Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

7 Μαΐου 2011

Υπόκλιση Μπλατ στον Ομπράντοβιτς!

Απολύτως χαρούμενος και ικανοποιημένος από την πρόκριση της ομάδας του στον τελικό του Final-4 εμφανίστηκε ο τεχνικός της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος έκανε βαθειά υπόκλίση στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Άξιο αναφοράς είναι πως ο τεχνικός των Ισραηλινών μετέφρασε τον εαυτό του και μίλησε για:

Για τη νίκη-πρόκριση επί της Ρεάλ Μαδρίτης: «Τα παιχνίδια του Final Four είναι πολύ ιδιαίτερα. Έχεις πολύ λίγο χρόνο να προετοιμαστείς και δεν πρέπει να κάνεις λάθη. Πρέπει να παίξεις καλά την κατάλληλη στιγμή. Ήμασταν φοβισμένοι στην αρχή, αφού είχαμε καιρό να δώσουμε αναμέτρηση τέτοια αναμέτρηση. Ανησυχούσαμε μήπως δε μπορέσουμε να αντιδράσουμε σωστά. Αλλά τα καταφέραμε. Δε θέλαμε να δώσουμε δικαίωμα στη Ρεάλ Μαδρίτης να παίξεις όπως θέλει. Η διαφορά θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη στο ημίχρονο, αλλά δεν τα πήγαμε καλά στον τομέα των αμυντικών ριμπάουντ. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλά άμυνα, αλλά δεν την τελειοποίησαμε με τα αμυντικό ριμπάουντ. Κάναμε ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο. Νικήσαμε δίκαια».

Για το πώς αισθάνεται μετά την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής: «Είμαι χαρούμενος για τον κόσμο που ήρθε. Ήταν 7-6 χιλιάδες μέσα κι άλλοι 2.000 έξω. Δεν ήθελα να κυκλοφορώ έξω τις επόμενες ημέρες και να είναι όλοι νευριασμένοι μαζί μου επειδή δε νικήσαμε. Την Κυριακή θα παίξουμε και θα διεκδικήσουμε το τρόπαιο για όλη χώρα».

Για το αν θεωρεί πως θα επικρατήσει και την Κυριακή στη μάχη των πάγκων: «Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο μεγαλύτερος προπονητής στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αν ο "Σόφο", ο Πάργκο κι η ομάδα δεν κάνει αυτά που πρέπει, χάνω κι εγώ».

Για το αν περίμενε στην αρχή της χρονιάς πως η ομάδα του θα είναι στον τελικό: «Δεν το περίμενα. Όταν συμφώνησα να επιστρέψω στη Μακάμπι είχαμε λίγα κομμάτια έτοιμα, έπρεπε να "χτίσουμε" από την αρχή. Στην αρχή ήμουν χαρούμενος που περάσαμε στο ΤΟΡ 16, μετά που περάσαμε στα playoffs. Μετά χάσαμε τον Πέρκινς, αλλά τα παιδιά έκαναν εξαιρετική δουλειά να αναπληρώσουν την απουσία του».

Για το πιο θετικό και πιο αρνητικό της νίκης-πρόκρισης: «Το πιο θετικό είναι ότι μπορέσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και δεν είναι εύκολο σε αυτό το επίπεδο. Το αρνητικό ήταν πως 2.000 κόσμος έμεινε απ' έξω. Ελπίζω να βρουν τρόπο να μπουν μέσα την Κυριακή, θα τους χρειαστούμε».

Για το αν φοβάται μήπως ο τελικός πάει παράταση, λόγω της αδυναμίας της Μακάμπι να αγωνιστεί μετά τη δύση του ηλίου, λόγω ημέρας εθνικού πένθους: «Ελπίζω να μη φτάσουμε μέχρι αυτό το σημείο. Η Ευρωλίγκα κι όλοι οι εμπλεκόμενοι έδειξαν κατανόηση στο να μας βοηθήσουν και δε νομίζω πως θα γίνει. Μας έδωσαν τη δυνατότητα να αγωνιστούμε. Αν ήθελαν, δε μας άφηναν. Τους χρωστάμε ευγνωμοσύνη. Θα τελειώσουμε στην ώρα μας».

Για την εμφάνιση του Τσακ Έιντσον (19π., 9ρ., 6κλ., 2ασ.): «Έτσι όπως παίζαμε με Πάργκο και Πέρκινς, υποχρεώσαμε τον Έιντσον να προσαρμοστεί. Έκανε τα πάντα για να νικήσει η ομάδα. Κάποιος με μικρότερο χαρακτήρα δε θα το έκανε. Με τον τραυματισμό του Πέρκινς κατάλαβε πως έπρεπε να βγει μπροστά. Έχει κάνει τεράστια δουλειά φέτος, είτε σε πρωτεύοντα είτε σε δευτερεύοντα ρόλο. Είναι από τους καλύτερους παίκτες της Ευρωλίγκα, χωρίς δεύτερη κουβέντα».

Για τον κυριακάτικο τελικό: «Ο Παναθηναϊκός είναι ο πιο δυνατός αντίπαλος που μπορούσαμε να πετύχουμε. Είναι σπουδαία ομάδα. Θα πρέπει να κάνουμε κάποια ιδιαίτρερα πράγματα για να νικήσουμε. Έχει εμπειρία, έχει παίκτες που έχουν κατακτήσει το τρόπαιο. Για μένα έχει πολλά πλεονέκτήματα και θα πρέπει να κάνουμε πολλά για πετύχουμε. Θα δείτε μάχη, το υπόσχομαι».