Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

6 Μαΐου 2011

ΒΟΥΝΤΟΥ ΒΟΥΝΤΟΥ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΑΓΕΙΑ, ΟΟΟΟΟ, ΤΟ ΕΚΤΟ ΘΑ ΤΟ ΦΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ!!!!




Ο Πεντάστερος είναι ένα βήμα πριν γείνει Εξάστερος! Ναι φίλοι μας! Η πανάθα κέρδισε την σκληρή Σιένα (77-69) που πολλές φορές αντί για μπάσκετ έπαιζε καράτε και πάει στον τελικό με οποιοδήποτε αντίπαλο να φέρει το έκτο από την Ισπανία...!



Το έχουμε ξαναπεί... τον καλό Παναθηναϊκό δεν τον σταματάει τίποτα. Και όταν βελτίωσε την άμυνα του, πήρε τα ριμπάουντ και έκανε σωστές επιλογές στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός έφτασε άνετα και δίκαια στη νίκη. Οι διθύραμβοι για αυτή την ομάδα απέχουν... περίπου 48 ώρες, γιατί ο Παναθηναϊκός δεν ήρθε στην Βαρκελώνη για να περάσει στον τελικό. Ήρθε για να κατακτήσει την κούπα...
Και αυτό το έβλεπες στο βλέμμα των παικτών. Με μπροστάρη τον Καλάθη που έκανε ένα ακόμα καταπληκτικό ματς, τον Βουγιούκα να παίζει εκπληκτικά και αθόρυβα κοντά στην ρακέτα, τον Μπατίστ να σκοράρει κρίσιμους πόντους και τον Φώτση να είναι αψεγάδιαστος, ο Παναθηναϊκός έκανε το πρώτο βήμα... Και την Κυριακή το απόγευμα θα κάνει το δεύτερο...
Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ ξύλο και αρκετά φάουλ στα πρώτα πέντε λεπτά... Η Σιένα τραβούσε ψηλά τους ψηλούς της και απειλούσε από την περιφέρεια, αλλά κύριος στόχος της, ήταν να κουράσει από την αρχή τον Διαμαντίδη, που δεινοπαθούσε για να πάρει την μπάλα, με τον Μος να είναι κολλημένος πάνω του. Με τον Ράκοβιτς να παίρνει και κάποια επιθετικά ριμπάουντ, το σκορ έγινε 8-13 στο 6'. 



Η πίεση των πρασίνων ανέβηκε σε όλο το γήπεδο και αυτό έφερε καρπούς, αλλά η Σιένα βρήκε λύσεις από τον Καουκένας και τον Ζήση για να διατηρήσει την διαφορά υπέρ της. Όπως φανερώνουν και οι 21 πόντοι που είχε πετύχει η Σιένα στο πρώτο δεκάλεπτο, το πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό ήταν σαφέστατα η άμυνα του και τα αμυντικά ριμπάουντ.
Οι Ιταλοί είχαν έξι επιθετικά ριμπάουντ και πήγαιναν με μεγαλύτερη δύναμη στην μπάλα, από τους πράσινους που έψαχναν να βρουν τα πατήματα τους. Η άμυνα πάντως των πρασίνων βελτιώθηκε αισθητά μετά το 12' με τον Καλάθη να κάνει καλή δουλειά και τους Σάτο και Τσαρτσαρή να παίζουν με αυτοθυσία. Αλλά στην επίθεση, οι πράσινοι ήταν άστοχοι, κυρίως στα σουτ που επιχειρούσαν από την περιφέρεια. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η Σιένα, να συντηρεί μία διαφορά ασφαλείας (24-30 στο 16').
Μέχρι εκεί όμως... με βάση την άμυνα και εντολή να πάει η μπάλα κοντά στο καλάθι, τα κέρδη του Παναθηναϊκού ήταν πολλαπλά. Αρχικά επιτέλους βρήκε τρόπο να σκοράρει και με ένα σερί 11-2 γύρισε το ματς προς την μεριά του. Το σκορ έγινε 35-32 και 39-34 με τους Φώτση και Καλάθη να είναι οι ηγέτες των πρασίνων.
Η Σιένα δεν είχε απλά πρόβλημα... αλλά είχε μεγάλο θέμα και με τα τρία φάουλ των Λαβρίνοβιτς και Ράκοβιτς που δεν μπόρεσαν να σταματήσουν αλλιώς τις επιθέσεις των πρασίνων. Αν ο Παναθηναϊκός είχε καλύτερο ποσοστό και από το 14/20 βολές στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, τότε σίγουρα το σκορ δεν θα ήταν μόνο 42-36 στο 21'.
Κάπου εκεί άρχισε το... κατς. Ο Παναθηναϊκός με την Σιένα είχαν πετύχει συνολικά... τέσσερις πόντους σε έξι λεπτά στην γ' περίοδο και οι άμυνες ήταν αυτές που πρωταγωνιστούσαν. Για τον Παναθηναϊκό το ότι δεν μπορούσε να σκοράρει ήταν το μείζον πρόβλημα, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να δοκιμάζει αρκετά συστήματα, αλλά να μένει ικανοποιημένος από την άμυνα της ομάδας του.
Την λύση την έδωσε και πάλι ο Καλάθης, ενώ όποτε ο Ομπράντοβιτς τραβούσε τον Διαμαντίδη στον πάγκο, η Σιένα ήταν φανερό πως αποδιοργανωνόταν. Στην άμυνα, οι πράσινοι έδιναν προσπάθειες στον Ράκοβιτς που δεν φημίζεται για την επιθετική του δεινότητα και δεν άφηναν τους Χέρστον, Καουκένας και Μακάλεμπ να αναπνεύσουν... Λόγος για επιθετικά ριμπάουντ δεν υπήρχε και το σκορ έγινε 49-38 στο 27' με τους Λαβρίνοβιτς, Μος και Ράκοβιτς να έχουν τέσσερα φάουλ.
Ο Φώτσης έβρισκε τον στόχο από μακριά και παρά το ότι ο Διαμαντίδης ήταν στον πάγκο, ο Παναθηναϊκός διεύρυνε την διαφορά κάνοντας το 52-40 στο 28'. Αυτή την διαφορά έπρεπε να διαχειριστούν οι πράσινοι για να φτάσουν στον τελικό...
Η Σιένα ανέβηκε να πιέσει και ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τρεις χειριστές (Νίκολας, Καλάθης και Διαμαντίδης) για να ανταπεξέλθει στο πρες σε όλο το γήπεδο). Μπορεί ο Χέρστον να ήταν εύστοχος, αλλά με πρωτεργάτη σε άμυνα και επίθεση τον Βουγιούκα, οι πράσινοι βρήκαν τις λύσεις για να μην μειωθεί η διαφορά κάτω από τους έξι πόντους...
Το σκορ έγινε 68-57 με την Σιένα όμως να είναι και τυχερή και να μην τα βάζει κάτω... Ο Καουκένας με... τετράποντο έκανε το 68-61 στο 36' και το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει ακόμα... Η Σιένα έπαιξε καθαρή ζώνη και δυσκόλεψε τον Παναθηναϊκό, με τους πράσινους να πηγαίνουν όλοι στο ριμπάουντ και να κρατούν την διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας.
Παρά τα συνεχόμενα λέι απ του Ράκοβιτς, η μπάλα πήγε με μαεστρία στον Μπατίστ και ο Αμερικανός έκανε σωστά την δουλειά του για να μείνει η διαφορά κοντά στους δέκα πόντους και να πάρει ο Παναθηναϊκός το εισιτήριο για τον τελικό


Τα δεκάλεπτα: 17-21, 40-36, 56-47, 77-69.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Περπέρογλου 5(1), Μπατίστ 16, Φώτσης 14(2), Σάτο 6(1), Νίκολας 3(1), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 8(1), Βουγιούκας 6, Καλάθης 17.

Σιένα (Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ 7, Ζήσης 4, Χέρστον 12(2), Καραρέτο 2, Ράκοβιτς 10, Λαβρίνοβιτς 7(1), Καουκένας 13(1), Ρες, Ακιντέλε 4, Γιάριτς, Στόουνρουκ 4, Μος 6.