Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

30 Μαΐου 2011

Το «23» του δευτέρου ημιχρόνου

Οι 43 πόντοι που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν πολλοί για μια ομάδα που έχει ως «δόγμα» την άμυνα. Ήταν εμφανές λοιπόν ότι η άμυνα θα ήταν το σημείο που θα έδινε «απαντήσεις» και λύσεις στην ομάδα του Ομπράντοβιτς.

Το «23» του δευτέρου μέρους τα λέει όλα. Η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν εξαιρετική με δεδομένο ότι «κατάπιε» τον Βασίλη Σπανούλη που είχε κάνει όλη τη ζημιά στο πρώτο ημίχρονο, «έκλεισε» τα ελεύθερα σουτ που άφηνε στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη και είχε τη διάθεση να παίξει επιθετική άμυνα και να «καταστρέψει» τη δημιουργία του Ολυμπιακού οδηγώντας τον σε λάθη.

Αίφνης ο Παναθηναϊκός άρχισε να σουτάρει καλύτερα, να γίνεται περισσότερο δημιουργικός και να «ανεβάζει» το ρυθμό, όλα αυτά συγκριτικά με το πρώτο ημίχρονο με δεδομένο ότι οι παίκτες του είχαν πάρει αυτοπεποίθηση από την άμυνά τους. Υπήρχε κι ανωτερότητα στα ριμπάουντ, ανέβηκε και ο Διαμαντίδης κι όλα άρχισαν να γίνονται απλά.

Η αλήθεια είναι ότι στο κρίσιμο σημείο οι παίκτες του Ολυμπιακού άρχισαν να ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο εκτός από τον αγώνα. Εγκλωβισμένοι στην άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν ιδιαίτερα ανυπόμονοι στο να εκδηλώσουν επίθεση και η ψυχραιμία που είχαν στο πρώτο μέρος πήγε περίπατο! Η πίεση άρχισε να «πλακώνει» τους παίκτες του Ολυμπιακού που δεν κατάφεραν ν΄ ανταπεξέλθουν με αποτέλεσμα να υποστούν τη 2η ήττα τους και να παίζουν την Τετάρτη στο Φάληρο την επιβίωσή τους στη σειρά.

Πέραν τούτων τα πράγματα πλέον έχουν αρχίσει να ξεκαθαρίζουν σε μια «σκληρή» σειρά αγώνων. Ο Παναθηναϊκός είναι το απόλυτο φαβορί μετά το 2-0 και πάει για το πρώτο ματς μπολ στο Φάληρο. Ο Ολυμπιακός πρέπει να νικήσει αν θέλει να έχει συνέχεια στη σειρά, σε διαφορετική περίπτωση θα πετάξει ολοκληρωτικά στα "σκουπίδια" το πλεονέκτημα έδρας (που ήδη έχει χάσει εδώ που τα λέμε) και το αήττητο της κανονικής περιόδου και των δύο πρώτων φάσεων των πλέι οφ.
theplayer.gr