Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

4 Μαΐου 2011

Ο τελικός είναι με τη Σιένα




Από τότε που πέταξε έξω από το φάιναλ φορ τη Μπαρτσελόνα ο Παναθηναϊκός, αυτομάτως έγινε το φαβορί- απ’ όλους- για την κατάκτηση του τροπαίου. Δεν το βλέπουμε παράλογο ως αντίδραση. Και κατά την δική μου άποψη, ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί αλλά αυτό απέχει πολύ από το να φτάσουμε στο σημείο να λέμε ότι οι «πράσινοι» θα… παίξουν μόνοι τους!

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν αρχίσουν τα πλέι οφ (με τη Μπαρτσελόνα) ελάχιστοι ήταν οι αισιόδοξοι. Κι εκεί η λογική έφερνε τη Μπαρτσελόνα ως φαβορί. Ο Παναθηναϊκός την ανέτρεψε ακριβώς επειδή διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν μια μεγάλη ομάδα… Κι όπως αποδείχθηκε, μόνο μια ομάδα με το μέγεθος του Παναθηναϊκού θα μπορούσε να αλλάξει μια τέτοια κατάσταση.

Πλέον ο Παναθηναϊκός έχει έναν τελικό μπροστά του, πριν διεκδικήσει το τρόπαιο. Κι αναφερόμαστε στον ημιτελικό με τη Σιένα. Και τον χαρακτηρίζουμε τελικό για πολλούς λόγους: Πρώτον διότι αν δεν νικήσει δεν θα έχει προοπτική να διεκδικήσει το τρόπαιο. Δεύτερον διότι η Σιένα είναι πολύ σκληρός αντίπαλος. Δεν διαθέτει τη «βαριά φανέλα» και το μέγεθος του Παναθηναϊκού, αλλά αναμφισβήτητα είναι μια ομάδα με ξεκάθαρη φιλοσοφία, με μαχητικότητα, που δεν σε αφήνει να… αναπνεύσεις και σου κάνει τη ζωή δύσκολη. Τα τελευταία χρόνια έχει εγκατασταθεί για τα καλά σε υψηλό επίπεδο, καθώς έχει ποιότητα, πλάνο και σωστή νοοτροπία… Και χαρακτήρα επίσης.

Αυτό που με εντυπωσιάζει στη Σιένα του Πιανιτζιάνι είναι το εξής: Ότι κάθε παίκτης γνωρίζει καλά τι θα κάνει και το… κάνει, είτε παίζει για 1 λεπτό είτε για σαράντα! Ακόμα και 15 δευτερόλεπτα να πατήσει παρκέ, θα παίξει στο 200%... Αυτό είναι προσόν για μια ομάδα, δείχνει τον χαρακτήρα της και την καθιστά άκρως επικίνδυνη…

Νίκος Μπουρλάκης από Theplayer.gr