Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

5 Μαΐου 2011

Ενιαίο ψηφοδέλτιο και Άγιος ο Θεός!

Απογοητευτική η «μη» ανταπόκριση μελών ή ακόμα και φίλων του Παναθηναϊκού Α.Ο στο κάλεσμα της Διοικούσας Επιτροπής για το αύριο του Αθηναϊκού Συλλόγου με τον Αχιλλέα Μακρόπουλο να κατεβάζει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Χωρίς την παρουσία μεγαλοπαραγόντων, που στέλνουν σε κάθε ενέργεια του Ερασιτέχνη ΠΑΟ το μήνυμα ότι δεν επιθυμούν να βοηθήσουν, χωρίς την παρουσία νέων μελών (σε ηλικία ή με βάση το χρονικό διάστημα που έκαναν εγγραφή) αλλά με την παρουσία σχεδόν όλων όσων πέρασαν από Δ.Σ της «μάνας του λόχου» στο παρελθόν και κατά τι συνυπεύθυνων για τις δύσκολες ώρες που περνάει ο Σύλλογος, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Ζαφόλια παρουσία 50 μελών του Συλλόγου η συνάντηση με θέμα λύσεις και ιδέες προκειμένου να βγει από το αδιέξοδο η «μάνα του λόχου».

Θέλει ο Μακρόπουλος αλλά…

Ο επικεφαλής της Διοικούσας Επιτροπής, Αχιλλέας Μακρόπουλος, μεταξύ άλλων ανέφερε: « Σε λίγες μέρες θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας Διοίκησης, η οποία θα έχει ένα πολύ δύσκολο έργο και για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις και στην αποστολή της, θα πρέπει να έχει τη συμπαράσταση, την κατανόηση και τη βοήθεια, την οικονομική, των δυνάμεων και την ηθική όλων των άλλων πιστών φίλων του Συλλόγου.

Προτείνω προκειμένου να υπάρξει φως και ελπίδα για το αύριο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, να συγκροτηθεί ενιαίο ψηφοδέλτιο, στο οποίος να μετάσχουν όλοι εκείνοι που είναι αποφασισμένοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Πιστεύω ότι υπάρχουν Παναθηναϊκοί με τέτοια διάθεση και πάθος» ενώ κατέληξε ότι: «Θα ηγηθώ του ψηφοδελτίου στις προσεχείς εκλογές». Να σημειωθεί όμως ότι ο κ. Μακρόπουλς κατά την αποχώρησή του στα πηγαδάκια έβαζε το υποθετικό «αν» στο είμαι υποψήφιος κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει ακόμα τελεσίδικη απόφαση.

Λουμίδης: « Ή να καταργήσουμε τμήματα ή να ξεκινήσουμε από το μηδέν»

Ο Σωτήρης Λουμίδης πρώην μέλος του Δ.Σ και υπεύθυνος οικονομικών επί διοίκησης Κίτσιου, τόνισε: «Είμαι τεχνικράτης και βλέπω καθαρά τα νούμερα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι το οικονομικό. Σκοπός του σωματείου με βάση και το καταστατικό του είναι η διάδοση του αθλητισμού πρώτα και μετά έρχεται ο πρωταθλητισμός. Προτείνω να γίνει ακόμα μια συνάντηση αλλά με συγκεκριμένα πρόσωπα στο τραπέζι από την ΠΑΕ, την ΚΑΕ, τους Οργανωμένους, τους Παλαίμαχους αθλητές ακόμα και ποδοσφαιριστές, τους διευθυντές της ΠΡΑΣΙΝΗΣ και του Derby και τους τρεις τελευταίους προέδρους Γιαννακόπουλο-Κίτσιο-Ρισβά. Από εκεί και πέρα δυο λύσεις υπάρχουν: Να κρατηθούν μόνο 2-3 τμήματα που θα πρωταγωνιστούν και τίποτα άλλο ή να ξεκινήσουμε από το μηδέν σε όλα τα τμήματα, ερασιτεχνικά καθαρά. Τέλος, να υπάρξουν δωρεές ή κάποια μορφή πληρωτέου δανείου».

Παναγιωτόπουλος: «Για ποιο λόγο παραιτήθηκε και ζητά συστράτευση»;

Τα πνεύματα ανέβηκαν όταν μέλος του Παναθηναϊκού εξαπέλυσε επίθεση στη διοίκηση Ρισβά μιλώντας περί εξαπάτησης: «Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο υπό το βάρος αυτών των προβλημάτων παραιτήθηκε η διοίκηση Κίτσιου το Νοέμβρη. Ίδια τα θέματα αλλά λύση καμιά. Για ποιο λόγο παραιτήθηκε η διοίκηση Ρισβά και τώρα ζητά συστράτευση;», είπε ο Σταύρος Παναγιωτόπουλος που εκ των… πρακτικών μας ήταν στο ψηφοδέλτιο της αντιπολίτευσης στις προηγούμενες εκλογές κάτι που κάνει ευκολονόητη την επίθεσή του».

Παίρνοντας μια γρήγορη απάντηση από τον Μάνο Κρεζία που είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, ότι το κάλεσμα αυτό γίνεται από την τετραμελή επιτροπή για το καλό του Παναθηναϊκού ενώ έβαλε και νούμερο στο τραπέζι: «Η διοίκηση θα πρέπει να βγαίνει Μάιο και να έχει σχεδιάσει το δικό της μπάτζετ. Πήραμε μπάτζετ με άνοιγμα 1.300.000 ευρώ και θα το αφήσουμε λίγο κάτω από τα 3 εκ. ευρώ. Έτσι κι αλλιώς θα γινόντουσαν εκλογές σε 3 εβδομάδες, παραιτήθηκε ο πρόεδρος και ακολουθήσαμε και το ΔΣ».

Ενώ ο κ, Μακρόπουλος πρόσθεσε: «Ο Ρισβάς πάλεψε αυτούς του τέσσερις μήνες που βρέθηκε στην προεδρία του συλλόγου και δεν άντεξε τις λασπολογίες στο πρόσωπό του, μετά την συναυλία. Δεν ήταν θέμα φόβου ή ανανδρίας. Και οι τέσσερις μήνες όπου ήταν στην προεδρία του συλλόγου δεν χρέωσε τον σύλλογο».

Ο Σταύρος Παναγιωτόπουλος απάντησε: «Όταν η διοίκηση Ρισβά ήταν υποψήφια τον Δεκέμβριο, παραπλάνησε τη Γενική Συνέλευση και είχε πει ότι έχει εξασφαλίσει χορηγούς και έσοδα 1.200.000 ευρώ».

Έκρηξη Ρισβά: «Κουβαλάς διχόνοιες»

Ο πρώην πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Νίκος Ρισβάς, φανερά εκνευρισμένος από τα λόγια της «ενωτικής αντιπολίτευσης» (αφού ο σκοπός της συγκέντρωσης ήταν ενωτικός) κατευθύνθηκε προς το μέρος του, και του είπε: «Είσαι απαράδεκτος και κουβαλάς διχόνοιες σε μια ημέρα που το κλίμα θα πρέπει να είναι ενωτικό για το καλό του Παναθηναϊκού». Και αποχώρησε από την αίθουσα.

Χρυσοστόμου: «Καταχραστήκαμε της καλοσύνης του Γιαννακόπουλου»

Το λόγο πήρε και ο Πανίκος Χρυσοστόμου, πρώην έφορος πόλο, λέγοντας: «είμαστε οι ίδιοι και οι ίδιοι είμαστε μονάχοι. Πέρασαν οι καιροί και καλός ή κακός φταίμε. Το ενιαίο ψηφοδέλτιο είναι μονόδρομος. Ταυτίζομαι με τις απόψεις του κ. Μακρόπουλου. Να κάνουμε μια έγγραφη επιστολή στον κ. Θ. Γιαννακόπουλο και την οικογένειά του και να ζητάμε συγγνώμη γιατί καταχραστήκαμε της καλοσύνης του».

Ακριτίδης: «Να φέρουμε παιδιά, όχι τον «x» Βούλγαρο Ακριτίδοφ»

Ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος του Ερασιτέχνη, γενικός αρχηγός και αντιπρόεδρος του ΤΑΑ, Χρόνης Ακριτίδης, μοιάζει να κρατά κλειστά τα χαρτιά του και αρκέστηκε να πει: «Ο ΠΑΟ στερείται υποδομών. Να φέρουμε παιδιά να φορέσουν το «τριφύλλι». Όχι να φέρνουμε τον «x» Βούλγαρο Ακριτίδοφ. Είναι χρυσή ευκαιρία να ανθίσει ο ερασιτεχνισμός. Κανένας δεν περισσεύει».

Ιθακήσιος: «Πρέπει να γίνει επένδυση με συρρίκνωση»

Πρώην μέλος επί σειράς ετών του Δ.Σ του Παναθηναϊκού, που παραιτήθηκε τον Ιούνιου του 2010, ο Κωνσταντίνος Ιθακήσιος τόνισε: «Το ότι πρέπει να κοιτάμε μπροστά δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχνάμε τα λάθη και τις παραλείψεις του παρελθόντος. Πρέπει να ενωθούμε. Από το Μάιο του 2010 με επιστολή μου που υπάρχει στη γραμματεία είχα εκφράσει γραπτώς πού θα οδηγηθούμε. Μεταξύ άλλων είχα αναφέρει ότι εφεξής ο ΠΑΟ πρέπει να κάνει μεγάλες τομές ενώ είχα υπογραμμίσει ότι δεύτερη χρονιά το βόλεϊ δεν θα το άντεχε ο Ερασιτέχνης. Πρέπει να γίνει επένδυση με συρρίκνωση. Συναισθηματικά δεν υιοθετώ να κλείσουν τμήματα. Δεν υπάρχει πολυτέλεια ψευτοδιλλημάτων. Κι όσο κι αν με πονάει που το λέω από την ώρα που ο «αιώνιος» αντίπαλος έχει γήπεδο δικό του, δεν θα μας φτάνουν τα λεφτά της παγκόσμιας οικονομικής αγοράς ».

Θητεία μονοετή

Τέλος, η μόνη είδηση της ημέρας ήταν ότι η θητεία της νέας διοίκησης δεν θα είναι διετής αφού σύμφωνα με το καταστατικό οι εκλογές προκυρήχθησαν νωρίτερα από το κανονικό διάστημα (Ιούνιο) και η όποια θητεία θα διαρκέσει ένα έτος εκτός αν γίνει αλλαγή καταστατικού που όμως δεν υπάρχει χρόνος.

πηγη:onsports