' Γκρενιέρ), Λισάντρο Λόπες

Σεντ Ετιέν-Μονακό 1-1
12' Παγέ - Ουέλκαμ
Σεντ Ετιέν: Ζανό, Εμποντό, Μποκανέγκρα, Μονσορό, Ζουλάμ, Γκιλαβονγκί, Ματουϊντί, Παγέτ, Σακό (65' Σανόγκο), Ριβιέρ (87' Μπατλέ), Ομπαμεγιάνγκ (58' Αλόνσο)
Μονακό: Ρουφιέ (46' Σαμπέρ), Μπονάρ, Πουϊγκρενιέ, Χάνσον, Αντριάνο, Μανγκανί, Μουρατορί, Μουκαντζό (81' Μονγκόνγκου), Αρούνα, Κουρζαβά, Ουέλκαμ (72' Ζερμέιν)

EREDIVISIE - Ο τίτλος θα κριθεί στο Άμστερνταμ!


Ξεκαθάρισε κάπως το τοπίο στην Eredivisie, όσον αφορά τη μάχη του τίτλου. Η Τβέντε, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής, δεν είχε πρόβλημα στο να συντρίψει με 4-0 τη Βίλεμ στο “Χρολς Φέστε”, στέλνοντας και μαθηματικά την αντίπαλό της στη 2η κατηγορία. Την ίδια ώρα ο Άγιαξ περνούσε με 2-1 από το “Άμπε Λένστρα” κόντρα στη Χέρενφεν και πλέον τα πάντα θα κριθούν την επόμενη εβδομάδα.

Ο Άγιαξ φιλοξενεί την Τβέντε στην “Άμστερνταμ Αρίνα”, θέλοντας μόνο τη νίκη για να πάρει αυτός τον τίτλο. Αντίθετα, οι πρωταθλητές ακόμα και με ισοπαλία θα διατηρήσουν τα σκήπτρα τους. Εκτός τίτλου, και μαθηματικά έμεινε η Αϊντχόφεν, παρά τη νίκη της με 2-1 στο “Φίλιπς” επί της Φίτεσε. Η PSV όμως αν κερδίσει την τελευταία αγωνιστική, παίζει με τη Χρόνινχεν στο “Γιούρομποργκ”, εξασφαλίζει την 2η θέση και τη συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League.

Το απόλυτο φαβορί για την 4η θέση έγινε η Άλκμααρ. Η ΑΖ επικράτησε με 5-1 της Ντε Γκράαφστσαπ στο “AFAS” και πλέον βρίσκεται στο+3 από την 5η Χρόνινχεν, έχοντας και πολύ καλύτερη διαφορά τερμάτων. Η τελευταία έκανε το χρέος της, περνώντας με 4-2 από τη Χάγη κόντρα στη Ντεν Χάαγκ, αλλά δεν ορίζει μόνη της την τύχη της. Οριστικά νοκ άουτ η Ρόντα, η οποία γνώρισε τον εκτός έδρας διασυρμό με 0-5 από την Ναϊμέχεν.

Μια... ανάσα από την εξασφάλιση της 8η θέσης και τα πλέι οφ για το Europa League βρίσκεται η Χέρακλες, μετά την εκτός έδρας νίκη της με 2-1 επί της Μπρέντα. Ο σύλλογος από το Αλμέλο εκμεταλλεύτηκε την εκτός έδρας ήττα της Ουτρέχτης με 1-3 από την Εξέλσιορ, αλλά και την ήττα της Φέγενορντ με 2-3 από τη Φένλο. Η Ουτρέχτη βρίσκεται πλέον στο +2 από την Ουτρέχτη και στο +3 από τη Φέγενορντ, υπερτερώντας και σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Όσον αφορά τη μάχη της ουράς, η Εξέλσιορ εξακολουθεί να ελπίζει ότι μπορεί να αποφύγει τα πλέι άουτ, αφού μείωσε τη διαφορά που την χωρίζει από τις Φίτεσε και Ντε Γκράαφστσαπ στους τρεις πόντους. Από την τελευταία μάλιστα έχει και καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής: 

Εξέλσιορ – Ουτρέχτη 3-1
25' και 63' Ρόορντα, 32' Μπέργκαμπ – 85' Ντεμούζ

Τβέντε – Βίλεμ 4-0
40' Ντε Γιονγκ, 50' Ντάγκλας,63' αυτ. Γιέλιτς, 77' πεν. Γιάνσεν

Χέρενφεν – Άγιαξ 1-2
19' Βαΐρινεν – 20' Σουλεϊμάνι, 46' Έρικσεν

Φένλο – Φέγενορντ 3-2
35' και 70' Μουσά,78' Ουτσέμπο – 66' Βίναλντουμ, 74' Κασταϊνιός

Μπρέντα – Χέρακλες 1-2 
18' Αμόα – 70' Φλέντερους, 74' Φλετ

PSV Αϊντχόφεν – Φίτεσε 2-1

38' Μπεργκ, 65' Μαρτσέλο – 79' Λόπες

Άλκμααρ – Ντε Γκράαφστσαπ 5-1
18' και 52' Σίγκθορσον, 45' Χόλμαν, 67' και 72' Πελέ – 83' Γιουνγκσλέγκερ

Ντεν Χάαγκ – Χρόνινχεν 2-4
25' και 43'πεν. Μπουλίκιν – 13' και 52' Άντερσον, 30' Στένμαν, 87' Ιαριέι

Ναϊμέχεν – Ρόντα 5-0
20', 56', 71' και 92' Βλέμινκξ, 29' Αμιό 

LIGA SAGRES – Πόρτο... non stop!

Έχει κατακτήσει τον τίτλο στη Liga Sagres εδώ και ένα μήνα, μεσοβδόμαδα εξασφάλισε ουσιαστικά και την πρόκρισή της στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο δε λέει να... αφήσει το γκάζι από το πάτωμα. Ο λόγος για την εκπληκτική Πόρτο, η οποία πέρασε με τα «δεύτερα» και από το Σετούμπαλ, συντρίβοντας την τοπική Βιτόρια με 4-0 και έφτασε στη 16η συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα και 26η συνολικά σε 28 αγώνες!

Μάλιστα, η «αρμάδα» του Αντρέ Βίγιας Μπόας αύξησε ακόμη περισσότερο τη διαφορά της από την Μπενφίκα, καθώς οι «αετοί» άφησαν βαθμούς στην έδρα της Ολιανένσε, παραχωρώντας ισοπαλία, με σκορ 1-1, στις καθυστερήσεις. Οι Λουζιτανοί, που δεν κινδυνεύουν πάντως σε καμία περίπτωση να χάσουν τη 2η θέση, αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο από το 68’, λόγω αποβολής του Ζαρντέλ.

Από κει και πέρα, κερδισμένη ήταν η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, η οποία έκαμψε την αντίσταση της Πορτιμονένσε στο «Ζοσέ Αλβαλάδ» με 2-1, παρότι τελείωσε το ματς με εννέα παίκτες, λόγω αποβολών των Αντρέ Σάντος και Ζοάο Περέιρα στο τελευταίο δεκάλεπτο και «έπιασε» στην 3η θέση την Μπράγκα, η οποία «κόλλησε» στο 0-0 με τη Λεϊρία στο «Εστάδιο AXA».

Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής:

Πάσος Φερέιρα – Γκιμαράες 2-1
45’ πέν. Λεονέλ Ολίμπο, 85’ Καετάνο – 18’ Φαουζί

Σπόρτινγκ – Πορτιμονένσε 2-1
20’ Ποστίγκα, 43’ Ζοάο Περέιρα – 67’ Πιρές

Μπέιρα Μαρ – Ρίο Αβε 1-1
15’ Ταβάρες – 49’ Ταραντίνι

Ναβάλ – Νασιονάλ 1-2
42’ Μπολίβια – 25’ Ντιέγκο Μπαρσέλος, 31’ πέν. Κλαούντεμιρ

Μπράγκα – Λεϊρία 0-0
-

Μαρίτιμο – Ακαδέμικα 1-0
4’ Ντιαβαρά

Ολιανένσε – Μπενφίκα 1-1
94’ Τζαλμίρ – 4’ Χάρα

Σετούμπαλ – Πόρτο 0-4
12’ αυτ. Βαλντομίρο, 45’ Οταμέντι, 57’ Βάλτερ, 92’ Βαρέλα

BUNDESLIGA – «Βασίλισσα» με... στέμμα!


Τον 7ο τίτλο στην ιστορία της πανηγυρίζει, με κάθε επισημότητα πλέον, η Ντόρτμουντ στην Bundesliga! Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Νυρεμβέργης στο «Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ» με 2-0 και σε συνδυασμό με την ήττα της Λεβερκούζεν στην Κολωνία (2-0), στέφθηκε και τυπικά Πρωταθλήτρια Γερμανίας, αυξάνοντας στους 8 βαθμούς τη μεταξύ τους διαφορά, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Οι Βεστφαλοί «καθάρισαν» με... συνοπτικές διαδικασίες την αναμέτρηση με τους «Φράγκους», σημειώνοντας δύο γκολ στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους, με τους Μπάριος (32’) και Λεβαντόφσκι (43’) και στην επανάληψη απλά περίμεναν το φινάλε για να ξεσπάσουν σε πανηγυρισμούς.

Ήταν η 22η φετινή νίκη (σε 32 ματς) για την Μπορούσια, η οποία ήταν σταθερά η καλύτερη ομάδα του φετινού πρωταθλήματος και απόλυτα δίκαια επέστρεψε στην κορυφή του γερμανικού ποδοσφαίρου μετά από 9 «στείρα» χρόνια.

Παρέδωσαν πνεύμα Λεβερκούζεν και Αμβούργο, «διπλά» από... χρυσάφι για Στουτγάρδη, Γκλάντμπαχ



Την ίδια ώρα, η Λεβερκούζεν πετούσε... λευκή πετσέτα στο «Ράιν Ενεργκί» της Κολωνίας, όπου ηττήθηκε με 0-2 από την τοπική ομάδα, η οποία πήρε απ’ τη μεριά της βαθιά βαθμολογική «ανάσα». Δύο γκολ του Μιλιβόγιε Νοβάκοβιτς στην επανάληψη (67’ και 82’) έκριναν την αναμέτρηση για τα «κριάρια», που αποσπάστηκαν έτσι τέσσερις βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Από τα υπόλοιπα ματς ξεχώρισαν οι εκτός έδρας νίκες της Φράιμπουργκ επί του Αμβούργου (0-1), που ουσιαστικά έθεσε τους γηπεδούχους εκτός διεκδίκησης ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου και της Στουτγάρδης επί της Χόφενχαϊμ (1-2), με ανατροπή στο 2ο ημίχρονο, ενώ σπουδαίο «διπλό» πανηγύρισε και η Γκλάντμπαχ στο Ανόβερο με 1-0, «ξεκολλώντας» από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Σε περιπέτειες η Άιντραχτ



Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται πλέον η Άιντραχτ, η οποία γνώρισε νέα ήττα, αυτή τη φορά από τη Μάιντς στο «Μπρούχβεγκ» με 3-0 και υποχώρησε στη 16η θέση, που οδηγεί στα πλέι-άουτ, μόλις δύο βαθμούς πάνω από την προτελευταία Γκλάντμπαχ.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο πρώτο μέρος, όταν οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τα τρία τους τέρματα με τους Ίβανσιτς (26’) και Σότο (38’ και 45’), ενώ η ομάδα της Φρανφκούρτης έμεινε με δέκα παίκτες, εξαιτίας αποβολής του Ρόντε στο 43’. Σε όλο το 90λεπτο αγωνίστηκε ο Γκέκας, όμως έμεινε ξανά «άσφαιρος», στον πάγκο έμεινε ο Αμανατίδης και εκτός αποστολής ο τραυματίας Τζαβέλας.

«Άστραψε» η Μπάγερν!



Στο ματς που έριξε την αυλαία, η Μπάγερν έκανε επίδειξη δύναμης, συντρίβοντας τη Σάλκε με 4-1 και επέστρεψε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, εκμεταλλευόμενη την ήττα του Ανοβέρου από την Γκλάντμπαχ.

Δύο γκολ σημείωσε ο Τόμας Μίλερ, ενώ από ένα πρόσθεσαν οι Ρόμπεν και Γκόμεζ για τους Βαυαρούς, που συμλήρωσαν επτά ματς αήττητοι και έγιναν ξανά το φαβορί για το 3ο εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεύτερη σερί ήττα για τη Σάλκε, που πλέον έχει στρέψει το ενδιαφέρον της αποκλειστικά στον τελικό του κυπέλλου, με αντίπαλο την Ντούισμπουργκ, στις 21 Μαΐου στο Βερολίνο.

Τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής:

Ντόρτμουντ – Νυρεμβέργη 2-0
32’ Μπάριος, 43’ Λεβαντόφσκι

Αμβούργο – Φράιμπουργκ 0-1
16’ Σισέ

Μάιντς – Άιντραχτ 3-0
26’ Ιβανσιτς, 38’ και 45’ Σότο

Χόφενχαϊμ – Στουτγάρδη 1-2
14’ Μλάπα – 63’ Κακάου, 68’ πέν. Κουζμάνοβιτς

Κολωνία – Λεβερκούζεν 2-0
67’ και 82’ Νοβάκοβιτς

Ανόβερο – Γκλάντμπαχ 0-1
76’ Ρόις

Μπάγερν – Σάλκε 4-1
6’ Ρόμπεν, 13’ και 84’ Μίλερ, 19’ Γκόμεζ – 8’ αυτ. Μπαντστούμπερ

Τα αποτελέσματα της Παρασκευής

Δείτε τα γκολ της Ντόρτμουντ και τους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν:





Δείτε τα γκολ της Μπάγερν: