Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

3 Μαΐου 2011

Τώρα είναι αργά

Ραμαντέλ Φαλκάο. Πλέον γνωρίζεται όλοι το όνομα του Κολομβιανού επιθετικού της Πόρτο, ο οποίος «διαλύει» οποιαδήποτε άμυνα βρίσκεται στο πέρασμά του και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι αποτελεί τον πρώτο σκόρερ του Europa League έχοντας πετύχει 16 γκολ με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο. 

Ο Φαλκάο έχει αποδείξει με την φανέλα της Πόρτο τα δύο τελευταία χρόνια πως μπορεί να σκοράρει με κάθε τρόπο…

Θα μου πείτε τώρα που κολλάει ο Φαλκάο στα καλά καθούμενα. Και όμως. Για όσους δεν γνωρίζουν ο Κολομβιανός επιθετικός τον Ιανουάριο του 2009 βρέθηκε πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό (τουλάχιστον με τα δημοσιεύματα του Τύπου), όταν ο άγνωστος, τότε, φορ της Ρίβερ Πλέιτ αναζητούσε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του και να παίξει στην Ευρώπη με τους «πράσινους» να αποτελούν μία εξαιρετική επιλογή για τον ίδιο.

Όμως η τότε διοίκηση των «πρασίνων» έκρινε πολλά τα τέσσερα, περίπου, εκατ. ευρώ που ζητούσε η Ρίβερ ώστε να παραχωρήσει τον παικταρά της. Και μιλάμε για μία περίοδο όπου οι άνθρωποι που διοικούσαν τον Παναθηναϊκό είχαν δώσει από δύο εκατ. ευρώ (στον καθένα) για να αποκτηθούν οι Κλέιτον, Χριστοδουλόπουλος και Μελίσσης.

Τον Φαλκάο τον είχε προτείνει στο «τριφύλλι» ο Χουάν Ραμόν Ρότσα όπως και άλλους παίκτες από την Λατινική Αμερική, οι οποίοι, όλως τυχαίως δεν αποκτήθηκαν και έχουν «φτιάξει» δυνατό όνομα στην Ευρώπη. Και μιλάμε για παίκτες όπως οι Νιλμάρ, Μπάριος, Παλάσιος και Άλεξ. Και ειδικά για τον πρώτο το ενδιαφέρον ήταν έντονο με τις διαπραγματεύσεις με την ομάδα του (τότε), Ιντερνασιονάλ να είναι μαραθώνιες, όμως έγινε πολύ κακό για το τίποτα.

Όσον για την συνέχεια, είναι γνωστή σε όλους σας. Από την μία ο Φαλκάο αποτελεί αυτή την στιγμή ένα από τα πιο «θερμά» ονόματα στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο αφού εκπλήσσει τους πάντες με τα εμφανίσεις του στην ομάδα της Πόρτο και από την άλλη τον Νιλμάρ αποτελεί το αστέρι της Βιγιαρεάλ και αγωνίζεται στην Εθνική Βραζιλίας. Και βέβαια να μην ξεχνάμε και τον Λούκας Μπάριος, ο οποίος πήρε από το «χέρι» την Ντόρτμουντ και την οδήγησε στην κατάκτηση της Μπουντεσλίγκα μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Δυστυχώς όμως σήμερα οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού βλέπουν την εξέλιξη που είχαν οι συγκεκριμένοι παίκτες και χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο. Γιατί δεν είναι μόνο αγωνιστικοί οι λόγοι που θα έφερναν το «τριφύλλι» ένα επίπεδο πιο ψηλά αλλά και οικονομικοί καθώς αν είχαν την εξέλιξη που τελικά κατάφεραν να έχουν στις ομάδες τις οποίες μεταγράφηκαν οι προαναφερόμενοι ποδοσφαιριστές, τότε στα ταμεία της ΠΑΕ θα έμπαινε «άφθονο» χρήμα από τις πωλήσεις τους και πλέον δεν θα μιλούσαμε για οικονομικό αδιέξοδο στον Παναθηναϊκό. Όμως ας πρόσεχαν…

Y.Γ.1: Θα μου πείτε βέβαια πως αν είχαν έρθει οι εν λόγο ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα δεν θα είχαν καμία εξέλιξη… Σωστό και αυτό αλλά με το ταλέντο που βγάζουν στον αγωνιστικό χώρο δείχνουν πως το «είχαν» μέσα τους.

Υ.Γ.2: Πολλά ονόματα είχε προτείνει ο Ρότσα στον Παναθηναϊκό, όμως δυστυχώς δεν θυμάμαι να αποκτήθηκε κάποιος. Και βλέπετε τα αποτελέσματα.
sportaction.gr