Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

5 Μαΐου 2011

Ρότζερς: «Εξάδα... αστεριών λόγω Ζοτς»



Σαν σήμερα, στις 5 Μαΐου του 2002, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε στο Φάιναλ Φορ της Μπολόνια το τρίτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο, με τον Τζόνι Ρότζερς να φέρνει στην μνήμη του χαρακτηριστικές στιγμές από την επιτυχία των «πρασίνων».



Ο άλλοτε φόργουορντ των πρωταθλητών Ελλάδος, Τζόνι Ρότζερς, που είναι πλέον σκάουτερ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, μίλησε στην εφημερίδα «Sportday» για...

... την τεράστια επιτυχία του «τριφυλλιού» στη Μπολόνια:

«Κανείς δεν ασχολούταν μαζί μας. Πήγαμε στο Φάιναλ Φορ ως οι… τυχεροί που κατάφεραν να προκριθούν, γιατί είχαμε προβλήματα τραυματισμών όλο το χρόνο.
Κανείς δεν πίστευε πως μπορούσαμε να κάνουμε κάτι, εκτός από τον προπονητή, τη διοίκηση και εμάς τους παίκτες. Στον ημιτελικό με τη Μακάμπι κανείς δεν πίστευε πως είχαμε έστω μία πιθανότητα.
Όταν περάσαμε όλοι έλεγαν «με τίποτα δεν πρόκειται να κερδίσει την Κίντερ στο γήπεδό της». Όταν άρχισε το ματς βρεθήκαμε στο -16, αλλά ο Ζοτς ήταν απίστευτος στο ημίχρονο.
Μας έδειξε εμπιστοσύνη, μας είπε «κοιτάξτε τι κάναμε όλη τη χρονιά» και μας έδωσε το κίνητρο που χρειαζόμασταν για να ξεμπλοκάρει το μυαλό μας. Μας θύμισε πως έχουμε νοοτροπία νικητή.
Εκείνος άλλαξε τα πάντα. Τα πιστέψαμε και το πήραμε, με τη συνεισφορά πολλών, όπως του Πέπε Σάντσεθ, του Παπαδόπουλου, εκτός φυσικά των Μποντιρόγκα και Κουτλουάι».

... το φετινό Φάιναλ Φορ:

«Δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι με τη Σιένα. Παίζει ως ομάδα πολλές διαφορετικές άμυνες, έχει πολλά τρικ και με τους Γιάριτς και Χέρστον είναι πολύ επικίνδυνη.
Όσοι όμως είδαν το ματς με την Μπαρτσελόνα ξέρουν πως ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη.
Αυτοί οι τύποι δεν είναι ποτέ εύκολοι αντίπαλοι - ξέρουν πώς να νικούν. Και φυσικά ο Ομπράντοβιτς είναι ο κύριος λόγος που βλέπω πως τα αστέρια θα γίνουν έξι».