Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

7 Μαΐου 2011

Μαχητής και τεχνίτης

Οι συστάσεις για τον Σίμον Βούκτσεβιτς είναι σαφώς θετικές. Και δεν χωράει αμφιβολία ότι μεταξύ των παικτών που ο Κάρλος Φρέιτας έχει αναλάβει να «ξεσκαρτάρει» από το έμψυχο δυναμικό της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, ο διεθνής Μαυροβούνιος μεσοεπιθετικός θεωρείται από τους πλέον ελκυστικούς για τον Παναθηναϊκό, σε περίπτωση βεβαίως που προκρίνει την περίπτωσή του.

Για την καλύτερη δυνατή ανάλυση του Σίμον Βούκτσεβιτς ζητήσαμε την άποψή του συντάκτη της πορτογαλικής εφημερίδας «A Bola», Μιγκέλ Κορέιρα, ο οποίος εξέφρασε βασικά αρκετές αμφιβολίες για το εάν και κατά πόσο η Σπόρτινγκ θα αφήσει για ένα... κομμάτι ψωμί τον Μαυροβούνιο άσο να πάει σε άλλη ομάδα.

«Ο Βούκτσεβιτς δεν είναι ελεύθερος ποδοσφαιριστής και δεν νομίζω ότι η Σπόρτινγκ θα τον αφήσει να φύγει ως ελεύθερο ή χωρίς να ικανοποιηθεί οικονομικά. Εχει συμβόλαιο μέχρι το 2012 και ξέρει ότι δεν μπορεί να επιδιώξει πολλά χρήματα από τυχόν πώλησή του, αλλά θα πρέπει να υπάρξει κάτι καλό για να τον αφήσει να φύγει» ήταν τα πρώτα λόγια του Κορέιρα, που συνέχισε αναλύοντας τον Βούκτσεβιτς.

«Δεν χωράει αμφιβολία ότι είναι πολύ καλός παίκτης. Εχει εξαιρετικό αριστερό πόδι, τεχνικό, αλλά και δυνατό. Η τεχνική του κατάρτιση είναι σίγουρα υψηλού επιπέδου και αν θέλει μπορεί να κάνει τη διαφορά».

Τι σημαίνει αν θέλει; «Είναι παίκτης ψυχολογίας. Και το βασικό του μειονέκτημα είναι ότι έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Δεν έχει σταθερότητα, αν και η αλήθεια είναι ότι δεν τον έβαζαν τόσο συχνά όσο θα ήθελε φέτος στη Σπόρτινγκ και πρόκειται για έναν παίκτη που θέλει να παίζει πάντοτε! Οταν δεν του δείχνουν εμπιστοσύνη, επηρεάζεται».

«Τη χάνει μόνο με φάουλ»

Οσον αφορά τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του ο Μιγκέλ Κορέιρα επεσήμανε: «Δεν θα έλεγα ότι είναι παίκτης που ξεχωρίζει για την ταχύτητά του. Δεν είναι πολύ γρήγορος, είναι παίκτης που βασίζεται στην τεχνική του. Ο χειρισμός της μπάλας είναι τέτοιος που δεν μπορείς να του την πάρεις χωρίς να του κάνεις φάουλ.

Εχει άριστη χειρισμό, βάζει κάποια γκολ, έχει καλές πάσες προς τους επιθετικούς και βλέπει γήπεδο. Στα περισσότερα παιχνίδια αγωνίζεται σε θέση αριστερού χαφ ή αριστερού επιθετικού. Κάποιες φορές, λιγότερες, έχει παίξει και σε αντίστοιχο ρόλο από δεξιά, αλλά και πίσω από τον φουνταριστό επιθετικό. Κυρίως όμως παίζει αριστερά, αφού έχει πολύ καλό αριστερό πόδι.

Στα μειονεκτήματά του είπαμε ότι είναι η έλλειψη σταθερότητας, αλλά και ο ανασταλτικός τομέας. Δεν είναι το καλύτερό του να μαρκάρει-ντουμπλάρει τον πλάγιο μπακ. Αν και το τελευταίο το καλύπτει κάπως με το πάθος του.

Είναι από το Μαυροβούνιο και δουλεύει πολύ και στα 90 λεπτά. Θέλει πάντα να κερδίζει. Οταν χάνει η ομάδα είναι από τους πρώτους που προσπαθεί να την ανεβάσει προκειμένου να αποφύγει την ήττα. Είναι ασυμβίβαστος με την ήττα και αυτό αρέσει στον κόσμο»
gaol