Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

5 Μαΐου 2011

«Η... χωριάτισσα και οι πρωτευουσιάνοι»




Μία ημέρα απέμεινε για την έναρξη του Final 4 στη Βαρκελώνη και οι χώρες των τεσσάρων συμμετεχόντων κινούνται σε μπασκετικούς ρυθμούς. 


Το ελληνικό ενδιαφέρον στρέφεται στον ημιτελικό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Σιένα, με τον ιταλικό Τύπο να μην σταματά τα... εγκώμια για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αναγνωρίζοντας ότι η ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι είναι το αουτσάιντερ της τελικής φάσης.

Χαρακτηριστικά, η «Republicca» αναφέρει ότι πρόκειται για μία μάχη «Δαυίδ απέναντι σε Γολιάθ», καθώς η Σιένα είναι η μοναδική ομάδα από επαρχιακή πόλη που συμμετέχει στην τελική φάση απέναντι σε 3 «πρωτευουσιάνους».

«Μία μικρή επαρχιακή πόλη απέναντι σε τρεις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Οι περίπου 75.000 κάτοικοι της Σιένα και των προαστίων, σε σύγκριση με τους πάνω από 3 εκατομμύρια κατοίκους της Αθήνας και της Μαδρίτης και τους 2 εκατομμύρια κατοίκους του Τελ Αβίβ.

Ο εισβολέας ανάμεσα στους 4, Σιένα», γράφει χαρακτηριστικά και στη συνέχεια αναφέρεται στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα για να φτάσει μέχρι τη Βαρκελώνη, ενώ για άλλη μία φορά τονίζεται ότι το μεγάλο «όπλο» των Ελλήνων είναι ο προπονητής τους.

Το... εγκώμιο του Ομπράντοβιτς πλέκει και η ιταλική ιστοσελίδα «Paperblog», χαρατηρίζοντάς τον «τον καλύτερο προπονητή της ηπείρου μας που θα μπορούσε να έχει αυτή τη στιγμή ομάδα».

Ειδική αναφορά γίνεται και στον Δημήτρη Διαμαντίδη που «που όντας ο καλύτερος αμυντικός της διοργάνωσης, ενσαρκώνει όλη την εμπειρία που θα μπορούσε να έχει αμυντικός και την οποία εφάρμοσε στη σειρά των πλέι οφ με τη Μπαρτσελόνα».

 
Πηγή: theplayer.gr