Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

24 Απριλίου 2011

Προοπτική και ελπίδα ποιος θα δώσει στον κόσμο του Παναθηναϊκού;

Το πιο δύσκολο πράγμα στον σημερινό Παναθηναϊκό, είναι η προοπτική. Να βρεθεί ένας άνθρωπος να δώσει προοπτική, ελπίδα, όραμα στο σύλλογο. 

Τα οικονομικά προβλήματα μπορεί να ξεπεραστούν σε βάθος χρόνου, η ομάδα να επιβιώσει, ίσως να μην εμφανιστεί πολύ ανταγωνιστική στο νέο πρωτάθλημα, ωστόσο θα ζει και θα αγωνίζεται. Φτάνει όμως αυτό στους φιλάθλους της για να συνεχίζουν να πηγαίνουν στο γήπεδο, να την υποστηρίζουν και να χαίρονται για τις νίκες της; Σύμφωνοι, ένας οπαδός πρέπει να αγαπάει και να υποστηρίζει το σύλλογο του, χωρίς να σκέφτεται μόνο τους τίτλους, τις επιτυχίες και τις διακρίσεις. Επειδή όμως βρισκόμαστε στην Ελλάδα, όπου (κακώς) όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα και (ορθώς) από τον ψυχισμό, οι πράσινοι κινδυνεύουν να μπουν σε φθίνουσα πορεία με απρόβλεπτες εξελίξεις.

Όραμα και προοπτική δεν μπορεί να δώσει κανείς. Λύση στο οικονομικό μπορεί. Ο Τζίγκερ για παράδειγμα, μπορεί να βάλει λεφτά, να κλείσει τρύπες και να προσλάβει 2-3 ανθρώπους να κάνουν μεταγραφές και να τρέχουν την ομάδα. Μπορεί όμως να δώσει το «όνειρο» στους οπαδούς των πράσινων; Όχι και όλοι γνωρίζουμε το γιατί. Ο μεγαλομέτοχος φαντάζει ως η μοναδική σανίδα σωτηρίας και ακόμη και αν υποθέσουμε ότι θα καμφθούν οι λογικές ενστάσεις του και ξαναβάλει το χέρι στην τσέπη, πιστεύετε ότι θα τον αγαπήσουν οργανωμένοι και «ανοργάνωτοι»; Πολύ δύσκολα. Ο Βγενόπουλος έδωσε όραμα, αλλά αποδείχθηκε λαοπλάνος και καταστροφέας των ονείρων των «εκατομμυρίων πράσινων καρδιών». Εδώ καλά-καλά δεν πηγαίνει στις επιχειρήσεις του, με τον Παναθηναϊκό θα ασχοληθεί; Ξέρετε πόσο καιρό έχουν να τον δουν κορυφαία στελέχη της MARFIN BANK στο κτήριο; Για ρωτήστε.

Ο Πατέρας αγαπήθηκε από τον κόσμο, όμως και εκείνος έκανε πίσω, άρα οι μόνοι που μπορούν να δώσουν όραμα και προσδοκίες για κάτι μεγάλο στον κόσμο του τριφυλλιού, είναι ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Οι άνθρωποι όμως ξεκάθαρα δηλώνουν πως δεν μπορούν να μπουν πιο δυνατά στην ΠΑΕ αυτή τη στιγμή. Με ένα μπάσκετ που πάντα φέρνει επιτυχίες αλλά και μεγάλο έλλειμμα και με μία επιχείρηση που πάνω στην κρίση πρέπει να προφυλαχθεί από ανοίγματα, φαντάζει ρίσκο στα μάτια τους να βάλουν λεφτά σε μία εταιρεία, γνωρίζοντας πως δεν τα επενδύουν, αλλά τα χάνουν.

Οι οπαδοί είναι ξενερωμένοι. Η ομάδα περνάει πολύ δύσκολη φάση και βλέπουν πως δεν υπάρχει ο άνθρωπος που θα συσπειρώσει, θα καθοδηγήσει, θα εμπνεύσει τους πάντες. Δεν υπάρχει δηλαδή ο αντίστοιχος Μαρινάκης (όχι απαραίτητα με τον χαρακτήρα και το στυλ του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού) αλλά με το «γκελ» που κάνει στον κόσμο των ερυθρόλευκων. Δεν είναι μόνο τα χρήματα που λείπουν το πρόβλημα. Εστιάζεται και στην έλλειψη ηγέτη. Αυτό έχουν ανάγκη -πέρα από τα λεφτά- όλοι στο τριφύλλι. Άλλο πράγμα να οργανωθεί η ΠΑΕ γύρω από έναν αληθινό αυτόφωτο ηγέτη και άλλο γύρω από τον τίμιο και εργατικό Δημήτρη Γόντικα. Καταλαβαίνετε όλοι τη διαφορά και δεν χρειάζεται να επεκταθούμε.



Πηγή: theplayer.gr