Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

5 Μαΐου 2011

Στο «σφυρί»



Σε άλλο επίπεδο αναμένεται να περάσει η συνεργασία του Κάρλος Φρέιτας με τον Παναθηναϊκός. Ο Πορτογάλος που προσφάτως αποδεσμεύτηκε από τη θέση των τεχνικού διευθυντή των Πρασίνων  και πλέον εργάζεται για την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας έχει επιβαρυνθεί με το έργο ριζικής ανανέωσης του ρόστερ της ομάδας, ένεκα οικονομικής κρίσης. Ετσι, οι Πράσινοι βρίσκονται σε ετοιμότητα να «χτυπήσουν» τις αξιόλογες προσφορές.
Από τους 14 ποδοσφαιριστές υπάρχουν τρεις-τέσσερις περιπτώσεις που ξεχωρίζουν. Και μάλιστα ταιριάζουν στις θέσεις όπου έχει εκτιμηθεί από τους Πράσινους ότι χρειάζονται ενίσχυση!

Το πρώτο και μεγαλύτερο όνομα είναι ο Πέδρο Μέντες. Ο 32χρονος αμυντικός μέσος είναι από τους καλύτερους ανασταλτικούς χαφ της Πορτογαλίας. Μόνιμο στέλεχος της εθνικής, ο Μέντες έφυγε από την Πόρτο το 2004 και πήγε στην Τότεναμ. Στους Πετεινούς ο Μέντες έμεινε ενάμιση χρόνο προτού παραχωρηθεί στην Πόρτσμουθ.

Το 2008 πήγε στους Ρέιντζερς από όπου τον Ιανουάριο του 2010 μεταπήδησε στη Σπόρτινγκ. Στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο έπαιξε σε όλα τα ματς εκ των οποίων στα δύο βασικός. Πωλείται γιατί φέτος είχε αρκετούς μυϊκούς τραυματισμούς. Το συμβόλαιό του λήγει σε έναν χρόνο, αμείβεται με 1 εκατ. ευρώ, ενώ παραχωρείται με ένα ποσό των 500.000 ευρώ.

Δεύτερη περίπτωση είναι ο Σιμόν Βούκσεβιτς. Γνωστός μας από την παραλίγο μεταγραφή του το περασμένο καλοκαίρι στον Ολυμπιακό. Ο 25χρονος Μαυροβούνιος αριστερός εξτρέμ (παίζει και επιτελικός) έχει ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο με τη Σπόρτινγκ, αλλά τα προβλήματα συμπεριφοράς οδηγούν τα Λιοντάρια στην απόφαση να τον δώσουν. Παίρνει 600.000 ευρώ ετησίως και η Σπόρτινγκ τον δίνει μέχρι και δωρεάν αρκεί να ξεφορτωθεί το συμβόλαιό του.

Τρίτος είναι ο Τίμο Χίλντεμπραντ. Ο Γερμανός τερματοφύλακας μένει ελεύθερος από τη Σπόρτινγκ και δεν υπάρχει πρόθεση ανανέωσης, αφού δεν «έπιασε» στα Λιοντάρια, ενώ εισέπραξε 1,2 εκατ. ευρώ για να κάθεται στον πάγκο. Απέχει αρκετά από τον σούπερ τερματοφύλακα της περιόδου 2004-2008, αλλά έχει πολλά προσόντα και πλούσια εμπειρία από Στουτγάρδη, Βαλένθια, Χοφενχάιμ.

Στη λίστα είναι ο Βραζιλιάνος στόπερ Αντερσον Πόλγκα (ίσως να τον αφήσουν και ελεύθερο με 1,2 εκατ. ευρώ ετήσιες απολαβές), ο 32χρονος στόπερ και δεξιός μπακ Μάρκο Κανέιρα (μένει ελεύθερος), ο αριστερός μπακ Λεάντρο Γκρίμι, αλλά και οι Κοέλιο, Θαπατέρ, Σαλέιρο, Τιάγκο, Αμπέλ, Μανίς.



Πηγή: Exedrasports.gr