Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

7 Μαΐου 2011

Υπόκλιση Μπλατ σε Ζοτς

Προσθήκη λεζάντας
Το σεβασμό του και την αναγνώριση της αξίας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατέδειξε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού ο Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ, σχολίασε αρχικά: «Είναι μια σημαντική μάχη ανάμεσα σε δυο κορυφαίες και ιστορικές ομάδες. Έχουν συναντηθεί και στο παρελθόν αρκετές φορές και αποτελούν μέρος της ιστορίας της Ευρωλίγκας. Ο Παναθηναϊκός είναι έμπειρη ομάδα, με σπουδαίο προπονητή και ποιότητα, έχουν φτάσει στο ψηλότερο επίπεδο ξανά και ξανά».
Ενώ πρόσθεσε ότι: «Θεωρώ ότι οι παίκτες μου αξίζουν την ύψιστη τιμή και να απολαμβάνουν την πρόκριση στον τελικό αφού δούλεψαν σκληρά. Με δύο κορυφαίες ομάδες στον τελικό όλα μπορούν να γίνουν. Ελπίζω ο κόσμος να διασκεδάσει το θέαμα».
Για το αν η εμπειρία του θα βοηθήσει την ομάδα του, πρόσθεσε: «Αυτό το παιχνίδι είναι τελικός. Είναι διαφορετικό από τα άλλα παιχνίδια. Η εμπειρία θα έχει επιρροή στους παίκτες μου, είμαστε μια νέα ομάδα και θα είναι το πρώτο παιχνίδι μας σε τέτοιο επίπεδο από την δημιουργία αυτής της ομάδας. Θα είμαστε αυτοί που είμαστε αύριο. Ευτυχώς, είμαστε αρκετά καλοί».
Για τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη επισήμανε: «Ο Σοφοκλής έχει κάνει καλή χρονιά στην Μακάμπι και το Ισραήλ, η απόδοσή του έχει αντίκτυπο στην ομάδα. Προσπαθήστε να μπείτε στη θέση, με όλα αυτά που έχει γύρο του και θα δείτε πως νιώθει τώρα. Πιστεύω ότι είναι καλά, είναι χαρούμενος μαζί μας και εμείς τον αγαπάμε. Όλοι έχουν και κακά παιχνίδια στην καριέρα τους, αλλά νομίζω ότι τώρα είναι καλά».
Ενώ για τον Παναθηναϊκό σχολίασε: «Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός όλα τα χρόνια είχε μεγάλη επιτυχία και κατάφερε να είναι πολύ πετυχημένος στα παρκέ. Είναι ένα μάθημα για μας αυτή η πορεία τους και η σταθερότητα του προπονητικού επιτελείου. Έχει τον πιο επιτυχημένο προπονητή στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Κι εμένα μου αρέσει να κερδίζω και βλέπω ότι αυτή είναι η ουσία, η ομορφιά του πως παίζει στο γήπεδο ο Παναθηναϊκός. Η στατιστική δείχνει ότι οι δύο ομάδες έχουν περισσότερες ομοιότητες από ποτέ. Για μένα είναι ποιος θα κάνει καλύτερα αυτό που κάνει όλη τη χρονιά αύριο. Εμείς έχουμε λίγο χρόνο να προετοιμάσουμε την ομάδα για αύριο θα κάνουμε ότι μπορούμε και να περιμένουμε μια μάχη τακτικά».
Τους παίκτες της Μακάμπι εκπρόσωπησε ο Τσακ Έιντσον που σχολίασε: «Στόχος της Μακάμπι πάντα είναι το φάιναλ φορ, έγινε μεγάλη προσπάθεια και τα καταφέραμε. Δώσαμε χαρά στους οπαδούς μας, αποδώσαμε όπως έπρεπε για να είμαστε εδώ. Όταν παίζεις στον τελικό θα παίξεις στην καλύτερη ομάδα και αυτό είναι που με ενθουσιάζει».
Ενώ για το πώς είναι τόσο αλτρουϊστής, πρόσθεσε: «Ο πατέρας μου θα με κλωτσήσει αν σουτάρω πολύ. Για μένα είναι σημαντικότερο το να πασάρω σωστά παρά να σκοράρω».