Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

24 Απριλίου 2011

Το κενό του Σαλπιγγίδη

Το περασμένο καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός είχε την υποχρέωση να καλύψει μόλις ένα κενό από την ενδεκάδα που του κατέκτησε το νταμπλ του 2011, αλλά όπως δείχνουν και οι αριθμοί, απέτυχε παταγωδώς σε αυτή του την προσπάθεια.

Στα τέσσερα χρόνια που έμεινε στον Παναθηναϊκό, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης αγαπήθηκε όσο λίγοι Έλληνες ποδοσφαιριστές από τους οπαδούς της ομάδας.

Οι φίλοι του Τριφυλλιού τον ξεχώριζαν για το πάθος του, την αυταπάρνησή του μέσα στο γήπεδο και για το γεγονός πως έβαζε την ομάδα πάντα πάνω από όλα, παρά το ότι ήταν δεδηλωμένος οπαδός του ΠΑΟΚ.

Οι δεδομένες αγωνιστικές του αδυναμίες όμως (μέτρια τεχνική κατάρτιση και προσφορά στη δημιουργία), οι οποίες μάλιστα έγιναν ακόμα πιο αισθητές με τον ερχομό του Σισέ και την μετατόπισή του στο δεξί άκρο της επίθεσης, οδηγούσαν εύκολα στην υπόθεση πως το κενό της οικειοθελούς αποχώρησής του, δεν θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να καλυφθεί.

Η μεταγραφή δε, του επί χρόνια πρωταγωνιστή στη Λιον, Σίντνεϊ Γκοβού, ενίσχυε ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες αυτή η υπόθεση να γίνει πραγματικότητα. Κι όμως ακόμα και τα μόλις 5 γκολ του "Σάλπι" την περασμένη σεζόν, μοιάζουν -ένα χρόνο μετά- τεράστια επιτυχία.

Τόσο ο Γάλλος, όσο και οι Μαρίνος και Λουίς Γκαρσία που κλήθηκαν κάποιες φορές να βοηθήσουν από αυτή τη θέση, σε καμία περίπτωση δεν κατάφεραν έστω να πλησιάσουν σε απόδοση και συνεισφορά τον επιθετικό του ΠΑΟΚ.

Ο Γκοβού κατάφερε μεν να πρωταγωνιστήσει, αλλά στα πρωτοσέλιδα με τις συνέπειες των ξενυχτιών του και του τρόπου οδήγησής του. Ο Μαρίνος "έφερνε" σε Σαλπιγγίδη μόνο στην... φιλοτιμία, αποδεικνύοντας πως είναι περισσότερο μπακ παρά χαφ, ενώ ο Λουίς Γκαρσία αδυνατούσε να πείσει για την αξία του ακόμα και σε θέσεις που γνώριζε καλύτερα, πόσο μάλλον σε αυτή του δεξιού εξτρέμ, στην οποία έπαιξε και ελάχιστα.

Τα αποτελέσματα είναι ξεκάθαρα και μέσω των αριθμών. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης την σεζόν του νταμπλ αγωνίστηκε συνολικά 2195 λεπτά (σε 28 ματς), έχοντας 5 γκολ και 4 ασίστ, την ώρα που οι Γκοβού και Μαρίνος είχαν μαζί στα ίδια λεπτά συμμετοχής (1041+1143=2184) 1 γκολ και καμία ασίστ! Ένα γκολ και μία ασίστ είχε από την πλευρά του ο Λουίς Γκαρσία σε 759 λεπτά και αυτά όμως τα πέτυχε με το... αριστερό.

Αναλυτικά:

Παίκτης Γκολ Ασίστ Λεπτά
Σαλπιγγίδης 5 4 2195
Γκοβού 1 0 1041
Μαρίνος 0 0 1143
Λουίς Γκαρσία 1 1 759
*Τα στοιχεία είναι από την επίσημη ιστοσελίδα της Superleague, και για τον Σαλπιγγίδη αντιστοιχούν στην τελευταία του σεζόν του με τη φανέλα του Τριφυλλιού, τη χρονιά δηλαδή του νταμπλ.
prasinanea.gr