Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

3 Μαΐου 2011

Τα play-off κρίνουν πολλά

Η προετοιμασία για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα που θα σημάνει και την έναρξη των πλέι οφ ξεκινάει από την Τρίτη για τον Παναθηναϊκό, με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να «πονοκεφαλιάζει» ελέω των αρκετών απουσιών. 

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των –τιμωρημένων- Λέτο, Μπουμσόνγκ, Καντέ και του τραυματία Σπυρόπουλου (ο Έλληνας μπακ θα απουσιάσει και από το ματς της δεύτερης αγωνιστικής με την ΑΕΚ), ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Σισέ – Γκοβού.

Έτσι ο έμπειρος τεχνικός αναμένεται να δοκιμάσει αρκετά σχήματα αυτήν την εβδομάδα ενώ το μόνο σίγουρο είναι πως θα προβεί σε αρκετές αλχημίες σχετικά με την κατάρτιση της ενδεκάδας, η οποία μπορεί εύστοχα να παρουσιαστεί με κουίζ για δυνατούς λύτες. Ωστόσο μέχρι την Κυριακή έχουμε καιρό ώστε να ασχοληθούμε περαιτέρω με τα αμιγώς αγωνιστικά, ενώ σε περίπτωση που ο μπασκετικός Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να πάρει την πρόκριση στον τελικό της Ευρωλίγκας, δεν ξέρω πόσοι από τους φίλους της ομάδας θα είναι εκείνοι που θα ασχοληθούν σοβαρά με το παιχνίδι της Τούμπας.

Ας αφήσουμε λοιπόν –προς το παρόν- τα αγωνιστικά και ας πιάσουμε ένα θέμα (από τα πολλά) που «καίει» άπαντες στο «πράσινο» στρατόπεδο. Αυτό δεν είναι άλλο από την διοικητική αβεβαιότητα που υπάρχει στο «τριφύλλι», με τους μετόχους να επιδιδόνται σε mind games περιμένοντας ο ένας τις κινήσεις του άλλου. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που αποφασίστηκε στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ήταν στα 15 εκατομμύρια ευρώ ενώ από τότε υπήρχε η πεποίθηση (άγγιζε τα όρια της βεβαιότητας) πως δεν θα μπει όλο το ποσό στο ταμείο του συλλόγου.

Ωστόσο, ακόμα και οι πιο απαισιόδοξοι έκαναν λόγο για ένα ποσό γύρω στα 5-7 εκατ., χρήματα που προς το παρόν δεν έχουν μπει στον ειδικό λογαριασμό, με αποτέλεσμα το «ταμείον να είναι μείον» και η θηλιά στον λαιμό του αθηναϊκού συλλόγου να σφίγγει ακόμα περισσότερο.

Το «μπιλιάρδο» που παίζουν ορισμένοι στην πλάτη του Παναθηναϊκού συνεχίζεται και στον ορίζοντα δεν φαίνεται η παραμικρή αχτίδα αισιοδοξίας. Τα σενάρια για επιστροφές, μπασίματα και «μεσσίες» συνεχίζονται, αλλά ποιος να πιστέψει τι. Ο κόσμος θέλει έργα καθώς το όλο θέμα έχει κουράσει εδώ και καιρό. Προσωπική μου άποψη είναι πως ακόμα έχουμε αρκετά επεισόδια και καλό θα είναι να κάνουμε υπομονή, διότι ακόμα και να ευσταθούν τα σενάρια περί αλλαγών στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, αυτό δεν μπορεί να συμβεί πριν οριοθετηθούν οι στόχοι για την επόμενη χρονιά.

Αυτό θα συμβεί μετά το τέλος των πλέι οφ, όπου θα γνωρίζουμε αν οι «πράσινοι» καταφέρουν να πάρουν το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Γιατί είναι κοινό μυστικό, πως η συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση αποτελεί δέλεαρ για όλους και όχι μόνο για τους ποδοσφαιριστές.
sportaction.gr