Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

7 Μαΐου 2011

Ώρα για την υπέρβαση





Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία πως ολόκληρη η Παναθηναϊκή οικογένεια κινείται σε ρυθμούς Final-4 και περιμένει με αγωνία το έκτο αστέρι από την κορυφαία ομάδα της Ευρώπης. 

Την ώρα όμως που –αν όλα πάνε κατ’ ευχήν- ο Δημήτρης Διαμαντίδης θα σηκώνει μία ακόμα κούπα στη Βαρκελώνη οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» ξεκινούν τη δικιά τους μάχη.
 
Μια μάχη που για πολλούς μπορεί να μην έχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον μετά την απώλεια του τίτλου, αλλά που για τον σύλλογο και το μέλλον του μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική. Κι αυτό είναι που κάνει τον δείκτη δυσκολίας μεγαλύτερο, μιας και ο κίνδυνος να σκέφτονται κάπως έτσι και οι ίδιοι οι παίκτες είναι ορατός.
 
Το είδαμε άλλωστε και μετά το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη. Η διάθεση και η όρεξη των «πράσινων» έπιασε πάτο και τα αποτελέσματα φάνηκαν μέσα στο γήπεδο. Τώρα όμως δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες για κανέναν. Όποιος έχει στο μυαλό του τις διακοπές ή οτιδήποτε άλλο καλό θα ήταν να ενημερώσει και τον Φερέιρα για να πράξει αναλόγως.
 
Η κατάσταση στον Παναθηναϊκό είναι κρίσιμη και η πρωτιά στα πλέι οφ δεν είναι συζητήσιμη. Είναι υποχρέωση όλων. Πρέπει να κάνει ο καθένας την προσωπική του υπέρβαση, να ξεχάσει όσα έχουν προηγηθεί και όσα θα… ακολουθήσουν και να συγκεντρωθεί απόλυτα στους έξι αγώνες που απομένουν.
 
Η ιστορία έχει δείξει πως η ομάδα που χάνει το πρωτάθλημα και κατεβαίνει ως το θεωρητικό φαβορί στα πλέι οφ λόγω του βαθμολογικού προβαδίσματος είναι και αυτή που την πατάει. Για αυτό και το ξεκίνημα στην Τούμπα είναι καθοριστικό. Δεν ξέρω αν είναι εφικτό σε αυτό το σημείο της σεζόν να δούμε τον πιο ποιοτικό Παναθηναϊκό της σεζόν, αλλά ΠΡΕΠΕΙ να δούμε τον πιο παθιασμένο Παναθηναϊκό. Και όλα τα άλλα θα έρθουν…

Ηλίας Λαλιώτης από Theplayer.gr