Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

7 Μαΐου 2011

Η ωριμότητα του Νίνη, ο Βιεϊρίνια και ο «Σάλπι»

Το «ταξίδι» των play off δεν ήταν ποτέ για τον Παναθηναϊκό -αλλά και για καμία ομάδα που έχει κάθε χρονιά ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος- ευχάριστο. 

Αλίμονο...
Πρόκειται για μία διαδικασία επώδυνη που προκαλεί τις αντιστάσεις και τον ψυχισμό σου.
Εάν τα καταφέρεις το κέρδος είναι ελάχιστο, εάν δεν αντέξεις και λυγίσεις στην πίεση, το «χτύπημα» (μπορεί να) είναι οδυνηρό. Κατ' ουσίαν τα play off «αποφασίζουν» το μέγεθος της αποτυχίας σου.
Ο Παναθηναϊκός ρίχνεται στην πρώτη και σαφέστατα κομβική «μάχη» απέναντι στον ΠΑΟΚ, όντας -εκτός του παραπάνω συμπεράσματος και της διοικητικής αβεβαιότητας-αναταραχής- «λαβωμένος» σε καίριες θέσεις. Έξω τα ¾ της άμυνάς του, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σπυρόπουλος, έξω και ένας εκ των πιο ποιοτικών παικτών που διαθέτει, ο Λέτο. Δύσκολη έδρα η Τούμπα, καλή ομάδα ο ΠΑΟΚ, ξεκίνημα με πολλά και μεγάλα «αγκάθια»...
Οφείλει ωστόσο να κοιτάξει μπροστά και ο Φερέιρα, σύμφωνα με όσα δείχνει στις προπονήσεις, σκέφτεται σοβαρά να επαναφέρει στην ενδεκάδα τον Νίνη, ο οποίος στο ίδιο γήπεδο για το πρωτάθλημα είχε πετύχει το νικητήριο γκολ του Παναθηναϊκού, αλλά τον τελευταίο καιρό ήταν παραγκωνισμένος. Δικαίως ή αδίκως δεν έχει τόση σημασία και δεν είναι της παρούσης.
Όπως και να έχει ο «μικρός» χρωστάει μία μεγάλη εμφάνιση τη φετινή χρονιά στην οποία είναι σαφές ότι δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα. Και επιβάλλεται να δείξει -πέραν της ποιότητάς του- ωριμότητα και να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνα. Καιρός είναι να δούμε τον «πραγματικό» Νίνη. Πόσο μάλλον εάν επιλεχθεί ο Σιμάο αντί του «Κάρα» και απομείνει ως ο μοναδικός δημιουργικός παίκτης του άξονα της ομάδας.
«Κλειδί» ωστόσο δεν θα είναι (μόνο) αυτός. Θα είναι η αναχαίτιση δύο παικτών του αντιπάλου. Του Βιεϊρίνια και του «Σάλπι». Ο πρώτος είναι μακράν ο καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων και θα πρέπει α)να καταφέρει ο Βύντρα να περιορίσει τη δράση του και β)ο Μαρίνος που θα επιλέγεται για τις ανασταλτικές του ιδιότητες ως δεξιός χαφ, να δώσει τα στηρίγματα και τα ντουμπλαρίσματα που απαιτούν οι περιστάσεις. Ο Σαλπιγγίδης εάν παίξει δεξιά θα βρει απέναντί του τον Ιωαννίδη. Δεν υπάρχει και άλλος. Συνεπώς ο νεαρός πλάγιος αμυντικός που μπροστά του θα έχει τον Λάζαρο που είναι σαφώς πιο επιθετικογενής μέσος από τον Μαρίνο, για παράδειγμα, θα έχει πολλή δουλειά. Χρειάζεται να δείξει «κότσια» και θράσος ο Ιωαννίδης και η απόδοσή του θα είναι σημαντική ως προς την έκβαση του αγώνα.
Υ.Γ.: Πρώτα η κούπα στη Βαρκελώνη και «καπάκι» η μπάλα την Κυριακή. Όπως και να το κάνουμε μία μελαγχολία υπάρχει...
onsports.gr