Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

27 Απριλίου 2011

Βραζιλιάνικες… λύσεις

Μαρσέλο Μάτος και Γκάμπριελ πιθανότατα θα αποτελέσουν δύο από τις προσθήκες στο ρόστερ του Παναθηναϊκού εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. 

Σίγουρα σε πολλούς μπορεί να… «ξινίζει» το συγκεκριμένο ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών όμως για μένα, με βάση τα δεδομένα του συλλόγου τους τελευταίους μήνες, πρόκειται για δύο καλές λύσεις.

Σίγουρα για τον Μάτος δεν υπάρχει αμφιβολία πως μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα και να καλύψει το κενό που θα αφήσει ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Η φυγή του Βραζιλιάνου πριν από δύο καλοκαίρια δεν άρεσε και σε πολλούς και ίσως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου ώστε ο «ξανθομάλλης» να πάρει αυτό που του αξίζει. Δηλαδή φανέλα βασικού στο «τριφύλλι».

Εκτός όμως από τον Μάτος στην Παιανία αναμένεται να «ξαναπατήσει» και ο Γκάμπριελ. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν… γουστάρουν τον Βραζιλιάνο δεξιό μπακ χαφ από την πρώτη του παρουσία στην ομάδα όμως η αλήθεια δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο Βραζιλιάνος το καλοκαίρι του 2008 ήρθε στην Ελλάδα με τις καλύτερες… συστάσεις από την χώρα του καφέ και οι πρώτες εντυπώσεις που είχε αφήσει ήταν εξαιρετικές.

Όμως με το πέρασμα του χρόνου η στασιμότητα που εμφάνιζε ήταν ένα σοβαρό παράπονο των ανθρώπων του Παναθηναϊκού. Όμως δεν παύει να αποτελεί μία πολύ καλή εναλλακτική λύση για την δεξιά πτέρυγα του «τριφυλλιού». Άλλωστε για να αφήσω και την… κακιούλα μου φέτος νομίζω πως από τις άλλες λύσεις που είχαν Νιόπλιας και Φερέιρα για τα δεξιά (πλην του Βύντρα), τόσο για τις θέσεις των μπακ όσο και για των χαφ δεν ήταν και καλύτερες από τον Βραζιλιάνο.

Επίσης το γεγονός πως ο Γκάμπριελ εμφανίζεται μεταμορφωμένος στην Γκρέμιο δεν περνά απαρατήρητο από τους «πρασίνους». Μάλιστα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα από την Βραζιλία ο ταλαντούχος άσος βρίσκεται στην λίστα με τους υποψήφιους για κλήσεις στην Εθνική Βραζιλίας. Και προσοχή μιλάμε για την «σελεσάο» και όχι για καμιά τυχαία ομάδα.

Σίγουρα οι απαιτήσεις, εφόσον επιστρέψουν αμφότεροι, θα είναι μεγαλύτερες για τον Μερσέλο Μάτος καθώς προορίζεται για αντικαταστάτης του Ζιλμπέρτο και λιγότερες για τον Γκάμπριελ. Όμως εγώ επαναλαμβάνω πως στην προκειμένη περίπτωση, με τα προβλήματα που υπάρχουν στον σύλλογο μιλάμε πραγματικά για δύο… δώρα στην ομάδα του Παναθηναϊκού αφού δεν θα ξοδέψουν ούτε «ευρώ» καθώς και οι δύο ανήκουν στο δυναμικό του «τριφυλλιού».
sportaction.gr